A szlovén vállalkozás akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozik majd.

Szijjártó bejelentette: Alsózsolca is kap egy akkumulátor-üzemet, 4,7 milliárdnyi közpénzt költ rá a kormány

Kép: MTI/Kovács Attila

Akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szlovéniában. Tájékoztatása szerint a cég ezzel a tízmilliárd forint értékű beruházással évi tízezer tonna akkumulátort lesz képes újrahasznosítani Alsózsolcán.

A kormány a projektet 4,7 milliárd forinttal támogatja.

Szijjártó büszkén emelte ki azt is: Magyarország hamarosan a világ második legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója lesz, elsősorban keleti beruházások nyomán.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
Igaza lett!
"„Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.” /Vaclav Havel, 2002-ben/"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Magyarország sokak szemében egy rosszul kezelt dögkútnál is mélyebbre kezd süllyedni. Európa csak figyel, csodálkozik, sajnálkozik, nem az ő feladata Orbán eltakarítása, nem is Amerikáé. Várjuk a csodát, hátha. A múltkori iváncsai eset is mutatja, hogy ha valahol, akkor nálunk jó kezekben vannak a vegyianyagok, a magyar dolgozók védőruha nélkül is szívesen melóznak kobalt, nikkel és egyéb nehézfémekkel, hogy aztán össze-vissza hányják, fossák magukat és tele legyenek kiütésekkel, amire majd azt mondják, hogy nem is attól volt, csak romlott volt a parízer. Ha az Unió nem ad pénzt arra, hogy fejlődhessen az ország, amit el lehetne lopni, akkor majd ad Kína arra, hogy az övé legyen az ország, amit majd el lehet lopni. Magyarország ideális hely. Korrupt vezetők röhejes, birságok, következmények pedig egyszerűen nincsenek szabad a pálya. Borzalmas hogy milyen mélyre süllyedt az ország, orosz atomszemét és kínai vegyiszemét. NEM leszünk gyarmat. Mert már azok vagyunk, méghozzá Kína, és Oroszország gyarmata.
uploads.disquscdn.com/images/1f011aff93e77057d98cc66c71a0f8b801677148ac593151fd1024a03ef38338.png?w=800&h
A vegyi lerakat már a gyártósorhoz képest is lecsúszás. Ezek a vegyi anyagok a gyártáshoz szükségesek és a most legyártott új akkumulátorok is 10 év múlva ha már kiszolgáltak, VESZÉLYES HULLADÉKKÉNT kötelezően visszaérkeznek a gyártás helyére Magyarországra. Itt nem az a lényeg, hogy akkumulátorgyár épül, hanem 5-10 év múlva azok megsemmisítése bizony nem lesz gyerekjáték! Ahogy olvastam a litiumion-akkumulátorok katódgyártása sem kismiska. Zárt folyamat, de igencsak veszélyes. Addig míg minden jól működik probléma egy szál sem, de ha valami elromlik akkor bizony gebasz van. Ez meg csak visz és szennyezi a környezetet egy életre! Normálisak vagyunk?! Nem béke ez, hanem a korrupció győzelmes háborúja szerintem. Nagy haszon az elején és hatalmas kudarc és tragédia a végén! Az egykori Magyarország lesz a távol kelet európai szemétlerakója!
Eladott Ország
Különféle szerves oldószerekkel látják majd el egész Európát. Ennél rákkeltőbb anyagok nem igen léteznek. A puhos rohadék tényleg ki akarja írtani az ország lakosságát! Termeljék ki a néhai Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepén a talajból azt, ami benne van. Minek hoznak még ide? Mi leszünk Kína szeméttelepe b+! Ebben a tárolási üzletben még óriási lehetőségek vannak. Bevett gyakorlat, hogy gazdag országok a szemetüket pl Indiába szállítják. Lehetnénk globális szeméttároló központ. Például bármi, ami még a kínaiaknak is mérgező, túl szennyező, büdös, veszélyes, azt elhajózzák a Balkánig, onnan a nekünk adott hitelükből épült vasúton Magyarországra hozzák, és az már ismert tény, hogy bárhova lehet egy ilyen beruházást rakni az országban, a helyiek úgyis kussolnak, sőt. Például, ha már a budai központi kórház nem épül meg Újbudán, azt az erdős területet attól még le lehetne tárolni és teleönteni szeméttel. Ha jó a matek az évi 24000 szerelvény az napi 65.75 ami 2,739 óránként… minden áldott órában…
Ritkán születik ekkora hazaáruló, aki annyi kárt okozna annak a földnek ahol született...
twitter.com/csorike1520/status/1692793304784474180/photo/1
csak úgy....
pötyi a magyarok duracell nyuszija,aki aksi nélkül már kakilni sem tud...
Nyírfa
@Eladott Ország: A gyászzenén kívül nincs mit hozzátenni.

www.youtube.com/watch?v=_Kq2nX4W8Vw
csak úgy....
@Horizont: mert alsózsolca jó messze van szlovéniától,tehát ott nem szennyezi a környezetet -vizeket! a kárpátmedence neve savas medence lesz, ezért dolgozik a fidesz!
simmering73
És amelyik település nem kér, az is kap egy akkumulátorgyárat.
Kapanyél
Igaza lett!
"„Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.” /Vaclav Havel, 2002-ben/"
Nyírfa
Megnéztem, hol van egyáltalán, van egy kis horgásztavuk, egyébként egy szomorú , szegényes kis település.
Aki innen költözne, az legfeljebb a koporsóba, mert innen soha többé nem szabadul.
De jó lenne kiválni ebből az országból, és megalakítani a Szabad Magyar Városok és Települések Köztársaságát.
Isten bizony, kedvem lenne utána járni, kivitelezhető-e, lennének-e csatlakozók.
Kovács Máté
basod a buditok vegere is lesz akkugyar basod
geci ner basod
lusta
@Horizont: Mert ott egy vasat sem kapnának rá és itt az ellenőrzés a nulla felé konvergál.
namihami
Már meg is van az új, szinte kizárólagos magyar halálozási ok, a Morbus Hungaricus: a rák!
És a változatos vegyszerek okán a halálozás oka is változatos lehet!
Nessy
@Sakk Matt: Kettő Felcsútra! Egy az alvégre, egy a felvégre! Apuci birtokára egy egész gyártási, bontási vertikumot!
namihami
10 milliárdos beruházás---4.7 milliárd magyar pénzzel! Ez bizony 47%! Ami már majdnem 2/3---mint az akkuipar fideszes választók általi támogatottsága!
Gyorsan csináljunk egy olimpiát (mégha a gatyánk is rámegy-- és biztosan rá is megy), mert ezzel a fideszes hozzáállással 20 év múlva a ""magyar"" csak múltidejű kifejezés lesz!
gina
És a népnek miennyi hozzászolása van te beteg buzi???Kik vaagyrok ti ?? csak retkes szolgák de kinyilt a csipátok
justhpeter
@Horizont: Alsózsolca helytartója egy Csöbör Katalin nevű fideSS-képviselő.
Nessy
@justhpeter: Debrecen is fidesz fellegvár! Mennyi milliárd konszolidációs pénzt kaptak az elmúlt években!
csak úgy....
a ki és lemerült fideszesekbe köll az új aksi!
Juhász István
4.7 MILLIÁRD-os állami támogatással... Van itt lóvé, csak nem jut mindenre. A diaszpórában élő magyar családok, gyerekenként 100.000 ft iskolakezdési támogatást kaptak, itthon meg a karitativ szervezetek folytatnak GYŰJTÉST hogy némileg segithessék az iskola kezdését. A nép meg morog - morog - de tűri mindezt.
Eladott Ország
Az akkufeldolgozó üzemben nikkel, kobalt, mangán és lítium (Ni, Co, Mn és Li) kinyerését végzik majd. A tevékenységhez a cég egyidejűleg 40 tonna veszélyes hulladékot tárolna a telephelyen. Érdekesség, hogy épp a napokban vonták vissza itthon egy hasonló profilú, dél-koreai tulajdonú üzem engedélyét sorozatos szabálysértések miatt Bátorterenyén. Azt nem akarom megtippelni sem, hogy mennyire zöld az a technológia de sokat elárul róla, hogy SEHOL A VILÁGON (!) nem engedtek még be ekkora kib@szott nagy akkumulátorgyárat mint amekkorát ez a Mocskosorbángeci ide a nyakunkra hoz! Ja és akkumulátornagyhatalom nem akar lenni sem India sem Banglades de még Pápua Új-Guinea sem! Valamiért. Mondjuk én a cirka 130 milliárd forinttal kitömött közmédiától várom a híreket ez ügyben nagyon. Édes f@szom, ha a dollárbalodal lenne most hatalmon a rubel-homár jobboldal már felfegyverzett kopasz környezetvédőkkel verné szét az egész rendszert! tarvágás után. Jaj de szép környezetvédők! Kubatov termeszti őket. Csak ki ne derüljön, hogy Kínából finanszírozzák a magyar akkumulátorprogramot! Nem finanszírozák csak a nyereséget söprik be. Azért várjuk meg a "büdös disznó" magvas röfögéseit is a kolostorból 2 homár között. A būdös disznót kéretik nem idézőjelbe tenni. "Ribancpofa." A fidesz szemében a NÉP = ellenség, akit az ellenzék mozgat. Eddig mindent, de mindent megtehettek velünk, de egyszer ütni fog az igazság órája, a fák nem nőnek az égig! Akkor itt az ideje Orbánt is kivágni.
uploads.disquscdn.com/images/216e5b6fd880ce0e2293213044ec69c79ada790cf8e97918af5998b53c1b2267.jpg?w=800&h=705
kereső
@Eladott Ország: autopro.hu/elemzesek/a-termalvizek-szolgalhatnak-tiszta-litiummal-europa-szamara/363040

Magyarország pedig "héviz nagyhatalom"- ezt adjuk el a kinai kommunista pártnak?
kereső
@kereső: Igy már "értelmet nyer"- a debreceni nagy akkugyár.
Eladott Ország
@kereső: ma, 08:58 ☻ Az ország tragédiája a csúti geci és bűnszervezete.Trianon óta még egy ilyen csapás nem érte az országot mint orbán maffiaállama! A geci nem csak koldussá tette az országot még a természeti kincseinket is eladta, az épeszű magyarokat pedig elűzi az országból a lelki nyomorult, skizofrén köpcös rohadék! A hajdúszoboszlói gyógyvíznek meg "kampó" + a többi gyógyvíznek! Az országot teljesen elsivatagosítják és akkumulátor széméttelep lett az egész ország! Ezért életfogytiglan jár a gecinek!
Akkumulátorgyárat Felcsútra! Munkásszállókkal együtt.
twitter.com/beatasalsa/status/1685001453868388353/photo/1
ómió
Na, efftársak! Jöhet az újabb "tünci"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.