Ki lesz a hibás ezentúl a szétrothasztott ország miatt? 

Vészhelyzetben a Fidesz: Soros György alapítványa elhagyja az EU-t

Gyorsan kell egy új ellenség, mielőtt összedől a kártyavár! Forrás: Pixabay

Múlt pénteken minden olyan magyarországi szervezet levelet kapott, ami részesül a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations, OSF) támogatásából – írja a Szabad Európa. Az alapítvány munkatársai által küldött e-mailek szerint, az OSF igazgatótanácsának legutóbbi döntéséről értesítik a magyar partnerszervezeteket.

Eszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a Föld más részeire helyezi át forrásait - írja a HVG.

Több magyar civil szervezet is megerősítette, hogy megkapták a levelet, amelyhez csatolták az igazgatótanács döntéséről szóló tájékoztatót is. E szerint az OSF vezetése „radikális stratégiai irányváltásról döntött”, annak érdekében, hogy a szervezet forrásai a lehető legnagyobb hatást tudják elérni. Így arról is döntöttek, hogy az OSF Európai Unión belüli tevékenységének „nagy része” megszűnik, és az eddig Európába szánt forrásokat a világ más részein költik majd el. Mostantól „rendkívül korlátozott” lesz az erőforrás, amit Európán belülre tudnak majd koncentrálni

– írták.

A jövőben Európára csak a „nagy, globális témákban betöltött szerepével összefüggésben” fognak összpontosítani. Ezzel egy időben átalakítják az OSF szervezeti felépítését is, már 2024-ben.

A levél tartalmán túl egyéb információkat egyelőre nem osztottak meg a magyar partnerekkel. A levél alapján még az OSF-en belül is keveset tudnak a részletekről, például a kivonulás ütemezéséről, vagy hogy mi fog történni az olyan uniós országokban, ahol nem igaz az, hogy az uniós intézmények és kormányok jelentős összegeket fordítanak az emberi jogok vagy a sokszínűség témáira. Az OSF 2018-ban költözött el Budapestről, és tette át székhelyét Berlinbe.

Forrás: Szabad Európa, HVG

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Jó, de akkor ez nem a FIDESZNEK rossz! A dollárbaloldal hogy jut ezután pénzhez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Majd a kilóra megvett csicskáik "folytassák"!
gina
@durbincs: Na te is megjelentél meleg román cigus hahahahahahah ugass csak sz@rjancsika bla bla bla
rakitics41
Ha elhagyja az EU-t , akkor sem maradunk ellenség nélkül!Itt marad nekünk Gyurcsány , a pofátlanul magas nyereséget termelő és azt az országból kivivő multik, azok a művészek aki nem a NER támogatottjai, az Orbánt gyerekét keresztelő pap és gyülekezete aki az hajléktalanokat, szegény sorban élőket segíti, az önkormányzatok, akik már csak a jóformán a helyi adókat szedik be , hogy vegetáljanak még egy kicsit, a betegek akik az egészségügyi segítségét várják de akiket olyan hosszú váró listára tettek , hogy inkább előbb meghalnak minthogy az orvoshoz eljussanak, a tanárok ,akik inkább a szakma szabályait tartanák be mint a tankerületi vezető testvér utasításait, ésatöbbi ,ésatöbbi!Ne izguljon Orbán Viktor !Van még neki ellensége e hazában.
Péter2
@Maccska: Te ostoba te , a civil szervezetek jó része a segítségre szoruló embereket , hátrányos helyzetű gyerekeket segítette a cigányvajdátok helyett és a törvénytelenségeivel szemben , most legalább ez a teher is rátok szakad még több lesz az elégedetlenkedő ember az országba , ami nektek nem lesz jó ! Továbbá Soros ott szívat meg benneteket gazdaságilag áttétesen ahol ahogyan akar !
csak úgy....
@Maccska: ezt pont te kérded azzal a gyermeteg ,fidesz mesékkel teli buksiddal? :)
Péter2
@Maccska: Majd most meglátod ! Kicsit olvassál , aztán talán megérted , pl a foci helyett , okosabb leszel , ha ? Csak a sok közül , 1 folyoiratok.oh.gov.hu/uj-pedagogiai-szemle/a-civil-szervezetek-szerepe-a-tarsadalmi-folyamatokban-es-a Ja és ott vannak a beteg gyerekek , stb . Hatalmas űr lesz a társadalom minden terén , ezért lesz kb akár 1 millió nagyon elégedetlen ember !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.