A lakás felét árverésen szerezte meg az új tulajdonos, aki ezután állítólag 800 ezres lakbért kért.

Mozgássérült gyerekkel együtt lakoltattak ki egy csepeli családot

Kép: Mérce / Facebook

Élőlánccal próbáltak megakadályozni egy csepeli kilakoltatást a Szikra Mozgalom és az AVM (A Város Mindenkié) tagjai kedd reggel, de hiába – derül ki a Mérce riportjából. Az élőláncban Jámbor András képviselő is részt vett, aki elmondta a Mércének:

Egy magántulajdonban lévő lakásból lakoltatott ki a végrehajtó egy négyfős családot, melynek egyik tagja egy mozgássérült gyerek.

A család lakásának egyik felét elárverezték a házaspár válása után a férfi tartozásai miatt. Erről a lakásban maradó nő nem is tudott – írják –, így nem is élhetett elővásárlási jogával, nem tudott licitálni a lakás másik felére. Az új tulajdonosok ezután Jámbor szerint jogtalanul kértek lakbért – lakáshasználati díjat – a lakás másik felét jogszerűen birtokló nőtől.

A másfél szobás lakásért a képviselő tudomása szerint eleinte 300 ezer, majd 800 ezer forintot kértek havonta. A kilakoltatást is erre hivatkozva kezdeményezték.

Jámbor úgy tudja, az új tulajdonosoknak több hasonló esetük is volt már. Szerinte jogi kiskapukat kihasználva szereznek így lakásokat. A kilakoltatás után ezt írta Facebook-oldalán:

Megígértem a családnak, hogy mindent el fogok követni, hogy minél többen megismerjék a történetüket, lebuktassam ezeket az embereket, és törvényileg bezárjuk ezt a jogi visszaélési formát!

Az élőláncot végül a család oszlatta fel, miután – elmondások alapján – az új tulajdonos „finoman utalt rá”, hogy különben nehéz lesz elszállítani a lakásban maradt ingóságokat.

A lakását elvesztő családnak a csepeli önkormányzat krízislakást ajánlott fel, ahol legfeljebb 9 hónapig maradhatnak – tudta meg a lap a helyszínen egy szociális munkástól.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha a lakás felének jogos tulajdonosa a család, illetve a volt feleség, milyen jogon kellene neki egy négyszobàs belvárosi lakás bérleti díját fizetni? Nagyon lojális haver lehet a vásárló. De a bíróság is szégyelheti magát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@Shikari: Téged illibsi bocskoros román fasiszta, ki véd?
vacsi
Az eset leírása elég zavaros, de nekem az jött le, hogy valami nagy gubanc van itt is!
vacsi
@Nessy: Főleg a bíróság restellkedhetne - persze, nem teszi...
justhpeter
@Shikari: Ha egyszer minden bátorságod összejön milyen álnéven szoktál az emberek közé menni ?
levarosbukta
@vacsi: Már ott sántít a dolog, hogy a volt feleség nem tudott semmiről sem.
ómió
És az "antifáit' nem hívta segítségül Jámbor efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.