Szijjártó Péter augusztus 20. és az atlétikai vb kapcsán csúcsra járatja a diplomáciai gépezetet, ennek keretében találkozott Türkmenisztán elnökével. Az európai földgázellátás jövőjére találtak megoldást.

Szijjártó bejelentése mindenkit érint: itt a megoldás az európai földgázellátásra

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Türkmenisztán szolgáltatja a megoldást, az európai földgázellátást a jövőben, hiszen a világ egyik legnagyobb földgázkészlete van ebben a közép-ázsiai országban. Politikai megállapodásunk van arról, hogy az Európába irányuló jövőbeli türkmén földgázexport egyik célországa Magyarország legyen

- írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Türkmenisztán is a békét akarók nagy nemzetközi táborához tartozik, ennek rendszerint hangot is adnak amikor az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozását szorgalmazzák. Mi ezt támogatjuk, mert támogatunk minden olyan kezdeményezést, ami közelebb visz a békéhez – tette hozzá a miniszter.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Két hónapja még teljesen másról szónokolt. mogdjuk akkor és most is hazudik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Két hónapja még teljesen másról szónokolt. mogdjuk akkor és most is hazudik.
Yoda69
Szerintemaz Unio magasrl tesz szijragora es turkmen gazra. Nem hiszem hogy megegyszer belesetalnak ugyanabba a csapdaba, mint a ruszkikkal. A turkmen elnok is csak egy diktator mint putyin vagy orban, ergo megbizhatatlan.
Yeromos
@Yoda69: Az EU nagyrésze már teljessen független az orosz gáztól, és nem türkmén basi által oldották meg. A németek rengeteg LNG terminált építettek. Az EU gáztőzsdén jelenleg 40 euro a gáz ára, nálunk orbán még mindíg a 300 euros árral számoltja a nem lakosági fogyasztást és a támogatott feltti részt.
kereső
Pjotr, mi a helyzet a 15 évre megkötött orosz gáz szállitási szerződéssel? Kamu az egész???
Yeromos
@kereső: öt év az a tizenöt, de nem fix áras szerződés. már nem 300 eurot fizetünk az oroszoknak, csak a karmelitadisznó annyit szed be tőlünk.
namihami
""Türkmenisztán szolgáltatja a megoldást, az európai földgázellátást a jövőben...""
Miért ne? Hiszen vettünk mi már cseresznyét is Chiléből! És az is egy Fidesz kormány bravúrja volt!
Most ez a menő...
Qqberci
"Politikai megállapodásunk van"

Akkor már csak az a pár ezer kilométeres gázvezeték hiányzik...
szegfue
@Qqberci: Ááááá, ne gondold! A szájukban hozzák majd be a gázt:))
Yoda69
@Yeromos: orbanek abbol lettek milliardosok hogy agyba fobe szopattak, szopatjak a magyar népet. Es mazlijukra nincs meg egy ilyen balga toketlen nep a vilagban, amely ezt igy elturne.
kereső
@Yeromos: Szeptember 27-én alá is írták szerződést; egészen pontosan az állami Magyar Villamos Művek (MVM) és a Gazprom volt a szerződő fél. Az aláírás bejelentésénél mégis a magyar külügyminiszter és Jelena Viktorovna Burmisztrova, a Gazprom elnökhelyettese beszélt.

A megállapodás részletei titkosak, annyit lehet róluk megtudni, hogy Magyarország tizenöt évre köteleződött el, ennek során évi 4,5 milliárd köbmétert kell átvennünk a Gazpromtól, a tőzsdei árnál ismeretlen mértékben magasabb áron.

2021 szeptember 27.
Clavigo
@Maccska: " balga -töketlen"... (?) Rád ismertem ,,@Maccska:vati.
Yeromos
@kereső: valóban nem öt éves a szerződés, hanem 10 + 5 , [10 év után opciós], egyébként szakmai berkekben azt petyózák, hogy az ár két hónap késéssel követi a TTF átlag árat.
Yoda69
@Maccska: Rolad nem, mert te egy roman bunko paraszt vagy, aki idetrollkodik es semmi koze a magyarsaghoz.
En amit tudtam megtettem, hogy ne ez a kormany legyen hatalmon, de sajnos az keves volt. Sok ember meg mindig hisz az agymoso naci propagandanak, ezert tud eletben maradni orban es a NER.
ómió
Akkor, nem az efftársi "csapelzárás"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.