Szijjártó Péter külügyminiszter és Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten.

Szerelmet vallott egymásnak Szijjártó és egy orosz miniszter

A történelem ismétli önmagát. Forrás: blog.hu

Szijjártó elpanaszolta, hogy a szankciós politika leszűkíti az együttműködést, majd cinikusan hozzátette: „bár van róluk véleményünk, tiszteletben tartjuk azokat”.

Az együttműködést viszont fenntartjuk ott, ahol nem köt a szankció – idézte a 24.hu. Soha nem felejtjük el azokat, akik segítettek magyar emberek életét megmenteni – mondta Szijjártó azután, hogy megköszönte a (brit laboratóriumból lopott recept alapján a moszkvai Gamaleja Intézetben előállított – a szerk.) Szputnyik vakcinákat az orosz miniszternek.

Szerelmet vallott egymásnak Szijjártó és egy orosz miniszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter kezet fog a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 5-én. MTI/Bruzák Noémi

Mihail Murasko beszédét azzal kezdte, hogy nagy öröm számára, hogy Budapesten lehet.

Szoros az együttműködés a két ország között kulturális és gazdasági értelemben egyaránt

– jelentette ki, majd hozzátette, hogy: 2022-ben a kereskedelmi kapcsolataink rekord eredményeket értek el azokon a területeken, melyek nem esnek a szankciók alá.

A miniszter később arról beszélt: azért jött Magyarországra, mert számukra hazánk prioritást élvező ország.

A magyar kormány politikája józan, racionális, éppen ezért az együttműködésünk baráti – mondta Murasko. Szijjártó a háború kapcsán kijelentette, hogy „számunkra ez a háború rossz, mi ezt a háborút elítéljük, tűzszünetet és béketárgyalást akarunk”. De a kommunikációs csatornák fenntartása nélkül nem lehet elérni megállapodást

– tette hozzá.

Szijjártó bejelentette azt is, hogy megkezdődtek a paksi beruházás résfalazási munkái, illetve augusztusban megindul a hatos blokk alatti föld kitermelése, ahogy a teljes talajkiemeléshez szükséges engedélyek véglegesítése is a tervek szerint halad.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: csak az,hogy mitöl és hova ment el az eszed, esetleg soha nem is volt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Maccska: csak az,hogy mitöl és hova ment el az eszed, esetleg soha nem is volt?
csak úgy....
remélem, ennek hallatára a dzsudzsija nem kapott sírógörcsöt...
lampa laz
"megindul a hatos blokk alatti föld kitermelése, "
na, ez alá kellene szórni benneteket...
jáger laszló
Hát ezt nem is nevezném szerelemnek inkább racionális együttélésnek a 2 fél között!!
olyan ez mint a házasság 70év után!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Maccska: Lenyugodhatsz. A galacsinhajtó kolostormalac rendszere nem fog még 100 évig fennmaradni, hiszen a gazdasági ellehetetlenülés elérésére mát tíz éve sincsen. Rajtatok már az Isten sem segíthet Püspököket, egyházakat ma még meg lehet venni pénzzel, de mint minden megélhetési hulladék ha elfogy a pénz ők is új segget fognak keresni. Pápát idecsalogatni is zömében pénz kérdés, de ez az utolsó pápalátogatás kontraproduktívvá vált, mert a Holdról is látszott az a különbség ami a felek között intelligenciában és emberségben van.Úgy van, ahogy a szurkolóitok kifejezik: "Egyszerűen senkik vagytok !"
archive
Ez a nyikhaj meg a dagadt lejárat minket .. már nincs a földön olyan ország, ahol ne köpnének egyet, ha meghallják "magyar".
jah de van.. az orosz..
drrotf
Barátság ez a javából amit a mellékelt plakát is igazol.Örök és megbonthatatlan, ahogy Rákosi pajtás és utódai is mondják!Érdekes, hogy a románokkal és a szlovákokkal is együtt és egymás mellett élünk, mégsem jelentek meg a cikkhez mellékelt plakátok, hirdetések soha.
drrotf
Megnézve a képet számomra Szíjgyártó testtartásából kiderül hogy milyen is a viszonyunk a nagy és erős Oroszországgal!
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
ómió
Az efftársi aberrációtokat inkább tartsátok meg, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.