A kiadó szerint valótlan állításokat osztott meg Hadházy Ákos.

Megszólalt az Alexandra: Nem küldik ki a gyerekeket, ha a „felnőtt” világirodalom közelébe mennek

Illusztráció: Pixabay.com

Mint mi is beszámoltunk róla, Hadházy Ákos képviselő hétfőn egy felháborodott szülő levelét osztotta meg, aki állította, 15 éves gyerekét kiküldték egy Alexandra könyvesboltból, amikor azon kapták, hogy nem gyerekeknek szánt könyveket nézeget. A hvg.hu megkereste az érintett üzletet, megtörtént-e az eset valójában, és ha igen, országos szintű-e a gyakorlat. Választ az Alexandra Kiadócsoport ügyvezetőjétől, Matyi Alexandrától kaptak, aki szerint Hadházy állításai valótlanok:

Vásárlónk megkeresésében azt jelezte felénk, hogy amikor 15 éves gyermeke a szépirodalmi könyvek felé indult, munkatársunk udvariasan, de egyértelműen felhívta a figyelmét, hogy kiskorú lévén a felnőtt könyvekhez nem mehet oda. Vásárlónk kifogására adott válaszunkban leírtuk, hogy a hatályos jogszabályi környezetben egyértelmű előírás az, hogy 18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos; az ilyen tartalmakat hordozó termékek a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók.

Az ügyvezető hozzátette: „szó sem volt tehát arról, hogy egy gyermeket kitessékeltünk volna; nem tagadtuk volna azt, hogy számára csak a gyermekirodalmat engedtük megnézni, továbbá, hogy boltjainkban már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen”. Az ügyvezető a kérdésekre küldött levelét egyértelműen zárta:

Nem küldtünk ki, és nem is szoktunk kiküldeni gyermeket könyvesboltból.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Ezek szerint az unokám nyugodtan bemehet az Alexandra boltba?
csak úgy....
0rbánék elött nem volt ennyi kultúr és síma ökör sem magyarországon,ebben biztosvagyok!
"amikor 15 éves gyermeke a szépirodalmi könyvek felé indult, munkatársunk udvariasan, de egyértelműen felhívta a figyelmét, hogy kiskorú lévén a felnőtt könyvekhez nem mehet oda"
"a hatályos jogszabályi környezetben egyértelmű előírás az, hogy 18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos"
- 15-16 éves koromban zola,maupassant,boccaccio, stb. voltak a kedvenc íroim ,- flaubertet nem csíptem de a bovarynét elolvastam!
0rbánék óta kibaxott nagy sötétség uralkodik magyarországon!
nemkati
Hadházy egyébként azt tette, hogy beszámolt az esetről, amivel egy apuka megkereste. Az apuka ezt írta Hadházinak: "én vagyok az apuka, az én gyermekemet nem engedték be egy könyvesboltba."
Majd az apuka elküldte a levelezést az Alexandrával. Ebben a levélben az írja:"amikor a gyerek a szépirodalmi könyvek felé indult, munkatársuk udvariasan, de egyértelműen felhívta a figyelmét, hogy kiskorú lévén a felnőtt könyvekhez nem mehet oda. "

Csak azért idézem ezeket, hogy aki nem olvasta el, miről van szó, az most olvassa.

És ugye felmerül a kérdés, hogy akkor most hogy is volt ez?
- a gyerek nem mehetett oda a felnőtt könyvekhez
- kiküldték a gyereket a boltból
- be se mehetett a boltba.
jáger laszló
Végül majd befóliázzák mint a pornó újságot!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Megint egy Hullaházy hazugsággal "gazdagodtunk"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok