A friss Magyar Közlönyből derül ki, hogy 32 milliárddal csökkent a rezsivédelmi alap.

Orbán Viktor rányúlt 32 milliárd forintra – A rezsivédelmi alap látja kárát

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A friss, Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat szerint 32 milliárd forintot csoportosítottak át a rezsivédelmi alapból, a költségvetési szervek kompenzációja cím terhére.

Az átcsoportosítás végrehajtásáért azonnali határidővel Varga Mihály pénzügyminiszter felelős. Az indoklás ezúttal sem derül ki határozatból, az viszont tudható, hogy az összeget az Energiaügyi Minisztérium kapja az ipari fogyasztók veszélyhelyzeti rezsitámogatásával összefüggő, egyéb működési célú kiadásokra – számol be az Mfor.hu.

Forrás: Mfor.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Qqberci: Az még odébb van!Előbb még meg ígéri négy öt ner kurvának,hogy kisegíti aztán már csak az igérettel fognak "takarózni" a Hideg napokon!
csak úgy....
fidesz nóta: én megvédem,te megvéded,mi megvédjük..., kicsit átcsoportosítjuk ,oszt utólag már baxhassuk.
még jó,hogy gyogyik a fideszmagyarok, az ö torkukon ezek mindent lenyomnak.
namihami
Na, ez se fog elértéktelenedni a Nagy Kasszában!
infinity
Ez az arc (és jellem) egy szénlapátért kiállt!
Clavigo
Semmi extra.. Nem jönnek az EU- s pénzek,,valamiből etetni kell a haverokat,,családot..
Eladott Ország
"Majd legfeljebb átírjuk, ha nem úgy jönnek ki a számok." - Misibohóc Tündérországban mindez lehetséges! Rezsivédelmi alapból etetik a NER-t ! A fidesz egy bűnszervezet mindig az is volt! felcsökkentik' az energiaárakat, de az infláció csak 6 %-os lesz. hiába emelkedik esetleg 7 szeresére a gázára 3-4 szeresére a villamosenergia ára. Szerintem Szijártó beszerzései károsabbak az emberekre nézve mint a covid volt. Ott 300 milliárdot herdált el úgy hogy a lakosságnak szinte nem jutott belőle semmi. itt meg olyan üzletet kötött a ruszkikkal, ami nemhogy kedvezményes ár lenne, de sokkal magasabb mint a világpiaci árnál. Arról már nem is beszélve, hogy a MOL soha nem látott nyereséget ért el 2022-ben. Tehát Hernádi az emberek nyomorán gazdagodott. Ne aggódj Vitya, ugyan mi nem adunk pénzt, mint Brüsszel, de a mi felügyeletünk mellett nyugodtabban lophattok, legfeljebb időnként kérünk ezt-azt.
uploads.disquscdn.com/images/bcaf0809e2ef95eb1717049a27f1bac0432dd31d473e98f576318664a4d11711.png?w=800&h=375
Eladott Ország
Nálunk nem költségvetés, hanem költséglopás van és nem tervezik, hanem lopják. Teljesen mindegy, hogy mi van a költségvetésben. Már korábban is az volt a szokás, hogy elfogadás után azonnal elkezdték módosítani, évente kb. ötvenszer, a végén rá se lehetett ismerni az eredetire. Most meg a rendeleti kormányzás beköszöntével gyakorlatilag a király óhaja szerint egynapos átfutással megy a dolog. Az abszolút uralkodóknak se volt ilyen hatalma, mivel az állam sokkal kisebb volt az ő idejükben, és sokkal kevesebb adót szedett be. Akkoriban ha odament a főispán a paraszthoz, hogy eddig volt a két tízed de mostantól a terményed 70%-át fogod beszolgáltatni akkor a jámbor falusiak szépen fogták a főispán urat és a faluvégen karóba húzták. Akkor még volt virtus a magyar parasztságban. Ha jól emlékszem valamelyik EU-s jelentésből, a mi költségvetési terveink még az alaptörvénynél is kevésbé gránitba pattintottak, több mint ötvenszer módosították egy év alatt! Mellesleg a maastrichti-adósságunk 51175 milliárd forintocskára kúszott szép csendben, aminek egyre nagyobb részét 15% feletti kamaton tudja csak finanszírozni a kormányzat. Nem vagyok matematikus, de ez már szabad szemmel is jól látható pénz, amit adóként ki kell préselni valahonnan, és a sajátlábak étvágyáról még szó se volt. 2010-ben 18 ezer milliárd forint államadóssággal vette át a kormányt a fidesz nevű maffia.
Péter2
Az ország helyzete jól tükrözi a fotót , úgy néz ki orbán a fotón , mint egy pszichiátriai beteg , főleg a szemei körül .
Eladott Ország
@Péter2: ma, 11:39 ♦ Egy egészen aprócska költségvetési kiigazítás miatt, a terveinkkel ellentétben idén nem ezt, hanem ezt kapjátok kedves barátaim!
twitter.com/csorike1520/status/1658775227998912512/photo/1
Béla333
"Rányúlt"... Hm.
Milyen költői megfogalmazása a lopásnak...
justhpeter
Mi van, ha Lázárnak kell a lóvé a vonatozáshoz. Főleg, ha a kivitelező haver.
Eladott Ország
Morzsi az első rezsiszámlát értelmezi...
twitter.com/i/status/1497615933677973504
Meg tudná mondani valaki, hogy ez mi a frászkarikát jelent? "Versenypiaci költségeket tükröző ár" Nem, nem trükköző, hanem tükröző.
uploads.disquscdn.com/images/76fc87cf4999c958a9ff4889626c386125987c5dcb24a7b61f23701c457dfd24.jpg?w=800&h=453
Találós kérdés : Vajon mennyivel lehetne olcsóbb a lakossági gáz hogyha az amúgy veszteséges Vodafone (háborús és energia vészhelyzetben történő) megvásárlásához szükséges majd 1000 milliárd forint adóbevételt a gáz 27 %-os áfájának csôkkentése formájában a lakosságnál hagynánk?! A kormány nem empatikus, nem egy jótékonysági vállalat, pontosan és nagy ívben leszarja a lakosságot. A rendszerhasználat is lineárisan emelkedik, merthogy a földben rozsdásodó csőnek is felcsökkent' az ára, + ÁFA-t arra is...
simmering73
Egész jól leégett a srác. Mint az ország.
rakitics41
Biztos már nem kell annyi pénz a rezsi védelemre,ezért csökkentették az pénzügyi alapját.Ez egy jó hír, csak ne emeljék fel a rezsi költségeket ennek fejében.
gina
Ez van mikor egy cigány tolvajra bizták a nép pénzét
ómió
És mennyivel kell több rezsi fizetését hazudnotok, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.