Nem akarok ünneprontó lenni. Nem is vagyok az. Persze a propagandasajtó majd ezzel vádol. De amikor Magyarország születésnapjára készülünk, büszkén ünnepelve hazánk múltját, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy a dicső múlt milyen kötelezettséget ró ránk a jövőre nézve – kezdi posztját Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely odavágott a tüzijátéknak – Hatalmas kárt okoznak az augusztus 20-i rendezvények

Fotó: Facebook/karacsonygergely

A főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy mekkora károkat okozhatnak a rongyrázós események.

Ez a kép tegnap reggel készült a Tabánban, ahol retró fesztivál lesz augusztus 20-án. A főváros megadta rá az engedélyt – a jogszabályok szerint nem is tehetett volna mást – de az engedély a legkevésbé sem vonatkozik a park tönkretételére. Hosszú évtizedek óta vannak itt koncertek. A Tabán legidősebb fája viszont már legalább kétszáz éve áll itt. A parkot pedig pár éve újítottuk meg fél milliárd forintért. Nem ezt érdemli. A koncert szervezőit ez láthatóan totál nem érdekli. A fesztivál közönségét azonban arra kérem, hogy vigyázzanak a Tabánra

- írja Karácsony Gergely a közösségi oldalon.

A föpolgármester örül, hogy a megújult Lánchíd idén szerencsére megússza, hogy telepakolják pirotechnikai eszközökkel, de figyelmeztet: a tűzijáték rendkívül környezetszennyező.

"Óriási stresszt okoz a városban élő állatok – a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak – számára, és ipari mennyiségű port valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe. Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről. Főleg, mivel a korszerű fénytechnikai eszközökkel környezet és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány. Például azokkal, amiket idén a Lánchídra helyeztek el a szervezők. Legyen az ünnep valóban méltó államalapító királyunkhoz. Ünnepeljünk úgy, hogy van bennünk kellő alázat a ránk bízott örökség, a környezetünk iránt. Meghallva a Szent István-i intelmet: „semmi sem emel fel, csakis az alázat” – teszi hozzá a főpolgármester.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A NER lényege hogy kéjes élvezettel szántja fel az ellenzéket - a Tabánnal együtt...
Kereszténység? Konzervativság? Ugyanmá'
Korrupció és lopás, gazdasági impotenciával ötvözve!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
A NER lényege hogy kéjes élvezettel szántja fel az ellenzéket - a Tabánnal együtt...
Kereszténység? Konzervativság? Ugyanmá'
Korrupció és lopás, gazdasági impotenciával ötvözve!
ómió
Akkor, csak Mutyigeri efftárs dugói nem okoznak környezetszennyezést!? Egyedül aug. 20.?!
Sakk Matt
@ómió: Dugókat a lusta autósok okoznak! Évtizede nem emelkedett a BKK bérlet ára, ma már 9.500 HUF nem összeg. A 14 éven aluliak és a nyugdíjasok ingyen utazhatnak! Csak át kellene azoknak szállnia a közlekedési eszközökre - P+R -, akiknek nincsen feltétlenül szükségük a gépjárműre! Sőt, kerékpározni os lehet :P
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Orbán is visszamehetne Alcsútdobozra, pufogtasson ott a dagadt ciqány!
izéke
A kormány tönkreteszi a fővárosi tereket de nem fizet a használatukért majd kötelezi a fővatost a keletkezett károk megszüntetésére a saját zsebükből és addig a mandineresek meg a megafonosok harsogják,hogy Karácsony nem teszi rendbe a fővárost és blablabla...
rücsü41
Gergő!Nem vetted észre hogy ami most itt folyik az a modern Kőmíves Kelemenné balladája!Amit felraksz nappal, lerombolják éjjel!
Yoda69
Igaza van. Legyen tuzijatek de ne az a gigaszi nagy amit tavaly is csinaltak meg iden is tervezik.
Tegyek vissza a Gellert hegyre a kilovo pontokat mint regen is volt. Azt tok messzirol lehetett latni
szaboria1
Sajnos a kormány a régi romai mondást vette célba. Cirkusz kell a népnek és ezzel jól be butitani.
gina
Akkor meg miért nem tiltod be, mi vagyunk Budapest, nekünk van jogunk dönteni, nem egy rohadt tolvaj szemét fidesz bandának, kik ök?? a nép sz&ros kis szolgái lennének, de azt hiszik ök állnak a nép felett ,,alja csöcselék...
Dr. Proktor
@Maccska: Látom nem vágod alényeget!
Nem a rendezvénnyel van a baj hanem a rombolással...
Giovanni Alba
@Yoda69: ma, 12:45
Fényfestés, drónokkal képek. Semmi szükség a pirotechnikára egy amúgy is szennyezett levegőjű városban, a plusz zajterhelésről már nem is beszélve.
Gyanítom, valakinek nagyon megéri anyagilag, magyarán egy-két döntéshozó vastag hasznot realizál.
Akinek annyira, de annyira hiányzik hogy elvonási tüneteket tapasztal magán, nézze meg a régebbieket felvételről. A nagy többség úgyis a TV-ben látta.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 12:54
A kormánynak nincsen pénze, az állami bevételek a polgárok adójából származnak, tehát a kormány a mi pénzünkből gavalléroskodik. Ezt semmiképpen sem lehet ingyen rendezvénynek nevezni, hacsak nem vagy elvakult fideszka párti.
Yoda69
@Giovanni Alba: Mondhatod ennek a roman majomnak.
Ezodabasz
@ómió: 11:43 Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a dugókat a járművek okozzák és nem az aktuális polgármester!
Budapest nem tud tágulni és alkalmazkodni ahhoz, hogy tízszer annyi kocsi van és tízből nyolc kocsiban többnyire egy-egy vicsorgó sietni akaró ül!
Tehenész
@ómió: Röviden mondom, hogy megértsed, te a tehén hím nemű változata vagy, de nagyon nagy.
ómió
@Sakk Matt: Kurva "lusták" ezek az autósok! Mindegyik előtt ott áll egy másik! És csak pöfög és pöfög A levegő meg egyre "ózondúsabb"!! Nyilván Mutyigeri efftársatok "forgalomgyorsítása" (egy Lánchídlezárás) is kellett ehhez! Tapsikáljátok meg, már, mintegy előzetesként is a következő "forgalomgyorsító lépéséhez"!
@Ezodabasz: neked is ez a válasz!
@Tehenész: téged a kretének iskolapéldájával azonosítanálak!
Sakk Matt
@ómió: Ez a baj, okoska! Miért áll az 5 személyes autó a dugóban 1 személlyel? Üljön buszra! Ne a fővárost mérgezze, aztán húz haza a zöldbe BP környékre. Ott meg sír a "hatalmas átmenő forgalom" miatt!
Qrvannyát!
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajkreténje! A hazudozásaitokkal tömd inkább az efftársaidat!
ómió
@Sakk Matt: Mert - mondjuk - Szolnokra akar menni, vagy éppen fuvaroz valamit! Bolsi fajkreténként ez számodra elképzelhetetlen?
Sakk Matt
@ómió: Nem tudsz olvasni, nyomorult NER birka?!

"akiknek nincsen feltétlenül szükségük a gépjárműre!"

Nem mindenkinek kellene letenni az autót, te szerencsétlen!
ómió
@Sakk Matt: És majd ti, hazaáruló bolsi elmebetegek - Mutyigeri efftársaddal az élen - "eldöntitek", kinek van gépjárműre szüksége, ugye!?
Sakk Matt
@ómió: Nem, marha! Ezt mindenkinek magának kéne tudni!
Nessy
@Sakk Matt: Reménytelen eset! ómió cikk olvasási, és megértési szintje a mínusz tartományba van. Jön a sablon szöveg, és a gorombaság részéről!
ómió
@Sakk Matt: Akkor, mit járatod az idióta pofádat!? Mások helyett "jobban tudod",@Nessy: efftársaddal "azonos szinten"!?
SÍva
@Philip Marlowe: Nyírségbe? Nincs neki annyi mint amennyi kellene ott jónéhány titkosnak!
SÍva
Rengeteg hozzászólást olvastam mellette és ellene is! Tegnap mi is résztvettünk a tűzijátékon már csak azért is mert a párom azt mondta ha már kifizettünk (a többi emberrel együtt) akkor nézzük meg. Szép volt ez tagadhatatlan de azért ezt a pénzt értelmes dolgokra is lehetett volna fordítani. "Ollan" ez mint a cigizés, elfüstölöd a nehezen megkeresett pénzedet holott értelmes dolgokra is fordíthattad volna. Egészségügy, biztonság vagy uram bocsá a közútkezelők a vadásztársaságokkal karöltve kitakaríthatták volna az utak mellett az árkokat a méteres gaztól és a benőtt fáktól! Talán a szerencsétlen autós nem akkor venné észre a vadat amikor már nincs ideje kikerülésre, megállásra. Szóval ott voltunk! Ami teljesen elkeserített az a szeméthegy amit a "tisztelt" nézelődők hagytak maguk után! Voltak kihelyezett gyűjtők de ekkora tömegre a duplája is kevés lett volna. Négyen mentünk de nem vittünk magunkkal vizet, üdítőt, sört és egyéb üveges, dobozos nyalánkságot és így szemetet sem termeltünk! Az emberek ha már megveszik ezeket a termékeket legyenek már annyira intelligensek, hogy figyelnek a környezetükre! Túl nagy kérés vagy a felfogással van a baj?
Ezodabasz
@durbincs: Téged ki a fasz kérdezett? Húzzál vissza a bányába, még nem vagy kész a leckével! Elfelejtetted hogy a hívő birkákat is össze kell írnod és kiszámolni az arányokat?
Sámannus
Háborús tűzijáték. Uram atyám teli a gatyám. Nincs ám dicsőbb ünnep, mint a szentjobbal gazsulálni putlerért a türktanácsban. A csüngőhasú sleppje begágyult teljesen.
Ezodabasz
@Őrnagy: Nem akarok ünneprontó lenni, de országunk legnagyobb kártevője az 0rbán rezsim és az ilyen ostoba barmok mint te és a @Philip Marlowe: , @durbincs: , @Kis Tehén. ,@Shikari: ,@Fleto: , @Csizmás Kond: ,@Bástya Béla Elvtárs: , ...stb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.