2022. áprilisi 3-a óta a legalacsonyabb a Fidesz–KDNP-támogatottsága – állapította meg az IDEA Intézet.

Mélyponton a Fidesz népszerűsége, de az ellenzék továbbra sem mutat életjeleket
Fotó: MTI/Beliczay László

A közvélemény-kutatás szerint 

a teljes népességben az augusztusi méréshez hasonlóan továbbra is alacsonyabb a kormányzó párt támogatottsága, mint az év korábbi szakaszaiban.

Az augusztus 28. és szeptember 8. között végzett felmérés szerint a felnőttek 27 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a Fidesz-KDNP-re, a teljes népességen belül pedig 45 százalékon áll Orbán Viktor pártja. A 2022-es áprilisi választások óta ez a Fidesz legalacsonyabb mért népszerűsége.

Ezzel együtt, ha 2023 szeptemberében parlamenti választásokat tartanának Magyarországon, a Fidesz-KDNP győzelmét továbbra sem veszélyezti a töredezett ellenzék. A második legerősebb pártra, a Demokratikus Koalícióra a teljes népesség 11, a biztos szavazó pártot választók 19 százaléka szavazna. Ezen kívül még a Mi Hazánk, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lépi még át az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Egyetlen olyan ellenzéki párt sincs tehát, amely a nyár folyamán hibahatárt meghaladó módon tudta volna növelni saját szavazótáborát, így a Fidesz és az ellenzék közötti támogatottsági olló alig-alig csökkent, és különösen nem is koncentrálódott – derül ki az IDEA Intézet felméréséből.

Forrás: ideaintezet.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
@Maccska: ma, 21:57 Honnan származik ez az info? A fejedből? Ki kormányozik immár tizenhárom éve? Az ellenzék?
13 évnyi reakcióidő kevés volt ahhoz a fidesznek, hogy már féktávolságon belül van a szakadék?
...nem lesznek büszkék a kormányosra sem az utasok, sem a hozzátartozók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ezodabasz
@Maccska: ma, 21:57 Honnan származik ez az info? A fejedből? Ki kormányozik immár tizenhárom éve? Az ellenzék?
13 évnyi reakcióidő kevés volt ahhoz a fidesznek, hogy már féktávolságon belül van a szakadék?
...nem lesznek büszkék a kormányosra sem az utasok, sem a hozzátartozók.
jáger laszló
Túléljük!!
És még csak most jön a fekete leves!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Az ellenzék nem halott, kikérem a nevükben is!
Döglött...
Yoda69
Nem ertem miert az ellenzeken kell lovagolni? Az ellenzek pont ennyi erot tud felmutatni, amit a valasztok adtak nekik. Ha a valasztok 22-ben a fideSSnek adtak a szavazatukat, akkor most ne varjak el az ellenzektol hogy levatlsak az o-kurmanyt. Majd 26-ban ujra megprobaljuk, de ha a valasztok akkor is otthon maradnak, akkor minden marad ugyanigy.
Péter2
Már régen azt mondom , hogy szakértői kormány kel, akik teljes civil kontroll alatt állnak ! Belépni azonnal az EPPO-ba az európai korrupció elleni ügyészség rendszerébe , hogy had végezzék a dolgukat , teljes felhatalmazással, letartóztathassák azokat a bűnöző politikusokat , haverokat , oligarchákat akik meglopták és dörzsöltek az eus forrásokból , továbbá törvényt kell módosítani , hogy olyan ember semmilyen tisztséget ne tölthessen be Magyarország területén , akik bármilyen szabálysértésért , bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítéltek , de olyan se tölthessen be semmilyen pozíciót az országba, aki bármilyen párttisztséget " párttitkár , kisz titkár volt vagy szolgált funkcionálisan 1991 előtt ! Erkölcsi vonalon is rendezni kell a dolgokat , pl aki botrányosan viselkedik , közbotrányt okoz , és vezető pozícióban van , bár milyen téren , annak azonnal távoznia kellene, sajnos ezeket a törvénybe kellene hozni , mert a jelen kormánynak nem igen nevezhető inkább bűnszervezet, ezeket a volt közérdekeket páros lábbal tapossa !
csak úgy....
@Philip Marlowe: 0rbán a fejébe vette,hogy addíg akar uralkodni,míg te éhen nem döglesz!
csak úgy....
az ellenzéket fölvásárolta a fidesz, ez ám a magyaros böcsület!
Dr. Proktor
@Yoda69: Talán igazad van az ellenzék megitélésében - de!
Ha egy bérhölgy otthon a pamlagon várja a kuncsaftokat akkor felkopik az álla, bezzeg ha kiáll a sarokra akkor megy a bolt...
jáger laszló
1re közelebb a béka segge,mert az a végállomás!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
OK a Fidesz rászolgált! De a többi 12 párt az hol a p...ba van?
Ezodabasz
Van a mélypontnál lejjebb is! Ezen dolgozik a fideSSmaffia...csilletöcskölők a bánya mélyén:))
csak úgy....
@NKF: az lmp- s buzigyereket a növére házában vásárolta föl viktor..., neked az sem szúrt szemet? gondolom te is egy egypártrendszert kedvelö buta vén komcsi, aki a cél érdekében baxik az etikettre!
Yoda69
@Dr. Proktor: Ez termeszetesen igaz amit irtal, de
Ha a berholgyet, aki a sarkon probalkozik, allandoan vegzaljak a zsaruk, akkor meg annyi bevetele sem lesz, mintha otthon a pamlagon varna a kuncsaftokat.

Viszont valoban az ellenzek nem ulhet karbatett kezzel. Minden erovel azon kell lenniuk hogy felvilagositsak az embereket, hogy a fideSS folyamatosan atveri oket mar 13 eve, es ha meg tovabbi idot adnak orbannak, annak belathatatlan kovetkezmenyei lesznek. Ha most sikerulne levaltani az O-kurmanyt akkor is legalabb 20 ev kell helyrehozni azt a boduletes kart, amit okoztak a gazdasagban, de legfokepp az emberek lelkeben.
Dr. Proktor
@Yoda69: Ez termeszetesen igaz amit irtal, de...
Amíg az ellenzék a saját elképzeléseit vetíti ki a választók felé, lévén a saját céljait preferálja a választók céljai helyett, addig nem számíthat áttörésre.
Volt évfolyamtársam is az egyik ellenzéki párt aktív tagja. Mikor mondom neki, hogy a fidesz az ő pártjának korábbi módszereivel nyerte meg a választók többségét, egyszerűen nem érti meg. Nem érti, mivel ő most az intellektuális, jól menő középosztály tagja, ebben a burokban hogyan foghatná fel a tömegek érzéseit, elvárásait, vágyait?
Arra viszont sem ő sem az ellenzék bármely tagja nem képes, hogy vátesznak látszódjék a nép előtt, ahhoz egy magyar Gandhi kellene, de ezt a szerepet most O1 -nek osztották...
Yoda69
@Maccska: Bolsevik, ha akkora lett volna a karokozas, akkor orbannem dicserte volna meg a Bajnai kormanyt, amikor atvette a hatalmat. Mellesleg azota a forint 30%-kal romlott, az inflacio es az allamadossag rekord magasan van. Szerintem te mas konyvet olvasol, bolsevik taho.
Ezodabasz
@sgl: Kommunikáció? Kinek a kezében van már minden média? Ezek a megvezetett emberek nem ismernek mást , csak a fideSS-t és 0rbánt! :www.youtube.com/watch?v=WCOGlkiWFyQ
Ezodabasz
@Philip Marlowe: szeptember 19., 09:51 Te is felszólaltál itt éleseszű? www.youtube.com/watch?v=WNgFTP0ONFY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.