Mintegy egy hónap múlva kezdődik a parlament őszi ülésszaka, a jelenlegi program szerint 18 törvényjavaslatról döntenek, de a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását egyelőre kihagyták.

Tovább megy a simliskedés svéd NATO-csatlakozásról? – A  parlament nem foglalkozik vele az őszi ülésszakban

Szavaznak a képviselők az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülésén 2023. július 31-én. A rendkívüli parlamenti ülést a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek. Az ülés a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt. Fotó: MTI/Kovács Attila

Persze lehet, hogy ennek csak az az oka, hogy a tervezett programot még az előtt nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy lezárult volna a parlament nyári, rendkívüli ülésszaka. Ebben az időszakban ugyanis akár napirendre is kerülhetett volna a tavaly nyár óta halogatott döntés – írja a Népszava.

A Fidesz-KDNP-s képviselők a legutóbbi szavazáson nem jelentek meg az ülésteremben, határozatképtelenség miatt még napirendre sem lehetett venni a javaslatot. Így viszont legkorábban csak az őszi ülésszak során lehet majd szavazni a svéd NATO-csatlakozásról, ami azt is jelenti, hogy a tagországok közül – a törököket kivéve – utolsóként fogadja el hazánk a svéd csatlakozást, ráadásul valódi indok nélkül.

"Még akár az is lehet, hogy a kormányoldal tovább húzza a szavazást, vagyis, hogy nem az ülésszak elején veszik napirendre a javaslatot. Sokáig a kormány úgy tett, mintha az ezirányú külpolitika összehangolásával a török ratifikációtól tenné függővé a kérdést, ám Erdogan júliusi bejelentése láthatóan meglepte Orbánt, ami azt mutathatja, nem tudtak róla, nem volt egyeztetés a felek között. Ez pedig egyúttal azt is bizonyíthatta, hogy Orbán Putyin érdekeit képviseli"

– mondta a Népszavának Szentpéteri Nagy Richard politikai elemző.

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A magyar parlament és kormány könnyű helyzetben van. Normális körülmények között azt mondhatnánk, hogy a parlament és a kormány becsületével és hitelességével játszanak, de ugye ami nincs, azt már nem lehet elveszteni. Ez trágy bagázs nemzetközileg régen tárgyalás és párbajképtelen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A magyar parlament és kormány könnyű helyzetben van. Normális körülmények között azt mondhatnánk, hogy a parlament és a kormány becsületével és hitelességével játszanak, de ugye ami nincs, azt már nem lehet elveszteni. Ez trágy bagázs nemzetközileg régen tárgyalás és párbajképtelen.
Nessy
@justhpeter: Az a baj, hogy az országot azonosítják ezzel a hiteltelen színtársulattal!
csak úgy....
0rbán ilyesmiktöl kap erekciót,no meg a vétótól is hamar hatalmi mámorba esik! :)
Nyírfa
Mintha megígérték volna úttörő -becsületszavukra. Majd Pjotr elsírja, hogy az nem is úgy volt, a magyart mindig félreértik és bántják, mert magyar, mert keresztény, és, mert annyira jó, hogy a világ ezt nem tudja elviselni.
Tömören: irigyek, na! Mert nekünk küldetésünk van, nekik meg nem. Momentán ez a különbség eléggé feltűnő! :))
namihami
Erdogan jött, látott, győzött!
Mekkora poén lenne, ha ezek után hipp-hopp mégis bejelentené, hogy a jumurdzsákok rögvest aláírnak! Viktorunk mekkora sz@rban maradna és még abban is pofával lefele!
kereső
Ez nem "simliskedés"- ez gyalázat!! Ha még ezek után orbán ki meri ejteni a szót száján-"szuverenitás", szembe kell köpni! De a parlamentet is!
tothjani
Magyarországon nincs parlament, van egy halom élősködő, akik havi 1,5 millióért bejárnak gombot nyomogatni a PÁRT direktíva szerint.
A régi Fasiszta rendszerek feloszlatták a Parlamentet, nálunk az Uniós segély miatt adni kell a látszatra!!
colibri
Az újabb Erdogán-találkozó után ezek már nem csiklandozzák az oroszlán bajszát, hanem egyenesen kitépkedni próbálják!
Semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy a nyugattal szemben nem fognak jól kijönni ebből az ügyből. (és velük együtt mi is szívunk, mint a torkos borz.)
Sámannus
Szopnak nyalnak köpödnek finganak a fitymaszok
csak úgy....
szóval erdogán engedélyezte a liliputi gulivernek, már csak moszkvából kell kivárni a
"dá" t! :)
simmering73
@KisTehen: 11:55 Kis bornyú szinten maradtál Bimbó. Kicsit furcsa az észjárásod, ha lenne eszed.
csak úgy....
@simmering73: ö lázár leg butább tehene,még a vízágyra sem teheti le a szutykos,szaros seggét! :)
ómió
Pedig a magyarköpködőket az efftársak nagyon várják már az "egyletben"!
bence
Nem értem a Svédeket ! Ennyi kekeckedés után már rég vissza kellett volna venni a kormánytól a kölcsönbe adott Gripeneket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.