A házelnök szerint a legfőbb korparancs megmaradni magyarként és keresztényként.

Kövér László szerint a „halál kultúra” erői a lelkünkre pályáznak, Nyugat-Európa pedig gazdaságilag lecsúszott

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Dobóné Koncz Judit polgármester és Tállai András fideszes országgyűlési képviselő, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára koszorúz a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, Szentistvánon. MTI/Vajda János

A változó világban a legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként

– hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szentistvánon. A házelnök ünnepi köszöntőjében hozzátette: ezt önerőből, önfegyelemmel és önbizalommal kell tennünk

Úgy, ahogyan Szent István és nemzedéke egykor megteremtette mindazt, aminek mi, mai magyarok felelős őrzői vagyunk.

Az Országgyűlés elnöke szerint meg kell nyerni politikai és szellemi csatákat is, melyeket, mint mondta:

A nyugati világot elpusztítani akaró, Szent II. János Pál pápa megfogalmazása szerint a halál kultúrájának nevezett erő ellen kell megvívnunk.

Kövér szerint ezen kultúra erőinek

Nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is.

Ezért el akarják idegeníteni az embert önmagától, családjától, hitbéli és nemzeti közösségétől. Hozzátette,

A halál kultúrája jegyében fel akarják számolni a nemzeteket, és az azok védelmére hivatott nemzeti államokat.

Emellett a halál kultúrája el akarja törölni azt a keresztény örökséget, amelyet kétezer éve Jézus hagyományozott követőire, és melyet ezer esztendővel ezelőtt Szent István hagyományozott a magyar utókorra. Kövér úgy fogalmazott: a küzdelemben az Európai Unió nem áll győzelemre, sőt, szerinte válságban van Nyugat-Európa: a házelnök többek között tömeges bevándorlást, „erőszakos genderpropagandát”, a demokrácia kiüresítését és a gazdasági lecsúszást véli felfedezni nyugaton.

Ma sem térhetünk ki a kihívás elől, hogy családjainkat és nemzetünket, keresztény kultúránkat és életformánkat megvédve, ugyanakkor együttműködve minden Kárpát-medencei és európai sorstárs nemzettel hozzájáruljunk az élet kultúrájának győzelméhez Európában is

– bölcselkedett kövér. Kiemelte, augusztus 20-ához közeledve számba kell vennünk „István király művét” és örökségét, mindazt, ami megmaradt az Árpádok országából.

Az eseményen részt vett Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Totem
A halál (a pusztítás) kultúráját épp Kövérék terjesztik, tessenek csak arra gondolni, hogy szinte minden eddigi eredményt tönkretettek, minden jót leromboltak, minden értékeset, jövőbe mutatót, így az oktatást is lezüllesztettek. Nyugat-Európa válságáról pedig azért zagyvál, mert tízezrek emigrálnak oda.
Nessy
A lelkünkre felesleges pályázni! Azt pártunk és kormányunk már rég eladta a hatalmukért, és pénzükért!
lampa laz
"Ma sem térhetünk ki a kihívás elől, hogy családjainkat és nemzetünket, keresztény kultúránkat és életformánkat megvédve,"... Erdogan meg hozza a Koránt aug. 20-án.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.