A Párbeszéd – Zöldek a családi pótlék azonnali megtriplázását követeli – jelentette be Tordai Bence, a párt társelnöke, országgyűlési képviselője szombaton online sajtótájékoztatón.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja a családi pótlék összegét, "különösen egy olyan kormánytól, amely önmagát családbarátnak hazudja"Fotó: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Felszólítjuk a kormányt, hogy a következő három évben, a következő országgyűlési választásokig bezárólag emelje vissza a családi pótlék reálértékét a 2008-as szintre, amikor azt befagyasztották

- mondta Tordai Bence.

Az ellenzéki politikus rámutatott, hogy 2010 óta az egy gyerek után járó 12 200 forintos családi pótlék az infláció miatt értékének öthatodát elvesztette. Emlékeztetett arra, hogy 2010-től idén augusztus végéig az infláció több mint 83 százalékos volt, miközben a Fidesz kormány egyáltalán nem emelte a családi pótlék mértékét.

Ha ma reálértéken ugyanazt szeretnénk látni, mint ami 2010-ben volt, akkor a családi pótléknak 75 ezer forintnak kellene lennie, nem pedig 12 ezernek. Tudjuk, hogy időközben bevezették a családi adókedvezményt, de egy gyerek után az is legfeljebb 10 ezer forint, és ha valaki szülőként elveszíti a munkáját, ezt sem kapja meg

- hangsúlyozta Tordai Bence.

A Párbeszéd – Zöldek ezt elfogadhatatlannak tartja,

különösen egy olyan kormánytól, amely önmagát családbarátnak hazudja

- hangzott el az eseményen. Tordai Bence megjegyezte, hogy a múlt héten Budapesten tartott demográfiai csúcson "öregedő férfiak próbáltak rendelkezni fiatal nők méhe felett", de a kormány nem képes olyan gazdaság- és szociálpolitikát előállítani, amely a hosszú távú tervezhetőséget, a jövőbe vetett hitet erősíti a fiatalok számára, és nem képes valódi jólétet biztosítani a gyermeket nevelő magyar családoknak.

Tordai Bence elmondta, hogy Lengyelországban most emelték fel 60 százalékkal a családi pótlékot, amely 2024. január 1-jétől 70 ezer forintnak megfelelő összegben jár minden gyerekes családnak.

A Párbeszéd – Zöldek megújítja a családi pótlék emelésére tett törvénymódosító javaslatát, amelyt már számos alkalommal beadott, és amellyel kapcsolatban több mint ötvenezer ember fejezte ki támogatását egy aláírásgyűjtő platformon. Korábban a családi pótlék megduplázását követeltük, ez ma már semmire nem lenne elég, ezért most az összeg azonnali megtriplázását kezdeményezzük

- mondta végül a képviselő.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Szerintem nem kellene! Ez nem segítene a helyzeten és ne ösztönözzük a gyerekek vállalását olyan rétegnél akik csak a pénzt látják ebben.
Nessy
Tisztelt nagyon családbarát hívek! Tetsik, nem tetszik, de igaza van! Úby mellékesen nem atávol lakó,, a közelükben nem találó munkát lakosoknak építenek, munkásszállást, biztosítanak képzést, hanem a "vendégmunkásoknak"!
percsi
A fránya "NEM" családbarát Gyurcsány 2006-ban 5100 Ft-ról 11.000 Ft-ra, majd 2008-ban 12.200 Ft emelte a családi pótlékot (122 ezer volt a nettó átlagbér).
Ezek a 13 éve népet szolgálók családbarátok 4 évente elintézik 5 kg krumplival. Másképp nem tudnának évente több 100e ft bérelemelést megadni maguknak!
És ezt az összeget mind a néptől, a dolgozó szülőktől veszik el!
És hol van az eus milliárdok?
jáger laszló
1 a baj hogy ezt az álláspontot nem osztja a fidex
A kassza kulcsa pedig nála van és azt senkinek nem adja!!csak ennyi
barátilag
J.L.
twisted metal
A Párbeszédenk van összesen száz szavazója, abból 40 családtag.
Mi értelme van ennek a pártnak 5., zöld demokrata pártként ebben a formában? - csak kérdezem.
A zöld demokraták miben nem tudnak megegyezni, hogy külön kell indulniuk?
Nekem van egy tippem: A pénz miatt !!! Ingyenélő geci az összes !!!
Lassan el kéne fogadnia mindenkinek a másra mutogatás helyett: A magyarok ilyenek!

Mindenki mindenki ellen, mindegy, csak dolgozni ne kelljen: www.youtube.com/watch?v=FOdcUI7Gv4w
csak úgy....
ezért is jönnek szívesen hozzánk a magyarok, itt gyerekenként 250 eurót kapnak ami jelenleg több mint 95 ezer forint!
verőce21
A mérhetetlen Párbeszéd lázálmai...!
csak úgy....
Nem sajnálta a pénzt a kormány: a tervezett 232,6 milliárd helyett 339,3 milliárd forint ment sportra
"Érdekesség, hogy hiába költött többet a kormány sportcélokra, a tanuszodákra még a tervezetthez képest is kevesebb forint jutott: 10,2 milliárd helyett 7,1 milliárd."
444.hu/2023/09/23/nem-sajnalta-a-penzt-a-kormany-a-tervezett-2326-milliard-helyett-3393-milliard-forint-ment-sportra
csak úgy....
0rbán leszarja a magyarokat, persze közülük sokan meg is érdemlik!
verőce21
@csak úgy...: te egy gyűlölködő buta paraszt...!
Szevasztok
Bencus az egész hazug , szélhámos,gazember brigádoddal együtt átvertétek az ellenzéki szavazókat, loptok csaltok hazudtok.
Nessy
A fudesz valóban egy "család barát" kormány! Már ami a saját és a jól megfizetett kegyencek családjainak a barátja!
Úgy mellékesen, most a négy, esetenként már a három gyerek is a rentábilis!
Anno, három gyerekkel járt lakás kiutalás! Akkoriban voltak a "kulcsos gyerekek"! Egy gyerekre nem járt családi pótlék akkoriban.
csak úgy....
@verőce21: te egy gondolkodásra képtelen puta paraszt!
Juhász István
Lehet most ENGEM megkövezni... Utálom a jelenlegi kurmányt, de én sem a csal. pótlékon emelnék... Kapnak mindenféle kedvezményt azok a családok, akik DOLGOZNAK.Lassan már adót sem fizet, szinte egyikük sem. Akik meg SOHA NEM DOLGOZTAK EGY PERCET SEM, de az ANYUKA 20. évére, már megvan a 2. gyereke is, és a 3. már szemmel láthatólag úton van...ebből élnek. Várják a postást a pénzzel. Utánna irány a szerencsejáték vásárolgatás, meg a kannás bor vétele, mert 4 napig ünnep lesz otthon. Megjött a csal. pótlék ! Eltelik a 4-5 nap, és irány az önkormányzat, sornbaállás egy kis SEGÉLYÉRT. Egy- két gyereket betesznek állami gondozásba, másnap elmennek értük, és NEVELŐSZÜLŐI minősitésben visszakapják. Jó magyar forintokat kapnak havonta ezzel. Tudom nem általánositható de sajnos sok helyütt EZ VAN...Akik DOLGOZÓ CSALÁDBAN ÉLNEK, azok kapnak elegendő támogatást, más cimen. Nem a csal. pótlék a neve...
ómió
"Ögyesebben" tessék hazudozni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.