A magyar baloldal választási kampányát hatalmas összegekkel, törvénytelenül finanszírozták Amerikából, a magyar választási folyamatba való törvénytelen külföldi beavatkozás sérti a magyar szuverenitást – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton.

Deutsch Tamás nyílt levelet küldött a magyar EP-képviselőknek
Fotó: Facebook / Deutsch Tamás 

Deutsch Tamás nyílt levelet küldött magyar EP-képviselőknek címezve, amelyben a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője arra hívta fel Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Ara-Kovács Attila, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István figyelmét, hogy a bizonyosságot nyert amerikai kampányfinanszírozás miatt "minden joggal dollárbaloldalként" írható le a baloldali ellenzék Magyarországon.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben az EP-képviselő azt írja: "az illetékes hatóságok vizsgálatai megállapították, hogy a mintegy 4 milliárd forint értékű külföldi kampánytámogatás nagyobb részét Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt politikai szervezete kapta meg, de rajta kívül több baloldali szervezet is részesült belőle. A feltáró vizsgálat dokumentumai azt is bizonyítják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester által alapított 99 Mozgalom több mint 500 millió forint külföldi kampánytámogatásban részesült, amit Perjés Gábor, a Budapest II. kerületi önkormányzat képviselője fizetett be a mozgalom bankszámlájára".

Emlékeztetett arra is, hogy tavaly decemberben brüsszeli korrupciós tevékenységek sora lepleződött le, amelyben kiderült, hogy baloldali európai parlamenti képviselőket Európán kívüli szereplők vásárolták meg.

Világossá vált, hogy ami Magyarországon történt, az pontosan ugyanaz, mint ami az Európai Parlamentben megtörtént, vagyis Önöket is Európán kívülről kilóra megvásárolták, ahogy Eva Kailit, Marc Tarabellát vagy Andrea Cozzolinót

- fogalmazott.

Szavai szerint a közelgő európai parlamenti választások kapcsán "jogos az a feltételezés", hogy a magyar "dollárbaloldal" ismét a brüsszeli korrupciós mechanizmushoz, vagyis a törvénytelen külföldi befolyásvásárlási törekvések elfogadásához folyamodik.

A magyar választási folyamatba való törvénytelen külföldi beavatkozás a magyar szuverenitást sérti, a magyarországi európai parlamenti kampányba való külföldi beavatkozás pedig a magyar szuverenitás mellett az uniós intézmények szuverenitását érintő támadást is jelent – jelentette ki.

Felszólítjuk ezért Önöket, haladéktalanul nyilatkozzanak arról, hogy a 2024-es európai parlamenti választási kampányban semmilyen formában, sem úgynevezett civil szervezeteken, sem pedig volt baloldali politikusok által alapított cégeken keresztül nem folyamodnak a külföldi kampányfinanszírozás törvénytelen eszközéhez

- tette hozzá levelében Deutsch Tamás.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Deutsch Tamás remélem a válaszlevelet is közölni fogja nekünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FLETÓ
@Philip Marlowe: Jövőre már nem lesznek ott!
CsipkeRózsa
Deutsch Tamás remélem a válaszlevelet is közölni fogja nekünk.
csak úgy....
már eleve az is szégyen a fideszék részéröl,hogy kokszi tomi még párttag és eu. képviselö lehet!
Nessy
Tompika drága! Arról mi a véleménye, hogy a fidesz milliárdokat költhetett kampányra "kormányzati hirdetés /tájékoztatás " címén, ami ugyebár, nem minősül az ASZ szerint párt finanszírozásnak! Sem a közpénzből vásárolt szavazatok!
jáger laszló
DT a törvényesség fidexes őre +tiltotta,hogy az LNZki képviselők nem politikai szervezetektől,külföldről,más szervezetektől támogatást vegyenek igénybe!!
A fidex más titkos támogatáshoz folyamodik ami jelenleg nem nyilvános!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Philip Marlowe: úgy,hogy közben ölelgette erdogánt? :)
neked lassan jár egy szál kossuth a munkásságod miatt...
Menőmanó
Érdekesm mikor Orbán meg a fidesz kapta a Soros pénzeket, és megnyerte vele a választást, akkor nem volt kifogásuk az amerikai dollárok ellen. Meg a baltás gyilkosért is guruló dollárban fizettek, de azt sem utasították vissza.
drrotf
Úgy tudom, hogy annak megállapítása vita esetén hogy valami törvényellenes vagy sem a bíróságok feladata.Jelenleg egyetlen hatóság sem állapította meg azt hogy a baloldali pártok törvényellenesen vettek igénybe anyagi juttatásokat, ennek vizsgálata még folyamatban van, és az "ítélet " az ügyben szerintem egy bírósági eljárást követően fog megtörténni, s ezért Tompika felszólítása korai .Talán ha időközben tisztázná a kormánypárt és a kormány ,hogy ők miből és mennyi támogatást fizettek az őket támogató pártoknak, alapítványoknak ,egyházaknak,médiának és azoknak a szervezeteknek akik a választások alatt és előtt őket támogatták, hogy a hatalomban maradjanak.Sokat segítene a tisztán látásban.Dobó Istvánról csak annyit, hogy ő nem azokat végeztette ki akiknek más volt a véleménye , hanem azokat akik elárulták a várat védőket a töröknek.Aki ezt nem vette észre az olvasmánya során az ne alkosson már véleményt azokról akiknek más a véleménye arról, hogy hogyan is kell vezetni egy országot.Úgy egészen biztosan nem ,hogy az ország Európa legszegényebb országai közé került a több mint 12 éves vezetésük alatt, és akinek nincs erről véleménye az nem is itt él, ebben a hazában, vagy érzéketlen a politikát illetően!
áán
csak úgy....
@Philip Marlowe: az ösztöndíj kitöl volt , te szervilis barom? :)
csak úgy....
@Philip Marlowe: heti hány lejért nyalod 0rbánék seggét? :)
Maxipocak
@Philip Marlowe: Te fideszfasszopó tetű! Már 1988-ban is és utána is kapott a gennyedék führered. A pártitkár tetves apja fizetéséből volt Xfordban ösztöndíjas? Azt is Soros Alapítvány fizette. Ezek tények, úgyhogy fogd be a pofád, ugass a fideszfrakcióban te abortuszmaradék.
Menőmanó
@Philip Marlowe: A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.

A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.

Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.

1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája
a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában volt.

Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.

Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.

Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.

Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.

A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
Folyt.
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy ritka nagy barom! :) - kis tehen hozzád képest csak egy ökör!
Revans
@durbincs:
Egy irtás már magára férne mocskos bélféreg!:))
Menőmanó
@Maxipocak: Folytatás:
Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.

Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.

Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.

Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.

A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul.

Ennyi elég lesz?
Menőmanó
@Philip Marlowe: Miért, a 4 millát amiért veritek a habot, ki kapta? Egy mozgalom bazmeg.
Ha a CÖF kampányolhat a fidesznek, akkor a MMMozgalom is kampányolhat az ellenzéknek.
A Cöf sem maga termeli ki a milliárdokat amiből kampányol a fidesznek.
Az ellenzéknek nem áll rendelkezésére számolatlanul a közpénz. Még azt is elvennétek ami hivatalosan jár, mocskos gecik. Ez milyen jogállam te baromarcú?
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy ritka buta és ritka kitartó román! - csak nem templomot kaptál az ördögtöl az alázatos szolgálataidért? :) -hiszen ingyen senki sem lehet ekkora marha mint te! -ha csak meg nem vette az ördög!
Péter2
Csak az a helyzet , hogy ezek bármit küldhetnek , nem hisznek nekik ! A fideszkdmp frakció lejáratta magát és elszigetelődött !
Nessy
@Philip Marlowe: Milyen színházi előadásra méltóztatik gondolni?
csak úgy....
@Nessy: ne tessék nehéz kérdésekkel összezavarni egy elmebeteget!
ez itt már oly korban paciens,ahol önnek már nem lehetnek gyakorlati tapasztalatai!
Nessy
@csak úgy...: Igazad van. Még kell hagyni a saját világában, kevesebb vele a probléma. Egyébként a stílus az ember. Amelyik tevékenységre többször is felszólit, technikailag nem áll módonba teljesíteni.
FLETÓ
@m73: Te már a Karácsonyt se éred meg!!!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
kulabombaafityiszre
Tompi megint többet szívott a kelleténél.azért ilyen kelekótya.
surdilloFUJT
@Maccska: idióta,agyonbaxott szellemi toprongya a fidessnek!megint a saját farkincádba haraptál,aljas senkiházi hazug fidesscsicska!!!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Ha szopod, így promózod őket!?
Revans
@durbincs:maga is csak 1 söpredék GECI!:))
simmering73
@m73: Ezt a gyökeret baszták ide a propira hétvégére a pártirodáról.
FLETÓ
@m73: Te vagy az Józsi?! Ugye! Gyere a JUDA-PEST pride-ra, ott lesz PRESSMANN haverod is!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
FLETÓ
@m73: Neked én kis köcsögöd?! Na, mégis igaz??? (Akkor ezek szerint te már láttad már hogy csinálja, Joe?)
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopiszüneten vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Még mindig a szopásszüneted!? Kiéhezel!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Mindkettőnek alultápláltja vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Régóta vagy "Szopoklész"!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.