Kósa Lajos arra biztatott mindenkit a Farmer-Expón, hogy böfögjön szén-dioxidot. Kiderült, hogy a sáskaevésről is megvan a képviselő véleménye: nem érti például, hogy miért kellene betiltani a kérődző állattartást, és helyette rovarokat enni, mert hát „a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. 

Kósa Lajos a debreceni Farmer-Expó megnyitóján beszélt, Debrecen országgyűlési képviselőjének legérdekesebb gondolatait pedig a 444 gyűjtötte csokorba.

Kósa Lajos böfögős példát hozott a környezetszennyezésről: "Aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát és szén-dioxidot fog kiböfögni"

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az országgyűlési képviselő sok érdekes dolgot mondott az Európai Unióról – többek között azt, hogy 200 év múlva már nem fog létezni, ezért „meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan”, illetve azt is, hogy „harcolni kell a brüsszeli hülyeséggel szemben”. Ezt már az EU-s klímacélokkal és szén-dioxid-csökkentéssel kapcsolatban mondta, amiről szintén megosztott néhány magvas gondolatot a közönséggel.

Könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe… …ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más… …azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?

-  fejtegette Kósa.

Kapcsolódó felvetésként említette, hogy azonnal szüntessük be a kérődző állattartást és helyette együnk sáskát.

Azonnal szüntessük be a kérődző állattartást és helyette együnk sáskát. Oké. Na de a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának… …Jó étvágyat kívánunk Brüsszelben a sáskához!

Kósa beszédét a Debreciner videóján lehet megtekinteni és meghallgatni:

Forrás: 444.hu, 24.hu, Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Kósa Lajos! Az ne zavarja e brilliáns eszme futtatását, hogy a kérődzők nem széndioxidot, hanem metánt "bocsátanak ki". Azt meg, ha jól tudom, sem a sör, sem az üdítők nem tartalmaznak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Lajos
Akkor a tököd olajos!!??
csak kíváncsian kérdezem??
Barátilag
J.L.
Nessy
Drága Kósa Lajos! Az ne zavarja e brilliáns eszme futtatását, hogy a kérődzők nem széndioxidot, hanem metánt "bocsátanak ki". Azt meg, ha jól tudom, sem a sör, sem az üdítők nem tartalmaznak.
izéke
A Magyar Tudományos Akadémia várományos tagjelöltje :DDD lajos baszod téged se az eszedért tart orbán,inkább udvaribolondnak kellesz hisz hozzád képest BÁRKI okosnak tűnik a fideszben
izéke
@Maccska: menj vissza az iskolába és tanuld újra a biológiát! Azt se tudod,hogy mit helyeselsz,neked elég annyi,hogy egy fideszes mondta akkor az úgy is van! Szégyen vagy a macskákra!
madlaci66
lalika, ezen elmefuttatás alapján a bort is tiltani kéne, mert az erjedés alatt ott tényleg széndioxid keletkezik. De mi lenne a neres felvásárolt szőlőbirtokokkal?
nemkati
"1983-ban az I. évfolyam KISZ titkárának választották meg. Az MKKE-n 1989-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakát elvégezte ugyan, de politikai karrierje miatt a diplomát már nem szerezte meg."

Csak azért idéztem ezt, hogy tudjuk, hova tegyük az eszmefuttatását.
Ja, és ez:

A csengeri örökösnő azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.
Nessy
@madlaci66: Valamint szén monoxid (must gáz), ami halálos is lehet!
jáger laszló
A kérődző állatok mind CO2-t ,mind CH4-et is termelnek!!
CO-t- azonban nem!!
A mustgáz pedig nem CO ,hanem CO2
Csak ennyit a pontosság,félreértés kedvéért
barátilag
J.L.
Nessy
@jáger laszló: Pardon grácia árva fejemnek! Valóban szén dioxid a mustgáz!
balos
@Nessy: A hülye okoskodik az okos hülyéskedik!Engem ez akkor zavar,mikor a hülye már a "polcon" teszi meg!
vacsi
"nem érti például, hogy miért kellene betiltani a kérődző állattartást, és helyette rovarokat enni"
Mondjuk, ezt én sem értem!
Qqberci
KupakLala, ha kinyitod a pofádat, onnan is csak fing jön...
Kapanyél
Nem értem én ezt az orbánt! Nem tud szólni ennek a zseninek, hogy hallgasson és bölcs marad! Meg persze nem rombolja az imázst!
namihami
Az MTA ""nemrendes"" tagja!
De minden megszólalása ""színt"" hoz az álmos hétköznapokba!
ómió
"Haladó, efftársi" módon tuti nem így van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.