Ki lesz a hibás ezentúl a szétrothasztott ország miatt? 

Vészhelyzetben a Fidesz: Soros György alapítványa elhagyja az EU-t

Gyorsan kell egy új ellenség, mielőtt összedől a kártyavár! Forrás: Pixabay

Múlt pénteken minden olyan magyarországi szervezet levelet kapott, ami részesül a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations, OSF) támogatásából – írja a Szabad Európa. Az alapítvány munkatársai által küldött e-mailek szerint, az OSF igazgatótanácsának legutóbbi döntéséről értesítik a magyar partnerszervezeteket.

Eszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a Föld más részeire helyezi át forrásait - írja a HVG.

Több magyar civil szervezet is megerősítette, hogy megkapták a levelet, amelyhez csatolták az igazgatótanács döntéséről szóló tájékoztatót is. E szerint az OSF vezetése „radikális stratégiai irányváltásról döntött”, annak érdekében, hogy a szervezet forrásai a lehető legnagyobb hatást tudják elérni. Így arról is döntöttek, hogy az OSF Európai Unión belüli tevékenységének „nagy része” megszűnik, és az eddig Európába szánt forrásokat a világ más részein költik majd el. Mostantól „rendkívül korlátozott” lesz az erőforrás, amit Európán belülre tudnak majd koncentrálni

– írták.

A jövőben Európára csak a „nagy, globális témákban betöltött szerepével összefüggésben” fognak összpontosítani. Ezzel egy időben átalakítják az OSF szervezeti felépítését is, már 2024-ben.

A levél tartalmán túl egyéb információkat egyelőre nem osztottak meg a magyar partnerekkel. A levél alapján még az OSF-en belül is keveset tudnak a részletekről, például a kivonulás ütemezéséről, vagy hogy mi fog történni az olyan uniós országokban, ahol nem igaz az, hogy az uniós intézmények és kormányok jelentős összegeket fordítanak az emberi jogok vagy a sokszínűség témáira. Az OSF 2018-ban költözött el Budapestről, és tette át székhelyét Berlinbe.

Forrás: Szabad Európa, HVG

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Jó, de akkor ez nem a FIDESZNEK rossz! A dollárbaloldal hogy jut ezután pénzhez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Gyurcsány és a baloldal marad a patás ördög? Vagy majd pártunk és kormányunk talál más vélt ellenséget?
jáger laszló
Pártunk és kormányunk nagyom örül az új Soros doktrínának,,hiszen sosem volt kegyeltje az alapítványnak azt mondják!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aronka
Ez csak egy megtévesztő manőver, más formában, alatomos eszközökkel visszatérnek de az is lehet hogy már itt is vannak. Hamarosan kiderül a turpiság.
Aronka
Ez csak egy megtévesztő manőver, más formában, alatomos eszközökkel visszatérnek de az is lehet hogy már itt is vannak. Hamarosan kiderül a turpiság.
Aronka
@Nessy: Soros fia itt marad, ne dölj be a kamu hírnek, már megvan az új forgatókönyv.
izéke
@Őrnagy: ez a nagy meleg megártott neked,ne igyál alkoholt mert nagyon becsápolsz és akkor kit fogunk szivatni teee havashenrik
Kovács Máté
basod jon feri meg mini klonja megint inkáb szarnatok egymas nyakaba ner tagok basod
Péter2
Legalább még több elégedetlenkedő ember lesz , mivel egy csomó civil szervezet veszti el a támogatását ,pl a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezet és társai , ezek majd kénytelenek leszek , a kormány ajtaján dörömbölni ezek után ! Magyar kormány megítélése az unióban még rosszabb lesz , a sok elégedetlenkedő civil szervezetek miatt , na evvel ennyit elértek , még lejeb egy lépéssel !
Péter2
Hogy pontosak legyünk a gyengébbek az illibkonzervák kedvéért , A döntést azzal indokolják, hogy az uniós intézmények és kormányok jelentős összegeket fordítanak az emberi jogok, a szabadság és a sokszínűség témáira, és épp ezek a területek azok, ahol az OSF is aktív.
Azt írják, a jövőben Európára csak „a nagy, globális témákban betöltött szerepével összefüggésben” fognak összpontosítani. Ezzel egy időben átalakítják az OSF szervezeti felépítését is, már 2024-ben „A gép forog, az alkotó pihen”– Semmiképp ne gondoljuk azt, hogy a konzervatív erők elejtették a vadat, noha úgy tűnik, hogy a hír igaz, hiszen számos, a távozással kapcsolatos konkrétum szerepel benne. Egyrészt a távozás nem teljeskörű, másrészt maga a bejelentés arról szól, hogy az eddig a Nyílt Társadalom Alapítványok által folytatott tevékenységet más szereplők végzik majd el. Madách Imre híres sorát idézve azt mondhatjuk, hogy „a gép forog, az alkotó pihen” -
kereső
@sgl: 16:36 Tényleg vannak ennyire sötétek ebben az országban? Nem gondoltam, hogy a rogáni propaganda ennyire meg tud bolonditani embereket.
balos
@kereső: Ez most komoly?A NAGY IMRE temetésén lehetett látni,hogy meg van a magyar hitler fióka!Azóta csak dagad a geci és csapata és üveg zsebük!
kereső
@sgl: Olvastad , vagy nem? Mit mondott molnár zsolt az mszp pártigazgatója?" Nem helyes támadni a kormányt, orbánt", Ezt is teszik- csak gereblyézik a poshadt állóvizet, azt is vigyázva, nehogy felkavarodjon.
kereső
@balos: Igazad van, de én a @sgl által berakott linkre reagáltam.
simmering73
@Aronka: Ott vannak már az ágyad alatt, hülyegyerek.
simmering73
Priznicelik a fidesz vezérkart. Soros meg nevet a végén.
simmering73
"Ez egyrészt azt jelenti, hogy a Soros-alapítványok távozása az Európai Unióból és Magyarországról hatalmas csapás a Fidesz propagandájának és hazugsággyárának, mert ezzel kihúzzák a talajt Orbán antiszemita uszítása és náci összeesküvéselméletei alól. Másrészt kifejezi az igényt, hogy nekik még sokáig szükségük van az univerzális zsidó bűnbakra, akire rákenhetik minden kudarcukat és frusztrált indulatukat. Ezzel Orbán egyik talpnyalója azt jelentette be, hogy a távozástól függetlenül ők még sokáig Soros ellen fognak uszítani, mert soha nem ismerik el, hogy már kivonultak."
nepszava.us/meg-messze-vagyunk-attol-hogy-a-megszallo-orban-katonak-tavozzanak/
namihami
Nem kapnak pénzt a Soros-szervezetek?
""Ha nem nekünk adja az Öreg és a Főnök nem építheti be Hatvanpusztába (stb...), akkor inkább ne kapja senki!""--nyilatkozta a teljes fideszes agytröszt!
Kovács Máté
@durbincs: " Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint az 50IQ-s midráncs fartúró
@durbincs:@durbincs:@durbincs:@durbincs:@durbincs:@durbincs: "
Szaros farok + adja a módját,az önbevallásnak!Kopasz!:))
FLETÓ
Jó, de akkor ez nem a FIDESZNEK rossz! A dollárbaloldal hogy jut ezután pénzhez?
jáger laszló
Miért is kell a 7sidókat nem szeretni!!??
Mi is az ősbűnük ezen emberi fajnak!!??
Ha +magyaráznád nagyon hálás lennék!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Majd a kilóra megvett csicskáik "folytassák"!
gina
@durbincs: Na te is megjelentél meleg román cigus hahahahahahah ugass csak sz@rjancsika bla bla bla
rakitics41
Ha elhagyja az EU-t , akkor sem maradunk ellenség nélkül!Itt marad nekünk Gyurcsány , a pofátlanul magas nyereséget termelő és azt az országból kivivő multik, azok a művészek aki nem a NER támogatottjai, az Orbánt gyerekét keresztelő pap és gyülekezete aki az hajléktalanokat, szegény sorban élőket segíti, az önkormányzatok, akik már csak a jóformán a helyi adókat szedik be , hogy vegetáljanak még egy kicsit, a betegek akik az egészségügyi segítségét várják de akiket olyan hosszú váró listára tettek , hogy inkább előbb meghalnak minthogy az orvoshoz eljussanak, a tanárok ,akik inkább a szakma szabályait tartanák be mint a tankerületi vezető testvér utasításait, ésatöbbi ,ésatöbbi!Ne izguljon Orbán Viktor !Van még neki ellensége e hazában.
Péter2
@Maccska: Te ostoba te , a civil szervezetek jó része a segítségre szoruló embereket , hátrányos helyzetű gyerekeket segítette a cigányvajdátok helyett és a törvénytelenségeivel szemben , most legalább ez a teher is rátok szakad még több lesz az elégedetlenkedő ember az országba , ami nektek nem lesz jó ! Továbbá Soros ott szívat meg benneteket gazdaságilag áttétesen ahol ahogyan akar !
csak úgy....
@Maccska: ezt pont te kérded azzal a gyermeteg ,fidesz mesékkel teli buksiddal? :)
Péter2
@Maccska: Majd most meglátod ! Kicsit olvassál , aztán talán megérted , pl a foci helyett , okosabb leszel , ha ? Csak a sok közül , 1 folyoiratok.oh.gov.hu/uj-pedagogiai-szemle/a-civil-szervezetek-szerepe-a-tarsadalmi-folyamatokban-es-a Ja és ott vannak a beteg gyerekek , stb . Hatalmas űr lesz a társadalom minden terén , ezért lesz kb akár 1 millió nagyon elégedetlen ember !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.