Orbán Viktor úgy látja, ha Ukrajnát fölvettük volna a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentett volna. Ennek a kormányfő szerint megvolt a kockázata: akadtak, akik így is felvették volna Ukrajnát, de a többség nem így gondolkodott. A kormányfő az ukránok viselkedését is kritizálta: agresszívek, zsarolnak.

Ha azt csinálnánk, amit az ukrán elnök kér, akkor benne lennénk a harmadik világháborúban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának pénteki adásában.

A kormányfő kiemelte: abban az esetben, ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentene, "mert az azt jelenti, hogy akkor a NATO háborúban áll Oroszországgal".

Orbán Viktor: a nyugatiak a háború folytatását akarják

Az ukrajnai konfliktus el fog húzódni, mert "a nyugatiak a háború folytatását akarják" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A sopronbánfalvai kihelyezett kormányülés ideje alatt készült interjúban a kormányfő arról beszélt, "egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, és másfajta jövő vár a magyarokra, ha nincs háború, mintha van háború".

"Elsöprő továbbra is a háborúpártiak aránya és száma, a béke hangján alig-alig beszélünk néhányan, ezért nekünk arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből" – fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, ha ez megtörténne, "abban a pillanatban a gazdasági bajok tekintélyes része orvoslódnék".

"Agresszívek, zsarolnak!"- Orbán Viktor nagyon berágott Zelenszkijre, tombolt miatta a Kossuth rádióban – Egy dologban azonban egyetért az ukrán elnökkel A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Sopronban 2023. július 14-én. Balról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: az Egyesült Államok azonnal véget vethetne a háborúnak

Orbán Viktor miniszterelnök egyetért Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel abban, hogy az Egyesült Államok azonnal véget vethetne az ukrajnai háborúnak. Hogy ez miért nem történik meg, azt senki sem tudja

- mondta a magyar kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor közölte azt is: Ukrajna már elveszítette a szuverenitását, nincs pénze, saját hadiipara vagy saját katonai eszközgyártó képessége. "Pénzt is tőlünk kap, leginkább az amerikaiaktól" és hadieszközöket is – mondta.

Ha Amerika azt mondaná, hogy békét akar, állítsuk meg a háborút, legyen tűzszünet, kezdjünk tárgyalásokat, az holnap reggel bekövetkezne

- mondta.

"Hogy miért nem akarják ezt az amerikaiak, erre választ a NATO-csúcson sem kaptunk" – jelentette ki.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Ha egy senki valakinek akar látszani, hülyeségeket mond.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A háborúnak akkor lesz vége,ha az amcsik akarják!!
Ennyit a békepártiságról...
barátilag
J.L.
Edebácsi
Ha egy senki valakinek akar látszani, hülyeségeket mond.
kereső
"Ha Amerika akarná!"- de nem Amerika dönt , hanem Ukrajna. Amerika, orbán módra nem csinál schegget a szájából, miután Vilniusban kijelentette, hogy addig támogatják Ukrajnát , amig az kéri. És ezt mondta a G7- is! Kihagytak a döntésből malacka. Azért arra még kiváncsi leszek, hogy az usákok tudják-e már, honnan, kitől került az oroszokhoz a NATO tagállamok záró nyilatkozat tervezete, Nem tudod orbán? Te voltál, vagy druzsba pjotr?
qunta
@sgl: a ny könnyen el tudta volna kerülni ezt wár-t. csak nem akarta
qunta
@Edebácsi: ennek a legékesebb példája zselé és egész ukrajna.
qunta
@kereső: a hoholok AZzal háborúznak akivel akarnak, de kéretik a saját f@rkukkal verni a csalánt.
Eladott Ország
Mond meg a Putler haverodnak, hogy vonuljon ki Ukrajnából, mert senki nem hívta be őket! Egyébként a NATO nem vehet fel háborúban álló országot és olyat, akinek területi követelése van egy másik országgal szemben, úgyhogy nyitott kapukat döngetsz és baromságokat mondsz, mint egy pszichopata. Neked az lenne a béke, ha az ukránok megadnák magukat és oroszbarát Janukocics féle bábkormányt választanának...Aranyozott vécé nélkül is borzasztó rongyrázó az elűzött ukrán elnök rönkkastélya
telex.hu/kulfold/2021/09/08/janukovics-haza-a-korrupcio-muzeuma-ukrajna
twitter.com/sodel_vlad/status/437279327671951360/photo/1
www.klubradio.hu/data/articles/124/1247/article-124781/putin-janukovich_focuspointcut_60010001015577936746988x3141000102262443438914.jpg
Csizmás Kond
Így van, agresszív és zsaroló a zukrán kormány sőt még pofátlan is mert az általuk idegen kézre juttatott föld, javak és mindenért koldul a világban és öleti a saját népét is... és még az is visszataszító és gazemberség, hogy amilyent idegen kézre játszották magukat nem a fellendülés és a naggyá vállás lett a fő cél hanem a harci gázak és járványok gyártása, az élelem genetikai mocskolása és még kitudja mi amit még nem tudunk...amerika és a zeurópai barátai egy fertőt csinált ukrajnából...
kereső
@qunta: Momentán a "hoholok" nem akartak senkivel sem háborúzni.. És?? Nem a te farkaddal verik a csalánt- mert mi kimaradunk a nem háborúból. Akkor meg mi bajod,
qunta
@kereső: pl merkel, hollande, porosenkó-walzman szerint igen. akartak háborúskodni.
kereső
A Kárpát-aljai magyarok 41%-a teljesen bizik Zelenszkij elnökben.22,3%-uk pedig inkább bizik. Orbánnak mikor lesz ilyen "bizalmi indexe"??
Manhattan
"Ha Amerika azt mondaná, hogy békét akar, állítsuk meg a háborút, legyen tűzszünet, kezdjünk tárgyalásokat, az holnap reggel bekövetkezne"
Ezt éppen putykótól várom.
qunta
@kereső: odaírtam, hogy pl. éppen moszkva volt aki nem akart. de akkormár kiegészítés képpen pl wash., london igen stb
qunta
@kereső: neked o1g 4 2/3-ada nem elég bizalom ?
qunta
@Manhattan: nehezen fog menni. zel. törvénybe iktatta, hogy putykóval nem szabad tárgyalni.
kereső
@qunta: 16:44 el kell keseritselek, a parlamenti 2/3-ad nem azonos a választásra jogosultak, és a szavazók 2/3-dával. Orbánnak választáson soha nem volt 2/3-os szavazat száma.Zelenszkijt közvetlenül választották- 70%-os részvétel mellett, kapott 75 % szavazatot.
kereső
@qunta: Moszkva nem akart? Ki rohant le egy másik országot? Nem az oroszok? Ha nem akarok valamit, akkor nem is teszem, még akkor sem, ha cigánygyerek potyog az égből.
jáger laszló
Én pedig Zelenszkijben nem bízok
1 politikai szélhámosnak tartom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
qunta
@kereső: tárgyalásokat akart. de az zusákok és az ukik háborút akartak.
kereső
@qunta: Ott voltál? Kislégy, vagy hamgya formájában putyin nadrágjában? Mert, emlékeim szerint , minden előzmény nélkül támadott 2022-ben. Sőt már 2014-ben is. Egyébként úgy gondolom, hogy ti tudathasadásos állapotban leledzetek. Szajkóztok itten hazaszeretetről, meg a haza védelmének mindenekfelettiségéről- és közben ugyanezért gyalázzátok egy szomszédos ország népét, elnökét. Pedig Ők azok, akik a legdrágábbat áldozzák a hazájuk védelmében- életüket és vérüket. A gúnyolódás, aprehendálás helyett maximális tiszteletet és megbecsülést érdemelnek.Ti csak szajkózzátok a hazaszeretet, de az ukránok meg megmutatják, hogy mi is az.
kereső
És akkor még itt van ez is! A sándor palota nagyasszonya- személyes sértődöttség okán akadályozza egy ukrajnai magyar háborús hős nagyköveti akkreditálását. Mint az ovisok, a homokozóban. - remélem toppantott is mellé.Fel sem merül benne, hogy a kormány /orbán viselkedése, a magyar kormányzati gyalázatos irásai lehetnek a valódi okai.

24.hu/kulfold/2023/07/14/novak-katalin-megsertodhetett-zelenszkijre/
qunta
@kereső: a hoholok nácifasiszta férgek. 2022,2014 vonatkozásában nem ártana 1 kis ismeret.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Pedig, hát, az efftársija imádja a péniszvirtuózt!
bence
Csak a címre hagyatkozva : orbán két esetben tombol ! Amikor szembesítik az igazsággal , vagy mikor elfelejti bevenni a betegségére kiírt pirulákat ! Az meg , hogy még páleszt is iszik rá , csak növeli a tombolási esélyét !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.