Nem lesz nyomozás a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány ügyében, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban ugyanis elutasította azt a feljelentést, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész a DK országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdése alapján küldött meg a nyomozóhatóságnak – számolt be róla a 24.hu.

Nem nyomoz a gigantikus mutyi ügyében Polt Péter legfőbb ügyész

Vadai Ágnes a 24.hu júliusi cikkére hivatkozva fordult a legfőbb ügyészhez. Arról írtunk, hogy a közel 14 milliárd forint értékű vagyonnal kistafírozott alapítványt nem találta meg a bejelentett székhelyén a Momentum szóvivője.

A nyár elején Tompos Márton próbált utánajárni, hogy mi a helyzet a nem létező kínai egyetemet működtető alapítvánnyal, amely egy 6 milliárdos állami tőketámogatás mellé ingyenes vagyonjuttatásként kapta meg azt a Duna-parti területet, ahová korábban a Diákvárost tervezték.

Polt Péter a rendőrséget bízta meg a Vadai által beadott kérdés tartalmának elbírálásával. A BRFK határozata szerint először feljelentés-kiegészítést rendeltek el gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bűntettének gyanúja miatt, majd adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy a Kéthly Anna téren található irodaház hetedik emeleti helyiségében „fellelhető és működik is” az alapítvány.

A BRFK a helyszínen megállapította, hogy

az irodaház recepcióján rendelkezésre állnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány elérhetőségei, sőt a „földszinti aulában a lift mellett több más cégtáblával együtt jól láthatóan el van helyezve az alapítvány táblája és logója”. A cégtábla alatt egy címkén az alapítvány elektronikus elérhetőségét is megtalálták.

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány 2023-as beszámolója szerint közel 6,7 milliárd forintos tőkével rendelkezik. Tavaly 123 millió forintot fordítottak személyi juttatásokra, amiből 90 millió a vezetők fizetésére ment el.

A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint volt, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak pedig havi 740 ezer forintot fizettek.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
Nem akarja megharapni a gazdi kezét, mert azzal ő is csak rácseszhetne...
jáger laszló
1 biztos
PP végig regnálja az ov időszakot,mert szükség van rá hamis alibiként!!
csak ennyi
barátilag
Lepényleső
Vajon miért is nyomozna olyan eset után amit ők követtek el,hiszen imerik minden mozzanatát,- és így még véletlenül
sem tudják kérdőre vonni a keresztapát,- hiszen aki eddig megtette,az mind ott hagyta a fogát,- sőt az is aki felvette
annak vallomását?
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 13:09 Immár tizennégy éve megy a mutyi, nem kell nagyon keresgélni mert tisztán látszik!
ómió
@Aki Én: Agyhalott komcsicskát láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És már régóta nem ismersz magadra!? Megint "oda lett" a donor kutyaagyad!? És még "megfelelően gigantikus mutyit" se vagytok már képesek hazudni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.