A budapesti Fidesz azt kéri, hogy Karácsony Gergely adjon érdemi választ a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője érdemi választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása ügyében.

A kormánypárti politikus a budapesti Fidesz Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban a főpolgármesternek üzent, azt kérdezve tőle, nem gondolja-e, hogy a "pénzmosás klasszikus esete" a 99 Mozgalom finanszírozási ügye.

Főpolgármester úr, honnan van a pénz?

- tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt, aki szerint Karácsony Gergelynek tudnia kell, hogy a "friss, ropogós", sorszám szerint folytonosan kötegelt 50 és 100 eurós csomagokban bankba befizetett pénz valójában nem sok embertől származó mikroadomány, hanem máshonnan származik.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a videóhoz írt bejegyzésében emlékeztetett: az OTP feljelentést tett a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt, Karácsony Gergely azonban még nem reagált erre érdemben.

"Főpolgármester úr, honnan van a pénz?" – Karácsony Gergelynek  a budapesti Fidesz is nekiment

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor

Magyar Nemzet: feljelentette az OTP Karácsony Gergely 99 Mozgalmát

Miután a NAV már egy ideje nyomoz Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében, most az OTP Bank is feljelentést tett – írta szerdán a Magyar Nemzet. A lap cikke szerint birtokukba került az a feljelentés, amelyet az OTP Bank Nyrt. tett ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt, a 99 Mozgalom ügyében.

A hitelintézet belső ellenőrzési vizsgálata megállapította, hogy a jegyzőkönyvek többségén a „forint bankjegyeken kívül csak 50 EUR és 100 EUR címletű bankjegyek szerepeltek, ráadásul két jegyzőkönyvön megegyező darabszámú a 100 EUR bankjegyek száma”. A feljelentés szerint a befizetések rendre megegyeztek a közvetlenül a befizetést követően az egyesület egyik kiemelt partnere részére történő átutalások összegével.

Forrás: MTI, 24.hu, Magyar Nemzet

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Meg Nokiás dobozban is, ugye?! Jaaa...az is kamu volt :P
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Meg Nokiás dobozban is, ugye?! Jaaa...az is kamu volt :P
Toller Béla
Nos, a polgi megmondta, honnan van. Most a nagypofájúak jönnek, mondják meg, szerintük mi volt ezzel a pénzzel, és állják a bírósági hercehurcát ! De, így mocskolódni csak a rendőrség és az ügyszség különleges engedélye birtokában lehetséges !
Clavigo
Forró drót jött a dagadt Morétól...Rógtön rázendített itt is a " sakál- vokál"...
vitriol
No lám! A gerinctelenek csapata finoman érdeklődik a főpolgármestertől. Ezt a kérdést kb. nyolcmillió magyar tehetné fel az Unió legimpotensebb kormányának, s a választ minden ország kíváncsian várná!
Szarházy Mákos
Dollárért adták el Magyarországot! Szegény hazám!!!
sokanvagyunk
Az OTP fizesse vissza az utolsó petákig azt a "piszkos" pénzt - persze titokban -, nehogy sérüljenek a banktitkok.
Aki Én
@Szarházy Mákos: mesélj, hogy történt?
kereső
Azér én hallgatnék a fideSS-sek helyében. Hiszen a megafonosok 8 milliárdja is ilyen "aprók"-ból jött össze. "Apró" adókból"...
nejlontacskó
@Őrnagy: vajon hány helyreigazítás lesz még ebben az ügyben is?
A nokiás doboz sorsára jut ez is?
Csizmás Kond
...minden elismerésem az övék...nem kis hozzáállás és értelem szükséges ahhoz, hogy valaki milliókat kalapoljon össze folytatólagos sorozatszámú bankjegyekből...
Lepényleső
"Mást vádolnak azzal amit ők követtek el!" fydes módra; szövetkezetben?
bence
Hát nem röhej ?! Őket zavarja Karácsony pár száz millája csak nekik ne lehessen feltenni kérdést az eltűnt százezer milliárdokról mert arra a legjobb esetben is csak kitérő válaszokat kapunk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.