Mintegy egy hónap múlva kezdődik a parlament őszi ülésszaka, a jelenlegi program szerint 18 törvényjavaslatról döntenek, de a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását egyelőre kihagyták.

Tovább megy a simliskedés svéd NATO-csatlakozásról? – A  parlament nem foglalkozik vele az őszi ülésszakban

Szavaznak a képviselők az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülésén 2023. július 31-én. A rendkívüli parlamenti ülést a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek. Az ülés a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt. Fotó: MTI/Kovács Attila

Persze lehet, hogy ennek csak az az oka, hogy a tervezett programot még az előtt nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy lezárult volna a parlament nyári, rendkívüli ülésszaka. Ebben az időszakban ugyanis akár napirendre is kerülhetett volna a tavaly nyár óta halogatott döntés – írja a Népszava.

A Fidesz-KDNP-s képviselők a legutóbbi szavazáson nem jelentek meg az ülésteremben, határozatképtelenség miatt még napirendre sem lehetett venni a javaslatot. Így viszont legkorábban csak az őszi ülésszak során lehet majd szavazni a svéd NATO-csatlakozásról, ami azt is jelenti, hogy a tagországok közül – a törököket kivéve – utolsóként fogadja el hazánk a svéd csatlakozást, ráadásul valódi indok nélkül.

"Még akár az is lehet, hogy a kormányoldal tovább húzza a szavazást, vagyis, hogy nem az ülésszak elején veszik napirendre a javaslatot. Sokáig a kormány úgy tett, mintha az ezirányú külpolitika összehangolásával a török ratifikációtól tenné függővé a kérdést, ám Erdogan júliusi bejelentése láthatóan meglepte Orbánt, ami azt mutathatja, nem tudtak róla, nem volt egyeztetés a felek között. Ez pedig egyúttal azt is bizonyíthatta, hogy Orbán Putyin érdekeit képviseli"

– mondta a Népszavának Szentpéteri Nagy Richard politikai elemző.

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A magyar parlament és kormány könnyű helyzetben van. Normális körülmények között azt mondhatnánk, hogy a parlament és a kormány becsületével és hitelességével játszanak, de ugye ami nincs, azt már nem lehet elveszteni. Ez trágy bagázs nemzetközileg régen tárgyalás és párbajképtelen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Szopnak nyalnak köpödnek finganak a fitymaszok
csak úgy....
szóval erdogán engedélyezte a liliputi gulivernek, már csak moszkvából kell kivárni a
"dá" t! :)
simmering73
@KisTehen: 11:55 Kis bornyú szinten maradtál Bimbó. Kicsit furcsa az észjárásod, ha lenne eszed.
csak úgy....
@simmering73: ö lázár leg butább tehene,még a vízágyra sem teheti le a szutykos,szaros seggét! :)
ómió
Pedig a magyarköpködőket az efftársak nagyon várják már az "egyletben"!
bence
Nem értem a Svédeket ! Ennyi kekeckedés után már rég vissza kellett volna venni a kormánytól a kölcsönbe adott Gripeneket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.