Az ellenzéki politikus olyan dolgot vállalt fel nyíltan, amit manapság igazán nem szokás.

"Árulónak és Fidesz-kollaboránsnak fognak kikiáltani” – Ujhelyi István nem titkolta tovább a véleményét, de nem fél a következményektől

Fotó: MTI/Kovács Attila

A mai nyílt levelem után a kormánypárti oldal főállású hergelői – a lényeg megismerése és megértése nélkül – menetrendszerűen köpködni fognak, az ellenzéki érzelmű tábor egy része pedig árulónak és Fidesz-kollaboránsnak fog kikiáltani. Pedig egyik sem vagyok. Épp arra a végtelenül szomorú helyzetre akarom felhívni a figyelmet, hogy milyen nemzetromboló dolog mindent fekete-fehér mátrixban szemlélni – írja vasárnapi hírelevelében Ujhelyi István.

Az elmúlt évtized „politikai uszulásának” eredményeként szinte mindenhez aszerint viszonyulunk, hogy melyik szekértábort sejtjük mögötte. Magyar sajátosság, hogy nálunk mindennek van pártállása, még az időjárásnak is. Ha a nemzeti fociválogatott kapusa kiáll a szivárvány-családok mellett, akkor már az addig istenített sportteljesítménye is egycsapásra megkérdőjeleződik a fideszes buborékokban. Azok a kormánypártiak, akik felszabadult pillanataikban büszkén éneklik üvöltve az „István, a király” legendás dalszövegeit, közben tehetségtelen libsinek tartják a szövegíró Bródy Jánost, miután volt mersze elénekelni a hatalomról, hogy „ezek ugyanazok”. De ne legyünk igazságtalanok, mondhatjuk ugyanezt fordítva is: az ellenzéki buborékban Borbás Marcsinak még a receptjeit is utálni kell, csak mert felvállalta kormánypártiságát, ahogyan Vidnyánszky Attila rendezéseit is magabiztosan kritizáljuk, de a Nemzetibe azért nem ülünk be, amióta nem Alföldi Róbert vezeti

- fejtegeti a politikus.

Nyilván minden sértettség és minden rossz íz mögött sok igazság van, a dafke kultúránk egy része pedig bizonyosan még jogos és megkerülhetetlen is. Jó lenne viszont néha – a szükségszerű és indokolt ellenféli pozíció fel nem adása mellett – felülemelkedni a szekértábor indukálta viszonyulásokon. Itt van például az atlétikai világbajnokság, amely a mai napon ér véget Budapesten. Én végtelenül büszke vagyok arra, hogy ilyen színvonalon és ilyen sikerrel zárul ez a világesemény és amikor csak tehettem, a tévéképernyő előtt együtt izgultam a magyar atlétákért, együtt örültem velük, amikor megdöntötték saját, egyéni rekordjaikat. Igen, kifejezett büszkeséggel tölt el, hogy Budapesten rendezték meg az atlétikai világbajnokságot és végtelenül elszomorít, hogy ebből sem sikerült egy valódi, nemzetegyesítő ünnepet csinálni. Persze, hosszan lehetne arról elmélkedni, hogy ki kezdte az egész politikai acsarkodást (igen, a Fidesz osztotta tudatosan egymásnak feszülő szekértáborokra a nemzetünket) és hogy kinek lenne inkább több dolga és lehetősége javítani ezen a helyzeten (igen, a Fidesznek, mint a hatalom kontroll nélküli birtokosának lenne dolga először érdemi gesztusokat gyakorolni), de az nem fog előrébb vinni. Meg kellene tanulnunk túllépni saját egónkon és nem a rövid távú politikai haszonszerzésnek alárendelni minden megnyilatkozásunkat.

Igen, továbbra is azt gondolom, hogy Németh Balázs aktív főszereplője és alakítója volt korábban annak, hogy megcsúfolják a közszolgálatiságot és hogy hamis hírekkel, tudatosan elferdített és manipulált információkkal szolgálják a Fidesz érdekeit a közpénzből fenntartott közmédiában. Ez elévülhetetlen bűne és személy szerint nem is fogom sem megbocsátani, sem elfelejteni neki.

Arról is vitatkozhatunk, hogy vajon a szakmai felkészültsége repítette-e az atlétikai világbajnokságot lebonyolító cég vezérigazgatói székébe vagy a kormánypárti kapcsolatai, de annak ellenére, hogy nem ismerem az elmúlt időszakban végzett munkájának minden apró részletét – és itt jön a lényeg –, meg kell emeljem a kalapom a szervezők előtt a világbajnokság lebonyolítása miatt. Amit egyszerű nézőként láttam és tapasztaltam, az profi, méltó és közös hazánk jóhírét erősítő teljesítmény volt. Nem fáj kimondani. Miért is fájna?

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Elismerem, profin volt megrendezve a vb, a stadion is elsőosztályú. Megérte erre áldozni a milliárokat, végülis hogy tudtunk volna izgulni a magyar atlétákért, ha idegenben küzdenek? Naugye. Aztánmeg ha nem mi rendezzük meg a vb-t, mihez kezdtünk volna a milliárdokkal? Még a végén az oktatásra és az egészségügyre költöttük volna, az meg tök felesleges, pénzkidobás. És az éhhalállal hüzdő NER tagok, és a kiváló Németh Balázs miből kapott volna akkor milliókat? Naugye. Talán egyszer azt is megtudjuk, hogy mennyi az annyi. Mibe, hogy "picit" többe kerül, mint a tervezett 70.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy Bugsy...( meg bunkó is )..
Clavigo
@Shikari: Fel kéne fognod,,hogy miről beszél,te kukabúvár .
nemkati
Elismerem, profin volt megrendezve a vb, a stadion is elsőosztályú. Megérte erre áldozni a milliárokat, végülis hogy tudtunk volna izgulni a magyar atlétákért, ha idegenben küzdenek? Naugye. Aztánmeg ha nem mi rendezzük meg a vb-t, mihez kezdtünk volna a milliárdokkal? Még a végén az oktatásra és az egészségügyre költöttük volna, az meg tök felesleges, pénzkidobás. És az éhhalállal hüzdő NER tagok, és a kiváló Németh Balázs miből kapott volna akkor milliókat? Naugye. Talán egyszer azt is megtudjuk, hogy mennyi az annyi. Mibe, hogy "picit" többe kerül, mint a tervezett 70.
kaszás
@Shikari: 1 bites ésszel nem is várhato töled más,,,
rücsü41
Nem elismerni a jó teljesítményt,az egy stupid álláspont!Ennyi.Hogy profitálunk e belőle azt majd meglátjuk, de a magyaroknak a jó hírét vitték a sportolók a világba, és már ez is nagy siker.
nemkati
@rücsü41: Arra már nagy szükségünk volt ennyi rossz hír után.
Nessy
Mindentől függetlenül, egy korrekt, normális ember nyilatkozatát olvashattuk! Az ilyen emberrel lehet értelmesen vitázni, vannak érvei, és feltételezhetően a vitapartnert érveit is meghallgatja, anélkül hogy az édesanyját emlegetné a kurtizán jelzővel együtt!
infinity
Újhelyi István, három dologra hívnám fel a figyelmed:

1. Nem tudom mit csinálsz kint, de qrvára nem számít itthon. Olyan, mintha nem is léteznél - amivel az a baj, hogy nem csak a számomra (állítólag baloldali vagyok a fideszes komcsik szerint, de qrvára tévednek!), hanem sokan mások szerint is. Igen, ez azt jelenti, hogy baloldali ellenzéki politikusként veled sincs esély leváltani a Fidesz-Maffiát, ahogy az összes többivel sem.
Remélem te is tudod, hogy ha lejár a mandátumod, mész a süllyesztőbe. Ha eddig nem tudtad, sajnálom, hogy tőlem hallod először :(

2. Qrva sokat iszol és ez egyre jobban látszik rajtad.

3. Amit lenyomtál az atlétikai VB kapcsán, azzal egy gond van: RENGETAG HAZUGSÁG, CSALÁS, LOPÁS ÁLL MÖGÖTTE !!! Ráadásul - nem tudom hallottad-e mostanában -, "kicsit" szarul áll az ország.
Ja, az 1936-ban megrendezett Berlini olimpia is nagyon jól sikerült...

Ami szomorú - a kommentekből leszűrve -, hogy ezáltal is egyre többen tagozódnak be a rendszerbe. Aki most tiltakozik az ne felejtse el, hogy kis lépésekben történik meg, és amire feleszmélsz...

Meddig lesz hatalmon Orbán Viktor? Amíg teljesen tönkre nem teszi ezt az országot!
justhpeter
Jó lenne ha el tudnánk választani az atlétikai VB címén a politika szerepét és a szervező bizottság szerepét.
Abban semmi meglepő nincs ha a létesítmény építése során disznóságok történnek, hiszen az egész hazai politikai rendszer erre épül és ezért működik. Tehát ha valakinek az VB-ről a politika folytonos lopkdása jut csak eszébe, az ebből a 9 napból nem látott és nem értett semmit. A politika szerencsére az ünnepi söpredék felvonulásától kivével távol tartotta magát. Onnan fogva viszont látványos színvonal emelkedés volt a sportban, a sport-közönség kapcsolat alakulásában, de még a televíziós közvetítésekben is.Ha a szervezőbizottságnak csak ezekben volt rész, már akkor kijelenthetjük, hogy jól dolgoztak. A médiatámogatás szerencsére nem a hazai futball szinvonalán állt, mind a napi közvetítések vezetése, mind a felkért szakértők a sportban és az atlétikában járatos emberek voltak, nagyban hozzájárultak az otthoni nézők érdeklődésének fokozásához. Összefoglalva jár az elismerés a szervezőbizottságnak és a sok civil önkéntesnek is.
jesz
..már túl sok ez az Újhelyi...tényleg szükség van rá?
jáger laszló
Véget ért a VB,de mi lesz a stadionnal!!???
Sok bőrt fognak még róla lehúzni a jövőben azt gondolom!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
infinity
Valóban vannak, akik nem értenek valamit...

Az igen jól sikerült 1936-os Berlini olimpia után, egy hozzászólásból idéznék:

"A médiatámogatás szerencsére ... mind a napi közvetítések vezetése, mind a felkért szakértők a sportban ... járatos emberek voltak, nagyban hozzájárultak az otthoni nézők érdeklődésének fokozásához. Összefoglalva jár az elismerés a szervezőbizottságnak és a sok civil önkéntesnek is."
(Heil, mein Führer!)

Értsd, ahogy akarod:

"Tóth Árpád - Előhang" (egy utóélethez)

Butaság, kapzsiság, tévelygés, ferde vétek
Oltja testünkbe és lelkünkbe mérgeit;
Mint koldus éteti öntestén férgeit,
Mi éppen úgy vagyunk sok drága búnknak étek.

És bűnünk mind makacs, igaz bánatra gyáva;
Ki gyón is néhanap, jó zsíros bérre vár,
Aztán vígad megint, nyakig hadd lepje sár,
S lemosni mocskaink csak ronda-könny a láva.

Párnáján ringat a fő-fő Varázsló-isten,
A Sátán, s álmot ád, mely romlással marat,
S a gazdag, tiszta érc, a híres akarat
Párává lobban el az alkimista-üstben.

Az ördög dirigál, rángatva rossz fonálunk!
Ki enyhülést akar, a rondaságba váj,
S mindennap közelebb az alvilági táj,
Hová egykedvüen, bűzös homályba szállunk.

Mint züllött részeges, ha némi női roncsot,
Vánnyadt keblű lotyót csókol és belemar,
Titkos, futó gyönyört mi úgy falunk hamar,
Facsarva lázasan, mint egy avitt narancsot.

Mint milliónyi nyű, bennünk bozsogva rajzó,
Agyunkat démonok raja lepi tele,
S ha lélegzik tüdőnk, Halál zuhog bele,
Mint láthatlan folyó, s zúgása tompa jajszó.

Torz kéj, gyújtogatás, vad méreg, sanda penge
Ha víg ábráikat eddig nem hímezék
Sorsunk hétköznapi, komisz vásznába még,
Azért van, jaj, csupán, mert lelkünk tettre gyenge,

De túl a párducok, sakálok s mind a hitvány
Keselyűk, skorpiók, majmok s kígyók körén,
Mely itt nyög, bőg, röfög, kúszik, megannyi rém,
Bűneink átkozott állatkertjét rutítván,

Van még egy - ily csufat, gonoszt s szennyest ki látott?
Ez, bár alig mozog, és ordítani rest,
Romokba...
infinity
...döntené a földet örömest,
S ásítva egy nagyot, benyelné a világot:

Az Únalom! - szemén rest könny ragyog kövéren,
Huká-t pöfékel, és bitók felé mered:
Finom szörny! ugye őt te is jól ismered,
Én álszent olvasóm - képmásom - bús fivérem?
balos
@nemkati: Kedves!Sajnos ebben a "Lángoktól ölelt,kicsi országban"semmi nem változik,mert 1100 éve csak a megosztás az úr!Lásd ezt a hülyét!Ember forma,de még igazolni akarja,hogy a nemzethy elv az mindenre igazolást ad!Hát ahhoz olyan két lábon járó "majmok" kellenének akik úgy is élnek!Na ez az amire az említett "béka-lencsés" fertőben soha nem lesz képes kifejlődni ez a prototipus!
FLETÓ
@Shikari: Szerinted @kaszás: = @infinity: ???
ómió
"...nemzetromboló dolog..."!? Abba 2004.dec.5-én "húztatok bele" igazán!
dr. prédikátor
@Shikari: oláh HIMRINGYÓ!!!neked K U S S !!!
Dr Beviz Elek
@infinity: Tetszik a vers! Ideillő! Odaillő...
Nekem is van egy kedvencem, te érted miért:

Tóth Árpád: ÁLARCOSAN

Hát rossz vagyok? szótlan? borús? hideg?
Bocsáss meg érte. Hisz ha tudnám,
A világ minden fényét s melegét
Szórva adnám.

Kastélyokat. Pálmákat. Táncokat.
Ibolyákkal a téli Riviérát.
Vagy legalább egy-egy dús, összebújt,
Boldog órát.

De most oly nehéz. Most egy sugarat
Se tudok hazudni, se lopni.
Vergődő és fénytelen harcokon
El kell kopni.

Az Antikrisztus napjai ezek,
Csillog a világ szörnyű arany-szennye.
Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe.

S én lent vergődöm, és nem tudja más,
Hogy csöndem éjén milyen jajok égnek.
De légy türelmes. Jön még ideje
Szebb zenéknek.

Csak légy türelmes. Maradj, míg lehet,
Váró révem, virágos menedékem.
Most álarc van rajtam, zord és hideg,
De letépem,

Vagy szelíden, míg elfutja a könny,
Öledbe hajló arcomról lemállik,
S te ringatsz, ringatsz jó térdeiden
Mindhalálig.
nemkati
@balos: És a Nemzeti Együttműködés Rendszere az milyen csodabogár? A külhoni magyarok (kivéve a Fidfesz elől nyugatra menekültek) azok a nemzet részei, de a belhoni ellenzékiek nem?
Nessy
@Shikari: @FLETÓ: Fogadják mélységes hálámat, hogy ha már más véleményem lévén "primitív állatnak" minősülök többekkel együtt, önök szerint, legalább édesanyánkat békén hagyják!
Sakk Matt
Egy percet sem néztem az ugri-bugri..futkosó és dobálgató műsorból. A héten volt az European Masters snooker verseny!
Az az úriemberek sportja!
Valamint a Q Tour, ahol a 16 és fél éves Révész Bulcsú a 16 között a későbbi győztestől kapott ki!
Sakk Matt
@Őrnagy: Benézted :) Igen jó hosszútávfutó voltam. De NÉZNI az ilyen sportokat unalmas és időpocsékolás.
nemkati
@Sakk Matt: Így igaz! Akik fotelből nézik hogy más hogy sportol, azok többsége 10 métert nem tud futni összerogyás nélkül.
Pedig csinálni sokkal élvezetesebb, mint nézni. :)
Sakk Matt
@nemkati: Pontosan! Füles bekapcs. és irány az erdő :)
Sakk Matt
@Őrnagy: Én pedig a "sport csinálását" verseny nélkül is élvezem. Sőt, versenyezni nem is annyira szerettem, de ellenfelek nélkül nehezebben fejlődtem volna.
nemkati
@Őrnagy: Semmi gond azzal, hogy te így gondolod. Én csak sajnállak azért a sok szenvedésért, amit azért kellett kiállnod, hogy most kupákat nézegethess. Másoknak meg örömet okoz a sportolás. Őket nincs miért sajnálni.
jáger laszló
Van aki ezt már odáig fejlesztette,hogy a szemforgatást is sportnak tekinti!!!??
Ennyit a mozgás kultúráról!
barátilag J.L.
balos
@nemkati: Ez így van rendjén!Mi akik felépítettük a szüleink által a szét vert urak országát,most bánhatjuk,hogy 89ben a rendszarváltókat nem rúgtuk seggbe!Most már olyan erősek,mint Mohács előtt a magyar hadak!Sajnos amit ellehetett rontani azt 100%ban elrontották és,most a földjeinket is a vízeinkkel együtt 100 évre tönkre teszik!Mert MEGTEHETIK!
balos
@Maccska: nedveske!ha 1 nyilas geci mondja,aki a sötétseggel takaródzik!Remélem a családodnak is felelsz,mikor rákosak lesznek a seggtartóid "munkájától"!
Dr. Proktor
Az átkos negyven évében is voltak tehetséges emberek, akik elfeledve tehetségüket beálltak a politikai kiszolgálójának...
Mondhatnám hogy seggnyalójának, bár azt akkoriban a legmagasabb szinten nem tűrték el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.