Szent István a magyarok közös nevezője. Szent Istvánt magunkban hordozzuk, a részünkké vált, István király itt van velünk – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszédében Esztergomban.

Novák Katalin ezt bírta mondani augusztus 20-áról – Budapesten és Esztergomban is ünnepel az államfő

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A köztársasági elnök kiemelte: Szent István azzal, hogy megalapította a keresztény Magyarországot, azzal, hogy tudatos döntéssel a nyugati világ részévé tette hazánkat, nem pusztán kijelölte az utat, amelyen járnunk kell, de elvitathatatlan helyet kapott az életünkben is.

Novák Katalin hozzátette: István király ott van velünk a hétköznapokon és az ünnepeken, az iskolákban, köztereinken, templomainkban, a kórházakban, versekben, regényekben, filmen és rockoperában határon innen és túl.

"Előtte hajtunk fejet nemzeti ünnepünkön, neki mondunk köszönetet bátorságáért, hitéért, bölcsességéért és alázatáért. Szent István a magyarok közös nevezője. Úgy van bennünk, hogy közben felettünk áll, úgy van mögöttünk, hogy közben előttünk jár" – mutatott rá.

Novák Katalin kiemelte: augusztus 20. nem porlepte hagyomány és nem is modern buli.

"Augusztus 20. ünnep, a szó legteljesebb értelmében. A múltunkra újra és újra emlékeztető, a jövőnket évről évre reménnyel megtöltő ünnep. Ilyenkor háttérbe szorul a lényegtelen, és előtérbe kerül az igazán lényeges. Van esélyünk olyan mélységet megélni és olyan magasságba emelkedni, ahol a magyar nemzet magától értetődő összetartozását megélhetjük" – mondta az államfő.

Novák Katalin ezt bírta mondani augusztus 20-áról – Budapesten és Esztergomban is ünnepel az államfő

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezt megelőzően katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, vasárnap reggel Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián Novák Katalin mellett más közjogi méltóságok, továbbá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, kormánytagok, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket, majd a Parlament előtti Duna-szakaszon légiparádét tart a Magyar Honvédség.

Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep. Országszerte számos településen és a határokon túl is tartanak programokat az állami ünnepen.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szent Istvan a magyarsag europaisagaban hitt. Ezzel szemben a fideSS koztuk novak k. kiarusitjak az orszagot a kinai kommunistaknak es a ruszki terroristaknak. Ez Sz.Istvan arculkopese.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Szent Istvan a magyarsag europaisagaban hitt. Ezzel szemben a fideSS koztuk novak k. kiarusitjak az orszagot a kinai kommunistaknak es a ruszki terroristaknak. Ez Sz.Istvan arculkopese.
Kapanyél
Jajjj mán tudom! Ez volt az, aki megnyitotta a minap a 2003-as atlétikai világbajnokságot! :))))
Nyírfa
Mindezt nyugtázta az összes kipcsak/türk vezér, zsebükben az igérvényekkel, szerződésekkel és reményekkel.
A kínai fasiszták és a putyini terroristák pedig folytatták a szent istváni államban a gyarmatosítást.
Így "ünnepelnek" a hazájukat áruló politikai celebek.
lampa laz
"Szent István azzal, hogy megalapította a keresztény Magyarországot, azzal, hogy tudatos döntéssel a nyugati világ részévé tette hazánkat, nem pusztán kijelölte az utat, amelyen járnunk kell, de elvitathatatlan helyet kapott az életünkben is."
Szólj már orbánnak, h valaki megbabrálta a GPS-ét, mert nem jó irányba megy.
Aki Én
Semmi, de semmi közötök hozzá.
Az értékeihez különösen semmi, hazaáruló tolvajok!
Sakk Matt
"tudatos döntéssel a nyugati világ részévé tette hazánkat, nem pusztán kijelölte az utat, amelyen járnunk kell"

Erre a dagi nyomott egy U kanyart :(
Pálinkás Pál
az alsó kép összeállítását szívesen látnám a bitó alatt...
rücsü41
Ez mondása hogy bennünk van de fölöttünk jár, mögöttünk van de előttünk áll megfelel a fideszes nyelvezetnek, mert mindez olyan ellentmondásos hogy csak fideszes szótárral érthető ,hogy Katika mit is akart mondani!Képzeljük el képekben mit is mondott Katika?Kicsit komplikált, de egyszerű kép kerekedne ki abból amit mondott , hogy én se beszéljek már tisztán , egyenesen , érthetőn.
nejlontacskó
" A köztársasági elnök kiemelte: Szent István azzal, hogy megalapította a keresztény Magyarországot, azzal, hogy tudatos döntéssel a nyugati világ részévé tette hazánkat "
Eddig oké, de akkor mi a faszt keresnek itt, a kizárólag keleti diktátorok, akarnokok, viszont nyugati vezető egy sem?
Eladott Ország
Magyarország már nem létezik, csak még nem tudja. Fideszisztán van, ami távolról hunyorogva országszerűen néz ki, de valójában egy maffia által leuralt anarchia. Nem adót fizetsz, hanem védelmi pénzt, az állam pedig nem létezik, ezért nem is tud semmilyen feladatot ellátni. Ami még működik, azt önkéntesek működtetik megszokásból. Azért 12 év NER, és Novák múltjának ismeretében elég gáz, ha bárkinek hamis illúziói voltak arról, hogy hogy fog működni ez a NERcsicska! Egy horáasz után egy csatakanca. Én csak bajszos Katának hívom. Nyugat-Európában illetve a világ civilizáltabb felén nehéz magyarnak lenni, mióta folyamatosan égettek minket a büdös bunkóságaitokkal, a Putyin-szopkodással, meg az EU-ellenességgel.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F2kyx6gcd3i881.png&key=V-KNr2cal8vINrC6ntAscQ&w=800&h=774
A tolvajcigánynak nem jár végtelen hatalom!...
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1529515390749007881/photo/1
Eladott Ország
Ne legyünk telhetetlenek: ha két l-lel írja az államfőt, akkor ez a nő már nem a mélypont. Hogy alkalmatlan, tisztességtelen, jelentéktelen és hazug aláírógép, azt már megszokhattuk a fideszes elnököktől, de hát milyen legyen, akit Orbán választ ki? A köztársasági elnök (és környezete) figyelmébe ajánlom Széchenyi István egyik gondolatát:
"A tiszta lelkiismeret olyan mennyei érzés, amely a boldog napokban kimondhatatlan bájt vonz minden köré, viszontagságokban pedig - ha sötétre borul az idő, s létünk minden kellemességé és híveknek vélt jóakaróink sora az utolsó szálig elpártol mellőlünk - oly édes meleget önt lelkünkbe, amely az élet minden viszontagsága ellen férfiúi önérzettel és elszánással vértez fel bennünket. Nélküle a királyi trón rideg pusztaság, vele még a kínpad és a vesztőhely sem ijesztő."
uploads.disquscdn.com/images/39f4c073161160916f44b37d006d06975d604ffd3ac74cfd7ea0c2861abb5f9f.jpg?w=800&h=374
dr. prédikátor
a KÖZTRÁGYASÁGI FITYMASZKA KINYILATKOZOTT!!!
balos
@nejlontacskó: Tudod ezeknek az alkeszeknek a tompika szállítja az "anyagot" és a legutóbbi szállítmányba tettek 1 kis bugató port!Ettől pörög a "bugó-csiga"!
Toller Béla
Aki a magácska részévé vát az nem más mint az alezredes úr ! Nem tévesztendő össze lépten-nyomon a nagy királlyal. Aki egészen mást mondott és tett, mint amit maguk tesznek ezzel az országgal !
ómió
"Közös nevező"!? Bolsijainknak Lenin "atyjuk" az!
jáger laszló
Hogy mindezt megtapasztaljuk most ismét kelet felé orientálódunk ahonnan a gyökereink erednek!!!
csak ennyi
barátilag J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.