Nem lesz nyomozás a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány ügyében, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban ugyanis elutasította azt a feljelentést, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész a DK országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdése alapján küldött meg a nyomozóhatóságnak – számolt be róla a 24.hu.

Nem nyomoz a gigantikus mutyi ügyében Polt Péter legfőbb ügyész

Vadai Ágnes a 24.hu júliusi cikkére hivatkozva fordult a legfőbb ügyészhez. Arról írtunk, hogy a közel 14 milliárd forint értékű vagyonnal kistafírozott alapítványt nem találta meg a bejelentett székhelyén a Momentum szóvivője.

A nyár elején Tompos Márton próbált utánajárni, hogy mi a helyzet a nem létező kínai egyetemet működtető alapítvánnyal, amely egy 6 milliárdos állami tőketámogatás mellé ingyenes vagyonjuttatásként kapta meg azt a Duna-parti területet, ahová korábban a Diákvárost tervezték.

Polt Péter a rendőrséget bízta meg a Vadai által beadott kérdés tartalmának elbírálásával. A BRFK határozata szerint először feljelentés-kiegészítést rendeltek el gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bűntettének gyanúja miatt, majd adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy a Kéthly Anna téren található irodaház hetedik emeleti helyiségében „fellelhető és működik is” az alapítvány.

A BRFK a helyszínen megállapította, hogy

az irodaház recepcióján rendelkezésre állnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány elérhetőségei, sőt a „földszinti aulában a lift mellett több más cégtáblával együtt jól láthatóan el van helyezve az alapítvány táblája és logója”. A cégtábla alatt egy címkén az alapítvány elektronikus elérhetőségét is megtalálták.

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány 2023-as beszámolója szerint közel 6,7 milliárd forintos tőkével rendelkezik. Tavaly 123 millió forintot fordítottak személyi juttatásokra, amiből 90 millió a vezetők fizetésére ment el.

A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint volt, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak pedig havi 740 ezer forintot fizettek.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kovács Máté
basod jo zseton a semmiert mocsok közpenzszivattyuk
geci ner basod
Menőmanó
@KisTehen: Te ökör, maximum az derült ki ismét, hogy a legfőbb ügyész nem a dolgát végzi, hanem eltussolja a bűncselekményeket. Börtönben fog megrohadni ez a szemétláda.
kereső
Működik, mert ott a cégtábla. Meg egyébként is az elnök, és a kuratórium tagjai is fizetést/tisztelet dijat kaptak. Majd csak elfogy a "vagyon", amit ingyen és bérmentve kaptak a magyar fejedelemtől, a hűbérúrtól- amely igy elveszitette köz jellegét.
Má' bocsánat, de a BRFK-n nincs egy gazdasági joghoz/adó joghoz értő szakember? Úgy látszik nincsen- mert akkor nem irnának le indokként ilyen oltári nagy baromságot. Milyen "közhaszna" van ebből az alapitványból a magyar társadalomnak?
Toller Béla
@KisTehen: Neked mire föl áll még feljebb ? Nem nyilvánvaló, hogy panamáznak ezzel a fudannal ? Ennyire nem lehetsz hülye ! Hogy gondlhatod, hogy ha igaz az, amit ez a polt-féleség ideírt, akkor a kéttdiplomás Vadai nem találta vona meg azt a nyavalyás fudant ?!
nemkati
@kereső: Hát ez az.
14 milliárd forint értékű vagyon, 6 milliárdos állami tőketámogatás, ingyenes vagyonjuttatás az a Duna-parti terület, ahová korábban a Diákvárost tervezték. A kirakott táblák, a milliós fizetések nem bizonyítják, hogy bármilyen munkát végezne az alapítvány. Mivel közpénzt kaptak, nem kellene nyilvánosnak lennie, beszámolniuk róla, hogy milyen munkát végeznek, milyen eredményeket értek el?
ómió
Akkor, nem volt elég a mutyit meghazudni, efftársak!?
Aki Én
@ómió: Neked ez sem tűnik egyértelműnek, agyhalott komcsicska?
Neked elég ha Karácsonyról hazudoznak, ott nem hiányolod a bizonyítékokat? Akkor is azon rugózol, mikor már minden pert megnyert Karácsony?
Jesszus balfasz, te mennyire buta vagy...
kereső
@nemkati: És, mivel közhasznú!!! alapitványról van szó, amelyet az állam alapitott - igy a normál követelmények a múködést illetően hatványozottan kellene érvényesülniük.
Eladott Ország
Ettől a szarházitól nem is lehetett mást várni. Jogállam az, de az EU-s pénz meg kéne! A gengszterváltás' után ide jutottunk! Miért is foglalkozzak korrupciós ügyekkel? Azért fizetnek, hogy ne foglalkozzak velük. Egyem azt az ájtatos képét Miért nem papnak ment el ez az ember ? Akkor talán kevesebbet ártana a népnek.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273156819_2011353785736012_658388738916606201_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=TbfgydPWMwsAX_qwPt3&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCSKRrRBzRFOEoY-RyH9HUU_3xsjFVeQPIiGspcwnEAsw&oe=64FBCA94
Polt Péter: Amíg én vagyok a főügyész, addig Orbán és bandája annyit lop, amennyit bír! Te is ugyan azt csinálod, lopsz, csalsz hazudsz. Te meg annyit teszel zsebre amennyit bírsz!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273236131_1278807719265799_6128576295655645373_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=zTKWwi-wwKYAX8Q3I-s&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDvgvejacqErzQEWe4aKabr_jFZ2CFVkWKeZ8iXBVECHA&oe=64FB61F8
Béla333
Ez az egyik fő maffiózó! A szar eltakarításával megbízva.
Várt valaki bármi mást ettől a mocsoktól?
Dr. Proktor
Ez azt jelenti hogy "jó helyre" megy a suska...
rücsü41
Polt uram!Nem erős túlzás a bérkifizetések miatt azt állítani, hogy az alapítvány működik?Az hogy van bejelentett címe az alapítványnak, és ott megtalálható még nem a működés jele.A fennállásuk alatt milyen konkrét tevékenységet folytattak az urak egy -két millás havi javadalmazás ellenében?Valamilyen papír igazolja azt hogy dolgoznak is és nem csak léteznek az urak?
almosd
Ebben a maffia államban megspékelve neofasiszta eszmével mit is várhatunk .
jáger laszló
Nem nyomozunk,mert még lebuknának!!
Ezt pedig nem tehetem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
Azért én kiváncsi lennék a 2023(!!!) évi beszámolóra, hiszen a legtöbb szervezet beszámolójának időszaka megegyezik a naptári év időszakával. Mintha nem is lenne bejegyezve a Civil Biróságon, mert a cégkeresője sem adott ki eredményt, nemhogy a beszámolót megtaláltam volna! Sőt az adószámukra sem leltem rá!
justhpeter
Polt Pot nem azért van odatéve, hogy rontsa a NER üzleteket.
gina
Ennél a pasinál becstelenebb alak nincs a világon, elsöként kellene lecsukni a patkányt
Nessy
Van egy alapítvány, amelyik "fellelhető" valahol, bár nem csinál semmit, semmi létalapja, milliárdokat kap közpénzből! Hungarikum!
namihami
Nehogy már hogy ő és pont Ő kaparja elő a fidesz sz@rát! Ahhoz túl komoly a pénz és az érintettek köre, hogy ""úgy, Hűbele Balázs"" módra ráeresszenek egy vizsgálatot!
kereső
@szegfue: A nyilvántartási száma: 01-01-0013170 . Ha van kedved bogarászd a beszámolóját. Nekem nincs- ez már az a sokezredik hely, amely arra szolgál, hogy a fejedelem kifizesse húbéreseit-és fenntartsa hatalmát. Ja, az alapitvány mellett van egy Kft is, egy kinai vezetésével- amely szintén kap támogatást, és nem mellesleg "múködteti" az alapitványi vagyont- amely húbéri adomnyokból- a köz vagyonából származik.Orbán(alias törökverő Hunyadi) osztogat, és fosztogat.
kereső
Ha, kérhetném- akkor ilyen volumenű közvagyon ügyében ne használjuk már a "mutyi" szót- amelyet a magyar köznyelv a pitiáner, kicsi csalásokra használ. Ez lopás, csalás, sikkasztás- a mutyi nem biztos, hogy BTK kategória, mert lehet hogy nagyságrendjénél fogva, csak szabálysértés. Ez nem az.
Aki Én
@Philip Marlowe: Ennyi?
Ha ki van írva, akkor működik? Nem is keressük a pénzt, amit eddig felemésztett?
De ebben pontosan mi a jó???
kereső
@Aki Én: Az, hogy "közhasznú". A köz-meg mint tudjuk, az Magyarország húbéruráé.A "közjószággal" egyetemben.
Nessy
@kereső: Orbanisztánban ez még a szabálysértés kategóriát sem éri el! Ez kérem "jogállam", Made in Hungary.
kereső
@Nessy: Ha, a nagyságrendeket nézem, akkor hunvald 20 millás nokia doboza, az tényleg "mutyi" volt, ezekhez a milliárdokhoz képest.
Aki Én
@Philip Marlowe: Meg is van, tisztán látszik, hogy hol.
De te végtelenül buta vagy.
KisGenyo2
Nem akarja megharapni a gazdi kezét, mert azzal ő is csak rácseszhetne...
jáger laszló
1 biztos
PP végig regnálja az ov időszakot,mert szükség van rá hamis alibiként!!
csak ennyi
barátilag
Lepényleső
Vajon miért is nyomozna olyan eset után amit ők követtek el,hiszen imerik minden mozzanatát,- és így még véletlenül
sem tudják kérdőre vonni a keresztapát,- hiszen aki eddig megtette,az mind ott hagyta a fogát,- sőt az is aki felvette
annak vallomását?
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 13:09 Immár tizennégy éve megy a mutyi, nem kell nagyon keresgélni mert tisztán látszik!
ómió
@Aki Én: Agyhalott komcsicskát láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És már régóta nem ismersz magadra!? Megint "oda lett" a donor kutyaagyad!? És még "megfelelően gigantikus mutyit" se vagytok már képesek hazudni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.