Sir Mark Malloch-Brown szerint Orbán Viktor nacionalista vezető.

A Nyílt Társadalom támadás alatt áll. A nacionalista vezetők egy generációja a magyar Orbán Viktortól az indiai Narendra Modi miniszterelnökig egyre kevésbé tolerálja a civil társadalmat felkavaró kívülállókat. Az összeesküvés-elméletek hívei Sorost okolják mindenért, az arab tavasz kirobbantásától kezdve a Donald Trump ellen vádat emelő ügyész kampányának finanszírozásáig

− mondta az Index cikke szerint a Financial Timesnak nyilatkozva Sir Mark Malloch-Brown, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF) elnöke, akit 2007-ben II. Erzsébet angol királynő lovaggá ütött.

Ízekre szedte Orbánt nyilatkozatában a Soros György alapítvány elnöke

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén az egyetem főépülete előtti Ludovika téren 2023. július 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Sir Mark Malloch-Brown elmondta: Sorosnak a liberális értékekhez való ragaszkodása ördögi visszatetszést váltott ki, amit részben az antiszemitizmussal magyaráznak.

Malloch-Brown úgy látja, hogy a rágalmazás egy szélesebb körű visszahatás része. Szerinte a fejlődő országok kevésbé hajlandók elfogadni a nyugati világ kioktatását, amelynek „kettős mércéje” a Covid-vakcinák és az éghajlatváltozás terén is lelepleződött.

Az OSF-nél az átmenetet kell menedzselnie, miután Soros úgy döntött, hogy átadja az irányítást 37 évesfiának, Alexandernek. Az utódlások ritkán mennek jól, jegyzi meg Malloch-Brown. „Alex és én azzal vagyunk elfoglalva, hogy »hogyan tudjuk biztosítani, hogy ez az alapítvány megőrizze a alapító DNS-ét«.”

„Nem pártpolitikai harcban állunk. De harcban állunk, ahogy Soros György szereti mondani, a nyitott és a zárt társadalmak között. A zárt társadalmak végső soron önmagukból táplálkoznak. Nincs meg bennük a megújulás képessége” − fogalmazott, majd végül azt is hozzátette:

Nézze, én olyan vagyok, mint egy ukrán tábornok. Az offenzívám még nem tört át. De úgy érzem, hogy a jog, az eszmék és a történelem a mi oldalunkon van.

Forrás: Index, ft.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Na a hülyemagyar maffiahívőknek itt van a muníció: lehet újra ellenséget gyártani!
A lényeg nekik, hogy mindig lehessen valakit gyűlölni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na a hülyemagyar maffiahívőknek itt van a muníció: lehet újra ellenséget gyártani!
A lényeg nekik, hogy mindig lehessen valakit gyűlölni!
Csizmás Kond
@Béla333: A nyalómagyar meg mindig valaki seggét kurkássza. Ha valaki ki meri jelenteni a hovatartozását az már eleve nacionalista, de aki úgy vélekedik hogy ő sehova nem tartozik de mégis mindenhová, akinek nincs neme de mégis valahová besorolja megát, akineknibcs elve de amit más mond arra esküszik, na az a szarember.
puszt
@Csizmás Kond: bolond vagy te cicus...
simmering73
Sir Mark Malloch-Brown-nak teljesen igaza van.
Csizmás Kond
@puszt: ..vagyis te is magadra ismertél a beírásomban ?
puszt
@puszt: talán járni kell iskolába,, számít a neveltetés, v egyszerűen csak úgy kell születni...
puszt
@Csizmás Kond: „A zárt társadalmak végső soron önmagukból táplálkoznak. Nincs meg bennük a megújulás képessége”.. Kész belterjes tenyészet, a csizma lábszagúvá válik...! A liberalizmus, a szabadság (demokrácia!), és az egyenlőség nem eredményezi a sárgaházba való bezáródást!
justhpeter
Sir Mark Malloch-Brownnak igaza van. Orbánnak az egyéniségével nem sikerült Európában a vezető körökbe kerülni, így maradt az itthoni szemétdombján kapirgáló kiskakas. Nem volt más választása, mint az, hogy valahogy megszerezze itthon a még nála is sötétebb jobboldal támogatását. Ez lassan, de összejött. Am ehhez már az ország pénze és a nagyobb egyházak támogatása is kellett a nacionalista-keresztény eszme és a NER fenntartásához. Közben elfelejtette, hogy kis ország - kis pénze nem elég nagy nemzeti terveihez és rákapott az Unió pénzére is.
Itt tartunk most.
Az Unió rájött végre, tehát meg kellett állítani az Uniót. Ez sikerült, de megállt a pénz is.
Tegnaptól már a mi pénzünk is kellene neki.
Nyírfa
" De úgy érzem, hogy a jog, az eszmék és a történelem a mi oldalunkon van. " Így is van. A magyar meg egy zárt társadalom, egy megújulni képtelen fejlődő ország. És ez csak a magyar, van még jónéhány. De semmi nincsen veszve, néhány száz év, és többen is utolérik Ausztriát.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: a puhosról beszélsz, aki ki sem látszik putyler valagából..?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, nem csak olvasni kell hanem értelmezni is...de ha neked így sikerült sajnállak..
jáger laszló
Mondhatni
Nacionalista-populista
Tőkés -kommunista beütéssel,diktatórikus hajlamokkal +áldva!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Toller Béla
Hát vazze, aki Sorosban ellenséget bír látni az egész emberiség számára, az ténnleg nem normális ! Sőt, veszélyes ! Mert ugye, mit akar ez a Soros (vagy az a Soros, mindegy) ? Először is, érintkezést, kommunkációt, vitákat, érveket, fórumokat. Másodsszor, tudást a vitához, az érvekhez. Harmadszor, megértést, ha valaki gyengébb, vagy éppen lassúbb, de akkor is, ha túl gyors, vagy kicsit előreszaladós ! Mindehhez az ember végtelen tiszteletét ! Semmi utópia, tiszta gyakorlatiasság és racionalizmus !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.