Kiemelt illetménnyel toboroz legénységet a honvédség a Lynx-zászlóaljba.

Kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség

- mondta Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

Nyolc általánossal is busás fizetést kaphat az, aki hajlandó beülni a Hiúz harckocsiba – Legénységet toboroz a Honvédség

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egy Lynx (Hiúz) harcjárműben a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én. MTI/Rosta Tibor

Kajári Ferenc emlékeztetett: a honvédelmi és haderőfejlesztési program célja, hogy ütőképes magyar haderő jöjjön létre, ennek részeként érkeztek a Leopard 2 harckocsik, megújul a helikopterflotta és megérkeztek az első új gyalogsági harcjárművek, a Hiúzok is.

A harcjármű kezelőszemélyzete a vezetőből, az irányzóból és a parancsnokból áll, a jármű hátuljában, a "deszanttérben" pedig a lövészraj foglal helyet. A toborzókampánnyal ezt a lövészállományt szeretnék szeptember 11-ig feltölteni. Kiképzésük Hódmezővásárhelyen kezdődne

- ismertette.

Kajári Ferenc elmondta:

8 általános iskolai végzettséggel rendelkező, 18 és 30 év közötti fiatalokat várnak kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel.

A Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának is vendége volt, ott arról beszélt, hogy a jelentkezők részt vehetnek az új, Lynx-harcjárműves zászlóalj kialakításában és a világ egyik legkorszerűbb harcjárművének, a Lynxnek a tesztelésében és hadrendbe állításában. Hozzátette:

évtizedek telnek el egy-egy új harceszköz rendszeresítése között, így ez olyan kihívás, amely nagyon ritkán adódik egy katona életében.

Mint mondta, az állomány feladata lesz, hogy kitapasztalja, miként lehet a legjobban használni a Hiúzt, kidolgozza az új harceljárásokat és azt, hogyan lehet összehangolni a harcjárművet a digitális katona felszerelésével. Emlékeztetett rá: a Lynx-zászlóalj kapja meg az új kézifegyvereket és a digitáliskatona-programban beszerzendő digitális eszközöket is.

Kajári Ferenc elmondta: a Lynx gyalogsági harcjárműnek jó a terepjáró-képessége, kompozit páncélzattal felszerelt, amit aktív páncélvédelem egészít ki. Van rajta 30 milliméteres automata gépágyú, géppuska, a toronyban távirányítású fegyverplatformot helyeztek el, emellett páncéltörő rakétákkal van felszerelve. A deszanttérben tartózkodók is rá tudnak csatlakozni a Lynx rendszereire.

Forrás: MTI, mfor.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Most jó lenni katonának,ennél szebb sem lehet!!!???
Csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
8 általánossal legalább irni, olvasni megtanult... de hiába a kiemelt fizetés, ha nem képes megérteni, megtanulni ennek a Hiúznak a kezelését. Szerintem nagyon alacsonyra tették a lécet a 8 általánossal... ennyire nincs jelentkező?
jesz
@szegfue: ezzel a 8 általánossal csak csalogatják a versenyzőket...ma már nem elég, hogy tudja nyomkodni a (ékezet nélküli)telefonját, írni-olvasni is jól kell tudni..nem kell debattőr színvonal, de gyorsan, érthetően el kell magyarázni az oktatónak, hogy a másik harckocsi helyett miért lőtték le a mögöttük lévő templomtornyot..
Inka Pál
Harckocsizóknál voltam sorköteles! Persze már akkor érettségi + szakma! Szakaszvezetőként szereltem, kitüntetéssel! Meggondolom! Lehet, hogy ott a helyem...
szegfue
@Inka Pál: Lehet, hogy valóban ott a helyed, de én azt gondolom, hogy Te már elmulhattál 30 éves. 2004-ben volt utoljára sorkötelezettség, akkor lehettél legjobb esetben is 18 éves, most meg ugy 37-38 éves. Persze lehet, hogy rosszul számolok... azért egy próbát megér!
szegfue
@jesz: De ez a "csalogatás" már a jelentkezés pillanatában kiderül... vagyis semmi értelme!
csak úgy....
a fideszes mérce egyre jobban süllyed...,persze ez tapasztnyalható a "túlképzett" álomtitkárjaikon is ...,lassan a papoknál sem lesz követelmény a teológia, elég ha szeretik a kisjézust és a gyerekeket! ;)
csak úgy....
8 általános = fideszmagyarország, de ebbü lesz még 6 elemi is! :)
a 4 elemit a habsburok tették kötelezövé, még pár év fidesz és ott habzsol issoráz a magyar oktatás...,persze hülye szülöknek dukál a hülyegyerek...
Inka Pál
@Clavigo: Ja! De már rögtön alazredes!
:-)))))
verőce21
@csak úgy...: te is hülyegyerek, dukáltál a szüleidnek...!
csak úgy....
@verőce21: te,mint elsö unokatesók gügye gyermeke, érintett vagy érintetlen a témában!? :)
verőce21
@csak úgy...: én érintetlen vagyok a témában, te dukált hülyegyerek...!
csak úgy....
@verőce21: az emlékezö tehetségedre panaszkodott mindíg a közvetlen környezeted a családod is,mivel néha összekeverted a nejed a kedvenc kecskéddel! -állítólag veröce határában legelészik a 6. gyermeked...
jáger laszló
Jó fizetés kvázi semmiért!!
Olyan terepasztal játékfigurák!! Virtuális szerepjáték!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@csak úgy...: A környéken elzárják még előled a kecskéket, ha kiteszed a lábad az utcára...?
Nemre való tekintet nélkül...?
csak úgy....
@verőce21: marha, a mi környékünkön nincs kecske+birka, itt csak valami hozzád hasonlók legelésznek a réteken...,marhák mint te! :)
üdv a türelmes cselédlyánynak hazudott ápolódnak, aki cseréli nálad a pelust! :)
verőce21
@csak úgy...: Ugyan, azért költöztél falura, hogy mindig kecskék közelében legelhess...!
csak úgy....
@verőce21: mint már említettem te nehézkes értelmü, itt se kecske se birka, - itt csak a hozzád hasonló nagy marhák legelésznek a réteken!
verőce21
@csak úgy...: Még szép, hogy tagadod...!
Megártott neked a sok kecsketöcskölés...! :)
csak úgy....
@verőce21: azt tudod,hogy az értelmed egy allahoz hü afgán,kecsketoszó migráncs szintjén lébecol? :)
verőce21
@csak úgy...: Akkor te nyolc általánossal, Kecsketöcskölő...?
csak úgy....
@verőce21: kecskét utoljára nálatok láttam ,nem hiszem,hogy lett vóna 8 általánosa...,te butakecsketöcskölö!
verőce21
@csak úgy...: A DS-nek az a fontos, hogy minden poszton demens / alkoholista / drogos / debil / korrupt / gonosz alakok legyenek. Téged melyik csoportba osztottak be Kecskedöngölésző…?
csak úgy....
@verőce21: még jó,hogy a szegény,szerencsétlen szüleid nem érték meg a teljes leépülésed és az azzal járó elmebetegséged! :)
csak úgy....
a mai fideszes 8 általános ,cca. a trianon elötti 4 elemis bányász brekusz segge alatt ! :)
verőce21
@csak úgy...: Te egy idegen érdekeket szolgáló, agyament parazita...
Nálad az a jó, hogy az agyadra már nem sántulhatsz le...! :)
csak úgy....
@verőce21: te +csak egy szimpla idióta! :) - nálad az a jó,hogy te a születésed óta egy szellemi bicebóca!
már alig várom a náladnál kicsit tanultabb kis tehent... ,aki ugyan akkora ökör mint te! :)
verőce21
@csak úgy...: Megártott neked a sok kecsketöcskölés...! :)
namihami
A 8 általános bőven elég (talán még a 6 is), ha valaki főtiszt lehet 3 hónapos képzéssel! Olyan tiszt, akire nem két botkormány, de harci tervek elkészítése és kivitelezése (kellene) hogy legyen rábízva!
jáger laszló
Sajnálom,
Nekem, nem a honvédség az életem vágyálma sem a hiúz!!
Maradok ami vagyok...
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Bruttó 737 Ft, azaz kb. nettó500 ezer. Azért ez nem mondható búsásnak. Főleg ilyen munkáért...
izéke
Aki el tud lopni egy autót már jelentkezhet is. Ha ezt elviszi és szétszedi a tesvírekkel mindjárt jó pénzt leakaszthat. A viccet félretéve, " a toborzásra jelentkezett eddig ivan ivanovics prigozsin,vlagyimir putyin és lukasenko nevű újoncok,szeretettel köszöntjük őket és át is adjuk a harcjárművet tesztelésre "
Toller Béla
Ha a mezei lövész 750, akkor aki írni tud, meg még olvasni is, az mennyi ezer ? Ha a miniszter milliárdjai és eközött egy egyenest húzunk, akkor nagyon, nagyon sok !
ómió
"Efftársiasan", viszont, mehetne "segíjre"!
balos
@Toller Béla: A fent soroltak,korlátozzák a felvételt!Akkor okosabb lenne,mint aki parancsol!Akit lehetett már kirúgtak az írni olvasni tudokból!A szalai nevű caszinós féreg,meg jobb lenne,ha nyúlcipőt próbálna a Krimben eladni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.