Július 1-jén ünnepeljük a magyar egészségügy napját. Idén éppen 205 éve, ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki jelentős szerepet játszott a gyermekágyi láz legyőzésében – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében. 

Komáromi Zoltán: "Ha Semmelweis Ignác látná, mi történik most a magyar kórházakban, inkább elmenne árufeltöltőnek Ausztriába"
Fotó: Komáromi Zoltán, a DK képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Kovács Tamás

Az Árnyékkormány szerint, ha Semmelweis Ignác látná, hogy mi történik két évszázaddal később a magyar kórházakban, "akkor nem próbálná meg megreformálni az egészségügy működését, hanem elkeseredésében elmenne árufeltöltőnek Ausztriába".

Az egészségügyi dolgozók pályaelhagyása, a hónapokkal előre betelt várólisták, az elavult eszközök és az omladozó falak miatt az emberek már félnek bemenni egy kórházba, nehogy még rosszabbra forduljon az állapotuk.

Komáromi Zoltán szerint ki kell mondani: "az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet, ahogy tönkretette a gazdaságot is, elég csak az elszállt élelmiszerárakra gondolni".

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Belügyminisztérium a Semmelweis-nap alkalmából közölte, júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére.

Forrás: MTI / OS

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez egy nagy beszólás volt. És teljesen megállja a helyét.
simmering73
Ez egy nagy beszólás volt. És teljesen megállja a helyét.
jáger laszló
+oldásként 1X +halunk és minden probléma +oldódik!!??,átmenetileg...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Miután év elején csak az orvosok bérét emelték, az ápolók juliusi emelése éves szinten 9% ! Na erre ne tessenek olyan büszkék lenni! Mennyi a várható infláció a kormány szerint? 15% . Akkor az ápolók az idei évben 6% vásárlóérték csökkenést "kaptak", béremelés címén.
csak úgy....
@Philip Marlowe: nekem az tetszik benned,hogy te egy rövid mondatban is tudod bizonyítani az idiotizmusodat! :)
Revans
@durbincs:
Egy irtás már magára férne mocskos bélféreg!:))
ómió
És akkor hova menne, Komáromi efftárs, ha ti 70 kórházat bezárhattatok volna!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.