Az orosz elnök korábban úgy hitte, hogy az ukránok ellen indított háborúja a kormányzásának csúcsa lesz, de ebben hatalmasat tévedett – jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában.

Tarjányi: Oroszország már el is veszítette ezt a háborút, Putyin már meg is bukott
Kép: Facebook/Index

A biztonságpolitikai szakértő szerint korábban az volt Oroszország célja, hogy egész Ukrajnát a befolyásuk alá vonják, ez azonban már sohasem valósul meg, ebből a szempontból tehát már el is veszítették a háborút az oroszok.

Bár mindkét fél jelentős katonai veszteségeket szenvedett el a háború kitörése óta, az oroszok azzal számolnak, hogy az ukránok egy idő után már nem lesznek képesek pótolni a személyi állományukat, ez pedig sikert hozhat számukra.

A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, más szempontból Oroszország is fárad, leginkább az orosz társadalom.

Amíg ugyanis az ukránok honvédő háborút folytatnak, addig az orosz katonák olyan konfliktusban vesztik életüket, amelyet nem is lehet odahaza háborúnak nevezni.

Tarjányi szerint az oroszok célja a kezdetben az volt, hogy gyorsan lerohanják Ukrajnát és az egész országot a befolyásuk alá vonják, de mivel ez szerinte már sohasem valósul meg, ezért ebből a szempontból ők már veszítettek is.

Arra a kérdésre, hogy politikai értelemben túlélheti-e ezt a háborút Putyin, Tarjányi úgy felelt, hogy

az orosz elnök már meg is bukott, az általa kiépített rendszer azonban továbbra is stabil, ezért még sokáig hatalomban maradhat, mivel sokan függnek tőle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanis Vlagyimir Putyin a kormányzásának csúcsaként tekintett erre a háborúra, amelyben visszaszerezheti Oroszország számára az egyik legértékesebb területet, mivel ez azonban nem így alakult, ezért a politikai karrierje a vége felé közelít.

Közben ahogy arról mi is beszámoltunk, meghalt a Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin, miután lezuhant a repülőgépe.

Forrás: Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"...korábban az volt Oroszország célja, hogy egész Ukrajnát a befolyásuk alá vonják, ez azonban már sohasem valósul meg..."? - Szerintem sosem volt az oroszok célja, Ukrajna teljes megszállása...!

Csak egy semleges sáv kialakítása a két katonai tömb között..., a Dnyeperig... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Aki magasra tör magasról koppan. Jó jel ez a csüngőhasúnak is. Csak egyszer kummantsanak a tekesek az ő gépe is elfáradhat a repkedésben
verőce21
"...korábban az volt Oroszország célja, hogy egész Ukrajnát a befolyásuk alá vonják, ez azonban már sohasem valósul meg..."? - Szerintem sosem volt az oroszok célja, Ukrajna teljes megszállása...!

Csak egy semleges sáv kialakítása a két katonai tömb között..., a Dnyeperig... :)
Peller Anikó
@verőce21: Haha, te okosabb vagy mint két fej káposzta.
simmering73
@verőce21: És ebbe a semleges sávba kellene telepíteni az összes fidkányt, mert ők békepártiak.
justhpeter
Azt gondolom, hogy Putyin mint háborús bűnös, tömeggyilkos annyira elszigetelta saját magát, hogy számára már politikia jövő nem lehetséges. Hazai uralma kizárólag attól függ, hogy az orosz nép mikor elégeli meg a háborús veszteségeket.
jáger laszló
Tarjányi +mondta az igazat!!
Hogy mii az igazság !!???
Azt sajnos ő sem tudja!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
Nálunk is valami hasonló van, háború nélkül.
ómió
Na, majd Tarjányi efftárs "megálmodja" az övéinek!
Aki Én
@ómió: ...hiteles cáfolatban te is erős vagy, suttyó balfasz :)
terlasz
@ómió: Nem az övéinek, Bóbita, hanem mindenkinek, aki hajlandó az észérveket befogadni.
verőce21
@Peller Anikó: 20:53) Haha, pedig hétfejű vagyok...! :)
kereső
Hajnalban ukrán katonák szálltak partra a Krimben- és kitúzték az ukrán zászlót, miközben megsemmisitettek néhány orosz lőállást, és kőszerraktárat. A katonák vizi jármóveken érkeztek- majd a feladataik végrehajtása után, úgy is távoztak. )))))))))
kereső
A wagneresek soraiban- börtönből kihozott nehéz, pszihopata bűnözők is harcoltak Ukrajnában. Miután fél évet harcoltak a wagner soraiban- kegyelmet kaptak. Igy most ezek a rablók, gyilkosok, erőszaktevők rászabadultak az orosz társadalomra...
ómió
@terlasz: Szóval, az összes bolsi agyalágyultnak! Aha! Akkor, "helyen vagy"!
ittott
Putyin nem hülye. de Te az vagy. Szagértő. kinek a seggéből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.