Négy nappal ezelőtt Matolcsy György jegybank elnök kalandornak nevezte a kormány inflációkezelését. Orbán Viktor miniszterelnök most visszaszólt Matolcsynak.

Orbán azonnal beszólt legfontosabb emberének a parlamenti beszédében

Orbán Viktor kivételesen másban kereste a hibát. Forrás: Facebook

A parlamenti őszi ülésszakát megnyitó miniszterelnök beszélt az energiahelyzetről, az ukrán gabonaválságról, megemlékezett az atlétikai világbajnokság sikeres megrendezéséről és persze foglalkozott a migráns helyzettel is – írja a Szeretlek Magyarország.

Legérdekesebb része a beszédnek az volt, amikor a Nemzeti Bankról beszélt. Mint ismeretes, a jegybank vezetője is egyre határozottabban bírálta az elmúlt jó egy évben a kormányt,

most a kormányfő mondta el a véleményét a Matolcsy György vezette intézményről.

Azt mondta, hogy a jegybank komoly adósságot halmozott fel az elmúlt években. A költségvetés képes lenne ezt kifizetni, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonnak el egyéb területekről. Orbán úgy fogalmazott, hogy a kormány ezért azt javasolja, hogy ne ezt tegyék, és inkább törvénymódosítással menti ki a jegybankot a szorult helyzetéből.

Orbán elismételte, hogy az a céljuk, még idén egy számjegyűre csökkenjen az infláció. A miniszterelnök szerint ezzel a feladattal „a jegybank nem tud megbirkózni”, ezért a kormány ezt átvállalta tőle.

Forrás: SzMo
Fotó: Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Két bohóc egymás lejáratásával foglalkozik - mérhetetlenül alacsony szinten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Két bohóc egymás lejáratásával foglalkozik - mérhetetlenül alacsony szinten.
rakitics41
Most vállalta el ,igaz most sem nyíltan , a magas inflációért való felelősségét!Ezek után mondhat bármit, azért hogy a jövedelmünk a fizetésünk elinflálódott ő a felelős, és a lassú változások miatti felelősség is az övé!Viktor a vilgáhírű infláció bajnoka lettél, s ez is látszik a HOLD-ról!
kereső
"Azt mondta, hogy a jegybank komoly adósságot halmozott fel az elmúlt években. A költségvetés képes lenne ezt kifizetni, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonnak el egyéb területekről. Orbán úgy fogalmazott, hogy a kormány ezért azt javasolja, hogy ne ezt tegyék, és inkább törvénymódosítással menti ki a jegybankot a szorult helyzetéből."
Nem az mnb van "szorult helyzzetben", hiszen a jegybank tv. szerint az mnb vesztéségét a tárgyév 31. napjával a költségvetésből ki kell egyenliteni. Azaz, az mnb-nek nincs semmi vesziteni valója. A törvényjavaslat, amely a tárgyévi veszteséget elossza a következő öt évre- megközelitőleg 400-450 milliárd Ft/év fogja terhelni a költségvetés kiadási oldalát- azaz ennyivel kevesebb szabadon felhasználható pénz lesz a büdzsében öt éven keresztül.
A következő évek veszteségeivel mi lesz??- azt még móricka sem tudja. Ahogy olvasom nincs vége az "olcsó hitelek" korszakának- azaz az mnb garantáltan veszteséget fog produkálni az elkövetkező évben/években is.Toljuk magunk előtt a "csődöt".
Nessy
A költségvetés gigantikus hiányát is az MNB halmozta föl nyolc hónap alatt! Politikus hazudja, de rajt ne kapjanak!
egyemberke
@justhpeter: Bárcsak azok (bohócok) lennének. A bohócok szórakoztatók, mosolyt varázsolnak az arcunkra. Ezek (a rablóvezérek) gondokat, gyötrelmet, sírást váltanak ki.
egyemberke
A felelősség CSAK azé, aki ma Mo-on minden szálat (egyedül) mozgat, tart a kezében. Aki a HATALOM megszerzésén és megtartásán kívül SEMMIHEZ (pardon: a RABLÁSHOZ nagyon is) nem ért (életében egyetlen percet nem dolgozott). Akinek egyetlen szava sem ér semmit, mert holnap ellenkezőjét mondja (és teszi) annak, amit ma mondott (tett). Aki vallást alapított, emberek millióit fanatizálta hazugságaival.
? ? ?
kereső
390 Ft/eur volt az árfolyam orbán beszéde előtt- most 392Ft/eur az árfolyam,
kulabombaafityiszre
Ez ám egy nemzetközi szinten is mérvadó országvezetés.
Olyan egymásnak beszólogatós.Tiszta muppet show.
Több tiszteletet nekik.HAHAHA
balos
Hát ezt a csúti törpét még a kannibálok is visszadobnák a tengerbe,mert cápák vevők lennének a hájpacnira!
jáger laszló
Orbán nem xarakodik tovább!!
Kézbe vette a magyar gazdaság irányítását!! Bízik 2024-ben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
természetsen, egyetlen szó sem igaz abból, amit orbán maga alá eresztett ! Az MNB magától nemigen venne fel ekkora hteleket, smekkorákat a magyar állam nevében. A költségvetés meg nem lenne képes kiegyenlyteni a cehhet, ehhez nem elvenni kellene máshonnan, hanem megint teremteni kellene, újabb és egye drágább hitelekből. A jó kormány nem nem akar elvenni más terüeltekről, hanem már mindent elvett, mindent megadóztatott, amit kevéssé ép ésszel már megtehetett !
kereső
Lehet ezt fokozni: A MAGYAR HONVÉDSÉG Egészségügyi Központja LÉLEGEZTETŐGÉPEKRE ÍRT KI KÖZBESZERZÉST! Értik? Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet.
Mindenesetre meglepne, ha kínait vennének...Persze Abszurdisztánban minden előfordulhat és ez a közbeszerzés csak egy újabb bizonyíték arra, amit mindenki tud: a 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt. Beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem horkolásgátlókat!) vettünk méregdrágán. Ilyen szemszögből még pozitív hír is lehet ez a mostani vásárlás, legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni.
Ha nem hiszi, itt a dokumentum arról, hogy Magyar Honvédség Egészségügyi Központja egyszerűsített, ún. DBR-beszerzést indított lélegeztetőgép vásárlás céljából:
ekr.gov.hu/.../eljarasok/EKR001451252023/reszletek
kereső
@kereső: Bocsi, nem szúrtam bele, hogy ez egy idézet- a posztoló Hadházy Ákos. Elnézést Ákos!
bence
Egymásra mutogatnak , miközben felváltva lopták szét maguknak és családjaiknak az EU által küldött megszámlálhatatlan mennyiségű milliárdokat !
bence
@egyemberke: ! Nevezzük nevén a gyereket ! orbán viktornak hívják , aki elhíresült mondása szerint cselekszik : "Ne azt nézzétek amit mondok , hanem amit csinálok" !
Nyírfa
Nemcsak Orbán a felelős. A maga módján az ország lakosságának a nagy része is az.
Jó lenne, ha mi is magunkba néznénk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.