A kadétok a kilencedik évfolyam második felétől, tanulmányi átlaguktól függően havi 16-67 ezer forint közötti összeget kapnak – írja a Népszava.

Orbánék emelt ösztöndíjat és ingyen étkezést adnak a honvédelmi iskolák diákjainak

A kormány emelt összegű ösztöndíjat és ingyenes étkezést biztosít a honvédelmi iskolákban, azaz a honvédelemi tárca irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézményekben tanulóknak – az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint

a kadétok a kilencedik évfolyam második felétől kezdve – tanulmányi átlaguktól függően – havi 16-67 ezer forint közötti összegű ösztöndíjban részesülnek.

Az ösztöndíjak 2023. február 1-ig visszamenőlegesen módosulnak, a különbözetet egyösszegben, a módosítás kihirdetését követő 60. napig térítik meg a tanulónak.

A honvédelemért felelős miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézmény diákjai szeptember 1-jétől térítésmentes élelmezési ellátásban is részesülnek.

Forrás: Népszava

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És az iskolák címe megtalálható Jutas község utcanévfelsorolásában!
Az OKJ-s alezredes képezteti a friss jutasi őrmestereket!
A hagyomány (mégiscsak) kötelez!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És az iskolák címe megtalálható Jutas község utcanévfelsorolásában!
Az OKJ-s alezredes képezteti a friss jutasi őrmestereket!
A hagyomány (mégiscsak) kötelez!
Sakk Matt
Egyrészt ez diszkriminatív más iskolák diákjaival szemben; másrészt nem Orbánék adják, hanem a közös pénzünkből osztogatják!
Pági
Milyen szemét húzás! Mintha a többi diák nem érne semmit!
madlaci66
Na, most akkor ki is játszik katonásdit?
SÍva
@namihami: @Sakk Matt: @Pági: @madlaci66: Félnek?
Qqberci
"A kadétok a kilencedik évfolyam második felétől, tanulmányi átlaguktól függően havi 16-67 ezer forint közötti összeget kapnak"

Kiemelt tantárgy a seggnyalás...
Eladott Ország
Ki ellen akarsz harcolni román cigány, kleptokrata és politikai prostituált geci?! A NATO ellen a ruszkik oldalán ! Úgy végzed mint a román haverod a Kárpátok géniusza, csak beléd kár a golyót pazarolni, annyit sem érsz! A koldussá tett magyar adófizetők gyermekeinek nem kellett volna ingyenessé tenni például a tanszervásálást ,vagy az étkezéshez támogatást adni?! Te parazita féreg!
Orbán Viktor egy napja! ...
www.youtube.com/watch?v=PH7HHuVteG0
Nálatok aljasabb embertelenebb banda kevés volt a világtörténelemben!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/149648840_2179372802196855_7762119968991510600_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=yKCHXMeDB0kAX9dRloy&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCF9Lsin2KaCDcotOPYgAa0KPp4K-dHDFnWlR8TORVpOQ&oe=65032605
namihami
@SÍva: 19.19: Nem hiszem!
Először is, van 2-2,5 millió olyan cseléd hülyéje (egyrésze lekötelezett, másrésze önerős stallumos barom), akiket egy ""trampizmus"" esetén szívbaj és különösebb erőlködés nélkül tudna alár egy polgárháborúba is vezényelni! és azok mennének is! (ez a félelmetes)
Másrészt mindig ott lesz az az 5-600.000 pénznyelő erdélyi potyása, aki (amíg megkapja a pénzt), addig ""igazmagyar"" lesz és vakon adja a szavazatát!
De leginkább az a biztos, hogy ha minden kötél szakad, akkor a budaörsi reptéren mindig ott áll a ""családi menekülő"", amelyikkel bármely karibi vagy egyéb óceánparttal rendelkező országnak lenne ""megbecsült"" polgára! Lényeg, hogy kiadatási egyezménymentes náció legyen!
zenebohóc
Rendőröknek nem! Ott kifizetteti a kaját!
kereső
" A béke nyelvén alig-alig beszélünk néhányan"./orbán viktor fb/
ómió
A haza védelme!? Hű, de nem egy "efftársi allűr"!
balos
@szópó-pedofil-ómió: nedveske!Miért van olyan érzésem,hogy már a családod sem bírja elviselni a szagodat,hogy itt terjeszted?kultúrhás létedre inkább a kocsis-demeter-tandem seggében szopórodj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.