A magyar pedagógusok átlagbére 800 ezer forint környékén lehet 2025-re – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a kormány közösségi oldalán kedd délután, az új pedagóguséletpálya-törvény elfogadását követően megosztott videóban.

Rétvári Bence elárulta, mikor fognak 800 ezeret keresni a tanárok, majd hosszan fényezte a "bosszútörvényüket"

Rétvári Bence azt mondta, hogy a legfontosabb kérdés a pedagógusok béremelése. Közölte: a költségvetés idén és jövőre is 10-10 százalékos béremelést előlegez meg, de nem ez a kormány terve, hanem 75 százalékos fizetésemelés 2025-ig.

Erre a béremelésre akkor kerül sor, hogyha Brüsszel mondvacsinált okokkal nem tartja vissza a Magyarországnak jogszabályok szerint járó forrásokat

- hangoztatta az államtitkár. Hozzáfűzte: ekkor a legnagyobb pedagógus-béremelésre kerülhet sor, és 2025-re a magyar pedagógusok átlagbére 800 ezer forint környékén lehet.

Azt mondta, hogy az új pedagóguséletpálya-törvény elfogadásával a pedagógusok saját életpályát kaptak. Kiemelte: a jogszabály megteremti a nagyarányú fizetésemelésnek az alapjait, a szabadságok mértéke 46-ról 50 napra nő, a maximális heti tanóraterheltség pedig az eddigi 22-26-ról fix 24 órára változik.

Az államtitkár kitért arra:

régi és sokat hangoztatott igény volt, hogy minél kevesebb legyen az adminisztrációs teher, és minél több energia fordítódhasson a gyerekekre, a diákokra.

Éppen ezért az új pedagóguséletpálya-törvény számtalan adminisztratív terhet, önértékelést és minősítést eltöröl, így ezek helyett is a gyerekekkel lehet foglalkozni

- jelentette ki Rétvári Bence.

Úgy folytatta:

Sokszor beszéltünk már arról, hogy minél több legyen a fiatal tanár, és minél kevesebb fiatal hagyja el a pedagóguspályát. Ezért fontos, hogy az új, teljesítményarányos bérezési rendszer nem az életkorból indul ki alapvetően, hanem a teljesítményből.

Ez a fajta új bérrendszer a legnagyobb emelkedést a fiataloknak, a pályakezdőknek, a pár éve a pályán lévőknek tudja hozni – mondta az államtitkár. Úgy vélekedett, hogy nekik még vonzóbb lehet a pedagóguspálya, így még több fiatal folytathatja pedagógusi hivatását az egyetem elvégzése után.

Az új bérrendszer a gyerekekből indul ki – fogalmazott Rétvári Bence. Hozzátette:

aki a gyerekekre több időt, több energiát fordít, aki a gyerekekkel többet foglalkozik, az jobban is keres.

A gyerekek és az ország érdeke is az, hogy azokat a tanárokat, akik intenzívebben foglalkoznak a gyerekekkel, anyagilag is elismerjék; az új pedagóguséletpálya-törvény ezt vezeti be az új teljesítménybérezési rendszerrel – hangoztatta az államtitkár.

Az Országgyűlés kedden 134 igen, 60 nem szavazattal hagyta jóvá a jogszabályt a kormány kezdeményezésére. A törvény alapján a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból 2024. január 1-jével átkerülnek a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyba, változik az óraszámuk és létrejön a teljesítményalapú bérezési rendszerük.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
2030-ra akár az 1milliót is elérheti!!
Milliomos lehetsz!!??
Ugye milyen csábítóan hangzik!!!::
Ezt szopd be
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
2030-ra akár az 1milliót is elérheti!!
Milliomos lehetsz!!??
Ugye milyen csábítóan hangzik!!!::
Ezt szopd be
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Én már tudom a pontos időpontot: majd ha piros hó esik...
AMORÁLISOK
Bence a legnagyobb szemetek közt , majd a fiataljaitok 80% elhuz a világ bármely pontjára akkor lestek .A lopott pénzetek is zárolva lesz aztán akkor egymásnak estek akár a kannibálok..Nem az unió költötte el hanem ti orbánnal a fél világra , Aztán másokra mutogattók na meg a vizes vb meg a foci órba szájba abból a NÉP nem él ám meg !
simmering73
Majd ha Brüsszel küldi a pénzt. Rohadnátok meg.
AMORÁLISOK
majd mikor ti már sitten lesztek udvari körsétán.
human
Persze. 2030-ra meg Ausztriát érjük utol. Duma!
Giovanni Alba
Ha "Brüsszel" küldi a pénzt, az egyszeri összeg, a fizetés meg folyamatos kiadás, amit mindenképpen a hazai költségvetésnek kell biztosítania hazai forrásokból. Indulásnak prüsszel és aztán mi lesz? Nagyon nehéz felfogni hogy az EU nem fejőstehén, a pénzét a tagországok adják össze, és vajon miért is finanszíroznák a hollandok és a németek (meg a többiek) a magyar közoktatást amikor a kormányzat csak szapulni tudja őket?
Nessy
T.státusz keresztény Rétvári Bence! Ezzel az erővel azt is megígérheti, hogy a mennyek országában lesz 800 ezer Ft a fizetésük. Ez még tslán hihetőbb is, mint a mostani szöveg.
KisGenyo2
Ilyen infláció mellett ez még messze az akkori átlagbér alatt lesz... ;-)
ómió
Ha majd a korruptbolsi brüsszeliták kifizetik a rávalót!?
Csak Norisz és senki más
Jaaaaaa! Az kurva jó! Akkor már 8.000 Ft lesz egy kiló kenyér...
Nessy
Nézzük a kérdést más nézőpontból. Ha a pedagógusokat Brüsszel finanszírozza, akkor milyen alapon hozhatott a kormány "státusz törvényt" ?
Giovanni Alba
"Magyarország úgy költi a pénzt a helyreállítási alapból, mintha biztosra venné, hogy megérkezik a támogatás az Európai Uniótól. Erre utal a kifizetések ütemezése is: minden sikeresnek ítélt tárgyalási fordulót és intézkedést jelentős kifizetés követett. Eddig több mint 520 milliárd forintot osztottak szét a helyreállítási alapból, ami az elkölthető források több mint húsz százalékát jelenti, de nem a tanárok béremelésére költötték. Ha nem érkeznek meg a források, az akár egy százalékponttal is megnövelheti a hiányt.
A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből (RRF) Magyarországnak szánt 5,8 milliárd euró kifizetése továbbra is bizonytalan, mert az Európai Bizottság egyelőre elégedetlen a kormány intézkedéseivel. A magyar kabinet mégis úgy költi a helyreállítási alapból származó pénzt, mintha biztosra venné, hogy lesz megegyezés. Magyarország 2022 végéig már legalább 640 milliárd forint odaítéléséről döntött, és több mint 524 milliárdot ki is fizetett az RRF-ből – derül ki a pályázati honlap adataiból. Ez a rendelkezésre álló összeg több mint húsz százaléka"
Erre mit mond egy okoska cicus?
Giovanni Alba
Az előzőhöz, de hol van a pénz? -Travolta gif-
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
jáger laszló
A pénz már úton van
Ez Navracsics is többször +ígérte és ő nem 1 hazudós fajta!!!???
Hát csak 1 kicsit még várni kell mire +érkezik...
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.