Erdogan török elnök augusztus 20-i látogatása nagyon súlyos és káros üzenet a nemzetközi közvélemény és a magyarság felé – erről Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője, Újbuda alpolgármestere beszélt a Facebookon szombaton közzétett videójában.

Barabás Richárd: Erdogan augusztus 20-i látogatása súlyos és káros üzenet a nemzetközi közvélemény és a magyarság feléMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Leszögezte: Törökország Magyarország fontos szövetségese, és a két ország között aktív és rendszeres kapcsolatot kell fenntartani. Ugyanakkor a török elnök "nagyon messzire távolodott az emberi jogok, a demokrácia, a jogállam és a polgári jogok értékeitől, amelyben mi európaiak, mi magyarok és mi, zöldek eltökélten hiszünk" – emelte ki a szóvivő.

Barabás Richárd rámutatott:

Erdogan Törökországában az orbáni rendszerhez hasonlóan nagyon súlyos állami propagandát folytatnak, megosztották egymással a vidéket és a városokat.

Emellett újságírókat börtönöznek be, tüntetéseket vernek szét, és az LMBTQ-közösséget is súlyos bántalmazások érik – tette hozzá.

A párt szóvivője elmondta, azt gondolják, a török elnök meghívásával Orbán Viktor miniszterelnök azt üzeni, hogy

az államról alkotott elképzelései nagyon hasonlóak ahhoz, mint amit Erdogan török elnök képzel és valósít meg Törökországban.

A párt elítéli a török elnök látogatását, és azt is, hogy ez a magyar állam alapításának ünnepén történik – hangoztatta Barabás Richárd. Feltételezik – tette hozzá –, hogy "a látogatásnak köze van a svéd NATO-csatlakozás késleltetéséhez is".

A Párbeszéd felszólítja Orbán Viktort, "mutassa meg, hogy Magyarország egy szuverén ország, aki képes önálló nemzetközi politikai kérdésekben döntést hozni, és ne szolgálja ki a török elnök igényeit" valamint "ne késleltesse a svéd NATO-csatlakozás támogatását".

Emlékeztetett arra is, hogy Svédország Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) való csatlakozását már csak Magyarország és Törökország nem ratifikálta.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Horizont: Korábban én is azt hittem Orbán csak azért repked diktatúrákba és rezsimekbe, mert nyugaton már nem fogadják. Rosszabb a helyzet. Ő valóban ezekkel az országokkal akar egy szövetségi rendszert alkotni mind gazdaságilag, mind politikailag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Erdogan jobban eltávolodhat a jogállamtól, hiszen nem kuncsorog EU segélyért!
Nem mellékesen azért még náluk nagyobb a demokrácia lásd 2 fordulós választás és 50%-os győzelem, nálunk elég ha az első fordulóban Orbán elmegy szavazni és magára szavaz.
justhpeter
Orbánnak Szíjjártóék idén már nem tudtak külföldi meghívást szerezni az ünnep idejére, ezért ide kellett a türk csőcseléket csalogatni.
Péter2
Kicsit elvonatkoztatva a lényegtől , most jól megnézhetik a jobboldaliak , hol is van a kokárda helye , még a pásztoruk is a bal oldalon hordja , de ha még tovább megyünk , pl ember , jobboldali szervek nélkül lehet élni de bal nélkül nem !
Nyírfa
Ízléstelen. Nemzetáruló. Történelmietlen. Súlyosan anakronisztikus. Politikai analfabétizmus.
Dehát, ez Orbán Viktor.
human
@Horizont: Korábban én is azt hittem Orbán csak azért repked diktatúrákba és rezsimekbe, mert nyugaton már nem fogadják. Rosszabb a helyzet. Ő valóban ezekkel az országokkal akar egy szövetségi rendszert alkotni mind gazdaságilag, mind politikailag.
kereső
Azért ez nem semmi. Vannak történelmi tények. Szt.István túzzel-vassal vezette be a nyugati!!!kereszténységet a Kárpát-medencében. A nyugat mintájára- nyugati egyházak és lovagok segitségével alapitotta meg államát. Augusztus 20.-án ezt az államalapitást, és István királlyá koronázását ünnepeljük.
Erre ez a tahó kiket hiv meg? Egy csomó olyan állam vezetőjét- diktátorát, amely államok majd 100 %-ban mohamedán/iszlám vallásúak, és a legtöbben üldözik a keresztény vallásúakat. Orbán már annyiszor nyergelt és fordult, hogy most meg majd az iszlám lesz a "bevett egyház"- mert most ezt diktátlja az érdeke?
kereső
Van vastag bőr a rücskös pofáján, és a két másik mameluknak- kokárdát kitúzni, amikor már ezerszer megcsúfolta a "magyar szabadság" eszméjét.
Nessy
@kereső: Egyáltalán mi köze van az 1848-s szabadságharc jelvényének egy 850 évvel azelőtti esemény ünnepén? Már teljesen összekutyulják a történelmet térben és időben! Képtelen kormányunk visszafogottan, az ünnepnek megfelelően bármiről megemlékezni!
csak úgy....
Diplomáciai nagyüzem: a bukott szlovén miniszterelnököt fogadta Orbán
444.hu/2023/08/19/diplomaciai-nagyuzem-a-bukott-szloven-miniszterelnokot-fogadta-orban

szegény viktor,neki csak a selejt és a maradék jut!
kereső
@Nessy: Az.képtelen- vagyis nagyon tudatosan teszi orbán, amit tesz. Itt van ez is: Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából a magyar érdemrend lovagkereszt kitüntetését kapta a Belügyminisztériumban a Hazajáró Egylet két alapítója: Moys Zoltán alapító elnök és Kenyeres Oszkár. Ez az egyesület a második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrák szervezője, amely nemrég egyébként 70 millió forintos állami turisztikai támogatást is kapott.

Moys Zoltán egyébként, mint azt korábban a 24.hu megírta, az országgyűlés fideszes alelnökének, Lezsák Sándornak a veje. De nemcsak azért érdekes a személye, hanem azért is, mert cége, a Dextramedia Kft. – amely a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése után az úgynevezett közmédia beszállítója lett százmilliós nagyságrendű megbízással – a Jobbikkal is szerződött még annak szélsőséges időszakában, 2011-ben. A Dextramedia állt az akkor Jobbik-közelinek számító N1TV mögött 2015-ig, így Moys cége gyártotta azt a 2013-as műsort is, amely Adolf Hitler születésnapjáról tisztelettel, többek között ilyen mondatokkal emlékezett meg: „ Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét (...) A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja”.

Mr. Oroszország és a szélsőjobbos holland politikus kitüntetése után. Még mondja valaki ezek után, hogy orbán viktor nem elkötelezett fasiszta/náci ideológiák, eszmék iránt. És mint ilyen természetesen antiszemita is.
Nessy
@Horizont: Tudom, de ezt illik közölni a kép alatt.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: 14:09 Nézz utána hogy ez vagy az ki és utána ugass! Akárki szóbajön aki neked nem tetszik megkérdezed ki ez? Te ki a fasz vagy mesélj! Okostojás!
Ezodabasz
Erdogán egy ugyanolyan geci szélkakas mint ez a tahó 0rbán! Drónokat ad el ukrajnának, közben meg putyinnak felajánlotta a segítséget...
jáger laszló
Erdogan a várban rna emlékezik a Budai vár bevételének 482. évfordulójára
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Lapszemle- The Globalist:
„A NATO-nak azonban talán Putyin kedvére kellene tenni. Vissza kellene térni a régi ultimátumhoz, és jelezni kellene a jó szándékot egy gesztussal, hogy beindítsa az alkudozást. Fel kellene ajánlani az orosz elnöknek, hogy a szervezet kivonul legalább egy volt szocialista kelet-európai országból, nevezetesen Magyarországról” – írta a szerző.

„Orbán Viktor már régen afféle mini-Putyin mindenben, kivéve a derékbőségét. Személyes és választási előnyei érdekében pimaszul feji a magyar emberek történelmi sértődöttségét. A hatalom örök megtartásához eszközként használja fel a magyarok látens antiszemitizmusát, és romaellenes rasszizmusát. Emellett Putyin-féle kleptokráciát épített ki, amelyben lényegében az EU pénzéből gazdagon jutalmazza a szűk köréhez tartozó haverjait” – áll a cikkben.

Orbánnak tulajdonképpen örülnie kellene annak, ha kikerülne a nyugati szövetségből, és megtérhetne a jó öreg Varsói Szerződéshez. A lépés lényegi célja azonban egészen más lenne: alighanem maga az ajánlat, hogy Magyarországot visszaadják Moszkvának, elegendő lenne a sok túlságosan hiszékeny magyar felébresztéséhez.

A magyarok bizonyosan nem akarnák, hogy a Putyin katonái által Bucsában, Mariupolban és máshol Ukrajnában véghez vitt háborús bűnök a magyar falvaikban és városaikban ismétlődjenek meg.

„Orbán Viktor örök egoista szélkakast és önmagasztalót rá kellene kényszeríteni, hogy ne legyen egyszerre Putyin haverja, a NATO tagja és közben tovább kapja a pénzt az unióból. Ha a NATO nyomást gyakorolna rá, sietve vissza kell térnie a Nyugathoz, ha pedig nem teszi, akkor a magyaroknak kell elérni, hogy csomagoljon” – írta a szerző."
ómió
Majd Barabás efftárs "ideológiailag megszakérti" nekünk! Ahogy anno Rákosi efftársnak tette volna!
gina
Retkes cigány, eladná az országot csak a hatama erösödjön, ténylg csak egy megoldás marad ezt a hazaáruló patkányt le kell löni,,
ómió
@Őrnagy:"Sirályok" a tűpontos "diagnózisaid"!
Sámannus
Sok buzernyák jött ossze a Kramelitába ünnep alatt. Nagy valószinűséggel vityka Putlernak gazsulált. Mihndenki volt ott csak Kertesztyény nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.