Orbán Viktor a mai kormányülésen bejelentést tett.

Orbán Viktor mindannyiunkat érintő bejelentést tett ma

10 helyett 15 százalék lesz a kötelező akciózás mértéke. Forrás: Facebook

Augusztus elsejétől 15 százalékra emelik a kötelező akciózás mértékét, és további termékekre is kiterjesztik.

„A kormány új intézkedéseivel letörjük a háborús inflációt!” – idézte Orbán szavait az ATV.

A kötelező akciózásról szóló kormányrendelet április végén jelent meg: eszerint a kereskedők 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között kötelesek azt bevezetni, és azon kereskedőkre vonatkozik, amelyek 2021-es árbevétele meghaladta az 500 millió forintot.

A kötelező akciókra heti rendszerességgel kell sort keríteni. Az akciós időszak a hét csütörtöki napján 0 órától a következő hét szerdai napján 24 óráig tart. Az érintett kiskereskedelmi üzleteknek valamennyi kijelölt termékkategóriából egy-egy szabadon választott terméket a kötelező akciózást megelőző 30 napban általuk alkalmazott legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal szükséges kedvezőbb áron értékesíteniük

- ez változik augusztus 1-től 15 százalékosra.

Az áprilisi kormányrendelet szerint 20 akcióköteles termékkategória került meghatározásra, többek közt a baromfihús; sertés-, marhahús, egyéb húsféleségek; tej, tejföl és helyettesítői; sajt; kenyér; péksütemények; száraztészta, rizs, egyéb gabonatermékek; friss gyümölcs; friss zöldség; készételek, fűszerek, ételízesítők.

A kereskedő az akciózás időtartama alatt a kötelező akcióval érintett termékből köteles megfelelő mennyiséget árusítani és készleten tartani. A fogyasztóvédelmi előírások megsértése 500 ezer és 3 millió forint közötti bírsággal büntethető.

Forrás: ATV
Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A háborús inflációt Európában már letörték, az orbáni infláció viszont szárnyal. Ezen a héten csak 22 forinttal megy fel a benzin ára. 9 ft-tal ma pénteken +13 ft-tal. A forint is törött szárnyú madárként hull alá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Letőri az inflációt, vagy nem.

A boltosok rovására teszi, az is végül rajtunk csattan.

Szánja el magát adócsökkentésre, a sok felesleges költekezés helyett!
tothjani
Az MSZMP KB megalapítja a Nemzeti Árhivatal intézményét!
NKF
Hülyeség! Egy árut akcióznak,harminc áruféleséget újra áraznak!
kereső
Orbán nap, mint nap feltalálja a "spanyolviaszt"...kááááááár, hogy az egyéb meghatározó gazdasági folyamatok, azok erősebbek, mint a kukorica törés.
simmering73
A háborús inflációt Európában már letörték, az orbáni infláció viszont szárnyal. Ezen a héten csak 22 forinttal megy fel a benzin ára. 9 ft-tal ma pénteken +13 ft-tal. A forint is törött szárnyú madárként hull alá.
troppauerhumer
Ugye közgáz alap:nincs ingyenebéd ,a 10 %-helyetti 15 % bevételhiányt is a vásárlók fizetik meg a többi áru megemelt árában ,de a maffiaállam bevételei a 27 %ÁFA -ami a 4%-os különadókkal -már 31% ,tovább nőnek .De a buta magyar számolni se tud ,az meghogy legalább utólag okos már 2010-től felejtős: Debreceni József "nem kell ahhoz különösebb jóstehetség, aki látta Orbán 1998-2002 közötti vagyonszerzés ,országrablását,hogy mi következik ha bakkecske 8 év éhezés után 2/3-al rászabadul a káposztáskertre..
jáger laszló
Hát ezt álmodta ov az éjszaka és ezért máris kormányülést hívott össze hogy ezt a vészhelyzetre tekintettel L fogadtassa!!
Ennyit a bürokratikus rendeleti kormányzásról!!Hát ilyen piacgazdasági viszonyokat még nem pipált a tőkés világ a szent!! Ez már felér a szocializmus központosított időszakával!!
Ennyit az 1 személyi kormányzásról, infláció letörésről
A boltokban lassan már több az árcédula mint maga az árú!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
@simmering73: Ezek már most túlteljesítik azt az emelést, amit csak januártól kellene, sőt meg is duplázzák addig.
Sarc hátán sarc.
Kovács Máté
mikor juztok a bránerbe az lene a jelentes
namihami
""„A kormány új intézkedéseivel letörjük a háborús inflációt!” ""
Nnnna, akkor már csak az Orbáni infláció marad!
Aki Én
Mással fizetteti meg a dilettantizmusát.
drrotf
OV bejelentette, hogy a "más f.szával való csalán verés" akció tovább folytatódik és fokozódik.Augusztus 1-től már nem 10% -os lesz a az árcsökkentés, hanem arra kötelezte a kiskereskedelmet hogy 15%-al csökkentsék egyes cikkek árait.Nem az állam spórol és csökkenti a költségeit, hanem a kiskereskedő,akit nem kompenzál ezért a" nemes "cselekedetért!
jáger laszló
Most kiderült,hogy a háborúnak kevés köze van a magyar inflációhoz
Lásd az USA inflációs adatait!!!
Igaz ov nem közgazdász pajtás!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@troppauerhumer: tegnap 15:55 "aki látta Orbán 1998-2002 közötti vagyonszerzés ,országrablását,hogy mi következik ha bakkecske 8 év éhezés után 2/3-al rászabadul a káposztáskertre.."...nem "látta azt " sok-sok irtástudó, hiszen az volt a szlogen:"nem kell félni a 2/3-tól". És az ország nem félt- most meg már megijedni sem tudunk.
ómió
"Báncsák" az efftársiasan felszankcionált "haladó inflációt"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.