Orbán Viktor ezúttal nem a közrádió stúdiójából, hanem Sopronból jelentkezett be a Kossuth Rádióban, ugyanis a kabinet Sopronbánfalván, az egykori pálos kolostorban tartja háromnapos kihelyezett ülését. Orbán szerint ha Ukrajnát fölvettük volna a NATO-ba, az azonnali világháború jelentene.

Orbán: "Ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesen"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy legutóbb Brüsszelből, most Sopronból jelentkezett be péntek reggel fél 8-kor a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

A háború el fog húzódni

- mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban az Origo beszámolója szerint.

Másfajta jövő vár a magyarokra, ha van háború, és ha nincs. A nyugatiak a háború folytatását akarják, a béke hangján alig beszélnek. Arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből. Ha az utóbbiak eltűnnének, akkor a gazdasági bajok és az árak pillanatok alatt rendeződnének

  – tette hozzá a kormányfő. Ebből az következik, hogy az infláció letörését nekünk magunknak kell letörni.

Orbán Viktor kormányfő arról is beszélt, hogy az ukránok csak a saját szemüvegükön kerül tudják nézni a konfliktust.

Ha Ukrajnát fölvettük volna a NATO-ba, az azonnali világháború jelentene. És kész. Kalap-kabát

– mondta Orbán, aki szerint megértést kell tanúsítani Zelenszkij felé, hiszen a népét védi, őket más nem érdekli.

Nem volt egyszerű Orbán szerint, hogy a NATO-n kívül tartsák Ukrajnát: voltak, akik másként vélekedtek.

A kormányfő szerint az ukránok kommunikációs és érintkezési stílusa szokatlan, mert ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesen, és ez nem érvényes az ukránokra, de onnan nézve a világ másképp fest, mint tőlünk.

Orbán szerint az ukránok követelőznek, de ezt nem szabad úgy értékelni, mintha kényelmes fotelekből tárgyalnánk meg, hogyan kell viselkedni. Élet-halál kérdésekkel szembesülnek.

A kazettás bombák szállítását Orbán teljesen új helyzetnek tartja -írja a 24.hu.

Eszkaláció van, a békéhez egy centivel sem kerültünk közelebb.

A helyzet továbbra is rendkívül veszélyes. Ne feledkezzünk meg az emberi dimenzióról sem: ezrével halnak meg ott emberek

– mondta Orbán.

A kormányfő szerint, ha az USA azt mondaná, hogy legyen béke, az másnap bekövetkezne.

Hogy miért nem akarják ezt, arra a NATO-csúcson sem kaptunk választ.

Forrás: Origo, 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Orbán: "Ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesen"
Lám, még a saját tanácsát sem fogadja meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edebácsi
Orbán: "Ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesen"
Lám, még a saját tanácsát sem fogadja meg!
csak úgy....
az se normális aki "háborús idökben" 300 milliót akar elbaxni a falusi stadionjára..
szegény hazám
@Edebácsi: Itt fénykép középen. Az illemtanár bemutatja hogyan kell a nyakkendőt helyesen viselni. A zakón sajnos a pörköltevés nyomai így nem látszanak. A viselkedésről pedig egyetemi székfoglalóját most tartotta meg. A malacólban ez a trendi.
telegdilaci
@Edebácsi:Nem kellene már befejezni ezt világháborúval való riogatást,Szó sem volt Ukrajna felvételével,a NATO-ba mivel kimondták hogy Háborúban álló Országot NEM-lehet felvenni a NATO-ba,és senkitől nem kell megvédeni bennünket,semmitől egyedűl a Magyar kormánytól!
Pálinkás Pál
de nyomja a süketet az egybiteseknek kreált hazugságaival...ha a NATO beszállna, az oroszoknak kampec,és ezt tudják ők is jól,...a ruszki felső tízezer előbb intézné el putyint, minthogy megkockáztatna egy nukleáris háború utáni posztapokaliptikus világot, ahol a pénzük, hatalmuk lósz@rt sem ér,...
Edebácsi
@telegdilaci: Őt ez mind nem zavarja az össze-vissza beszédben. Anno az sem zavarta, hogy június 16.-án kezdje követelni a szovjet csapatok kivonását akkor, amikor azt már áprilisban megkezdték!
Néro2
Mit tud ez a várbeli desznyó az emberi dimenzióról. Csak a kondája létezik neki akikben semmi emberi sincs.
Jut eszembe te sáska tolod még a lóvét a gázért az orosz orkoknak mint vevő , hogy had tudjanak csak öldökölni minél tovább ?
Természetesen ötszörös áron ahogy dukál. Abból így több jutalék jut a nem emberi fajtátoknak.
Pálinkás Pál
@KisTehen: ja..." ..a ruszki felső tízezer előbb intézné el putyint, minthogy megkockáztatna egy nukleáris háború utáni posztapokaliptikus világot, ahol a pénzük, hatalmuk lósz@rt sem ér,... "...melyik részét nem érted..?..
Péter2
Gyáva embernek nincs hazája ,! Jól mutatja a többgenerációs bevándorló roma család sarja orbán , a ruszkiktól meg nem kell félni , Afganisztánból csúfosan távoztak a Grúz háborúból is , de előtte a NATO és az USA szétzilálta a nagy Szovjetuniót , belekergette egy fegyverkezési versenybe amibe bele is buktak az elvtársak , és szövetségesei , és ez ma sincsen másképp !
Eladott Ország
A szervezet alapító dokumentumának legfontosabb cikke az 5-ös számú, amely kimondja: az egyik tagállam elleni fegyveres támadást az összes elleni támadásnak kell tekinteni. Ezért, ha Orbán bajban van, ne beszéljen hülyeséget. Soha nem is volt ha, meg mi let volna ha. Ha egyik nagyanyámnak f@sza lett volna , akkor most 3 nagyapával büszkélkednék. És ha gatyát húzunk a templom tornyára, akkor az lesz a legnagyobb f@szú legény a faluban.
colibri
@csak úgy...: Már az sem normális, aki a TAO-t kitalálta! orbánc egy buzi, na talán nem szekszuális értelemben, egyszerűen focibuzi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.