A parlamentbe látogatott a katari emír Orbán Viktor kíséretében

A katari emír Orbán Viktor kíséretében nézte meg a parlamentetMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti látogatásra kísérte el Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő megmutatta vendégének a Kossuth teret, a parlament főlépcsőjén felvezetve őt a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

A katari emírt, akinek ezzel véget ért magyarországi hivatalos látogatása, az Országház előtt búcsúztatta Orbán Viktor.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Ebbe az idilli képbe hasított bele váratlanul a „Katargate”, amely szerint az idei futball-világbajnokság megtartásának jogát is meglehetősen kétes módon megszerző ország európai politikusoknak juttatott pénzekkel igyekezett javítani megítélésén.

Ahogy arról részletesen is írtunk, az olajmonarchiában az alapvető emberi jogok nehezen érvényesülnek, mindennapos a nemen, szexuális irányultságon, valláson, nemzetiségen alapuló diszkrimináció. Az országnak csak 300 ezer állampolgára van, mellettük 2,7 millió vendégmunkás él, az ő emberi, munkavállalói jogaik garanciái ingatag lábakon állnak. A katari vb-hez felhúzott stadionok építésekor a rossz munkakörülmények miatt halálos balesetet szenvedett munkások számáról csak becslések vannak – a kivizsgálás lehetőségei korlátozottak.

De mit tehet Katarért az EP egyik alelnöke?
Kailit minden bizonnyal nem ennél a pozíciójánál fogva találhatták meg a katariak – hiszen ezt csak januárban kapta meg. A görög politikus azonban tagja volt az Arab-félszigettel való kapcsolattartás fórumának is (DARP), amely értelemszerűen rendszeresen találkozott az arab országok képviselőivel, és szerepe lehet abban, milyen kép alakul ki Katarról Európában.

Sotiri Dimpinoudis szabadúszó újságíró Twitter-bejegyzésében fel is idézte, hogyan szólalt fel Kaili alig két hete Katar védelmében az EP-ben, nem sokkal azután, hogy járt is Dohában hivatalos úton:

Rövid felszólalásában az EP alelnöke azt mondta: „A katari világbajnokság valójában bizonyítéka annak, hogy a sportdiplomácia képes egy ország történelmi átalakulását elérni, olyan reformokkal, amelyek inspirálják az arab világot. Elmondhatom, hogy Katar a munkajogok éllovasa, eltörölte a kafalát és bevezette a minimálbért.”
kereső
@Maccska: folytasd- a megvesztegés célja az volt, hogy az illető eu-s politikusok kedvezőbb képet igyekezzenek kialakitani Európában az adott országokról- a jogállamiságokat, és az emberi jogokat érintő kérdésekben. Katar ezt a befolyást használta fel eu-s politikusokon keresztül a FIFA-nal is, a világbajnokság megrendezése okán. Aztat ne mond, hogy ez nincs ott az általam betett szövegben. Ottan van az- kaili nyilatkozatában.
csak úgy....
katarnak jövöre lesz 2 db. magyar parlamenje,amit majd kiadnak a jól fizetö turistáknak...,pld. a lölönek és a vönek na meg a vajdának

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.