A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly történelmi mértékű, 402 milliárd forintos veszteséget hozott össze.

Milliárdokért nyaralgathatnak közpénzből Matolcsy emberei

Matolcsyék válság idején is jól élnek. Forrás: 444

A Népszava a jegybank felügyelőbizottsági jelentése alapján azt írja, hogy ebből 19 milliárd forint a Matolcsyék által összevásárolgatott épületek üzemeltetésének költsége.

A törvényességi felügyeletet ellátó testület ezt nem kifogásolja, az Országgyűlésnek benyújtott dokumentum szerint erre magyarázat az MNB székházak elszaporodása (a jelenlegit felújítják, ezért vettek egy irodaházat a Krisztina körúton, illetve beköltöztek az egykori Postapalotába), illetve a rezsiköltségek.

Július elsejével megnyitják az MNB új balatonakarattyai Oktatási és Konferencia Központját és az sem lesz olcsó: éves működési költségét 2022-es árakon 2 milliárdosra becsülték.

Szerencsére az MNB bérköltségei is gyorsan emelkednek. A 2021-es 27,7 milliárdról tavaly 32,5 milliárd forintra (a 14,5%-os infláció felett, átlag 17%-kal) nőttek, idén (18,4%-kal) 38 milliárd forintra emelkednek a személyi kiadások.

A jegybank működtetésére idén 86 milliárd forintot terveznek, úgy hogy az MNB-nél jelenleg 1568 ember dolgozik. A csaknem 18 ezer főt alkalmazó NAV ezzel szemben tavaly 256 milliárd forintból gazdálkodott.

Forrás: Népszava, Parlament
Fotó: 444

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Már hányni sincs kedvem, pedig csak ezt érdemlik. Meg a börtönt, és a teljes vagyonelkobzást, akárhány ember, családtag nevére is van íratva.
Az az iszonyat szobor a palota előtt mindent elmond az ízléstelenségről, a megalomániáról, az erő negatív, hatalmi nimbuszáról.
Ez van, a magyarok, nem először, kimutatják a foguk fehérjét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Az 1568 dolgozóra fejenként közel 55 millió forint működési költség jut átlagosan. A hülyének is megéri. A nem hülyének nem, de ez senkit nem érdekel.
Toller Béla
A hal a fejétől bűzlik ! Mindegyik fejétől !
nemkati
@Horizont: 0rbán kritizálása nem teszi megbocsájthatóvá, hogy magáévá és családjáévá tette, elherdálta, elvette a pénzünk közpénz jellegét. Ettől még le kell vágni 0rbán jobbkezét. És a számtalan karját.
nemkati
@Horizont: Persze, azért mondom, hogy le kell vágni azt a csomó karját. Manapság egyre többször jut eszembe Magyar Bálint írása, a Magyar polip. Nem találkozhatsz más sehol sem a gazdaságban, sem a civil életben, sem sehol olyan területtel, ahova ezeknek a keze nem ért el, a mocskos keze ne tette volna be a lábát. :)
Már ott tartok, hogy ahol sejteni lehet, hogy valamihez köze van a NER-nek, 0rbánnak, valamelyik családtagjának vagy kitartottjának, azt messzire elkerülöm.
Néro2
Na és még mondja valaki , hogy nincs itt pííííz !
Kiscsaládokra dögivel.
Trágyagiliszta savazóiknak meg jut az éltetés sikere mint tűzoltóknak az adrenalin. :):)
ómió
Ahány ház, annyi szokás! Az efftársaknál pl., előbb ellopják a rávalót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.