Már megint nem tudjuk, hogy inkább sírnánk vagy nevetnénk-e a péntek reggeli Kossuth-rádiós interjún.

Orbán Viktornak sosincs túl korán ahhoz, hogy gyurcsányozzon egyet

Orbán a nyugdíjemelés témakörével kezdte a beszélgetést.

Elmondta: nem engedhetjük meg magunknak, de meg kell tennünk – szemléz a 24.hu. A mostani emelést, amely 190 milliárd forinttal fogja terhelni a költségvetést, nem csak novemberben adjuk oda, hanem beépül majd a nyugdíjakba. Hozzátette:

A Gyurcsány-korszakban elvettek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat, a mostani kormány viszont a koronavírus-járvány és a háború ellenére sem vett el „egyetlen fillért sem” az idősektől.

Az inflációval kapcsolatban nem volt ilyen derűlátó.

Azt mondta: az infláció letörésébe a jegybanknak beletört a bicskája. Ám ez Orbán szerint nem az ő hibájuk: az infláció fává nőtt, ezért fejszére volt szükség. Fejszéje pedig csak a kormánynak van, mondta Orbán, utalva arra, hogy hagyományos jegybanki eszközökkel nem lehetett megfékezni az áremelkedést. Szerinte 2023 az infláció letörésének az éve lesz, 2024 pedig a gazdasági növekedés visszaépítéséről fog szólni. 

Ukrajna uniós tagságáról is megosztotta a véleményét.

Szerinte nem valószínű, hogy a magyar parlamentben a következő két évben megszavaznák Ukrajna csatlakozását. Leszögezte: egy háborúba akkor lehet beszállni, ha meg tudod mondani, mi a célod, és milyen eszközökkel fogsz élni. Ha nem így van, a politika a végén nem tud elszámolni az emberéletekkel.

Az uniós forrásokat a lengyel választásokkal hozta összefüggésbe.

Orbán szerint Brüsszel igyekszik megbuktatni a lengyel kormányt. Szerinte a brüsszeli bürokraták a lengyel választások eredményére várnak, "a brüsszeliek szeretnék megbuktatni a lengyel kormányt", és baloldali kormányt szeretnének Lengyelországban. Mindent meg is tesznek ennek érdekében, "nem tudjuk, hogy sikerrel járnak-e" – mondta.

Kiemelte: október közepén van a választás, és abban reménykednek Brüsszelben, hogy ha baloldali kormány jön, akkor Magyarország majd egyedül marad, és "könnyebben elbánnak velünk". De ha marad a konzervatív kormány Lengyelországban, akkor a két ország egymást mindig meg fogja védeni, és akkor viszont Brüsszelnek kell engednie – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: 24.hu, MTI

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Majd a régi Nyugati államok alakítanak egy új egységet es lassan kihátrálnak a mostani euból,azt megtarthatja magának orbán és haverjai. Aztán majd ott fogja kaparni a küszöböt,hogy adjanak pár centet de addigra én is megyek éhenfagyni :)))))
kereső
"Arra soha sem tértek ki, hogy miért kellett a visszaadással tíz évet várni. Csupán 2020 nyarán jelentették be, hogy a 2021. évben negyedhavit, 2022-ben félhavit, 2023-ban háromnegyed havit, majd 2024-től teljes havi ellátást fizetnek. 2021 februárjában ki is fizették a havi nyugdíj egynegyedét. 2021 őszén aztán – nyilvánvalóan a 2022. évi választásokra tekintettel – a bejelentést módosították: már 2022-ben megkapják a nyugdíjasok a teljes havi ellátást. A 13. havi nyugdíj „visszaadása” tehát úgy néz ki, hogy 12 év alatt 10 alkalommal nem fizettek semmit, összesen pedig 1 és negyed havi kifizetést folyósítanak. Sportkedvelő olvasóink és vezetőink számára érdemes az eredményt leírni: baloldali kormányok – Orbán-kormány 5 ½ : 1 ¼ (hónapokban számolva), ami 4,4-szeres különbség. Mellesleg ezt az eredményt a baloldali kormányok 8, az Orbán-kormányok 12 év alatt teljesítették.

Ki vette el tehát a 13. havi nyugdíjat?

S ha már arról beszélünk, hogy ki vett el jövedelmet a nyugdíjasoktól, érdemes a nyugdíjak éves emelését is megvizsgálni. 1997 és 2009 között az úgynevezett svájci indexálás alapján számították ki a nyugdíjak éves emelését, amit 50 százalékban az infláció, 50 százalékban pedig a keresetek emelkedése határozott meg. Ily módon a gazdasági fejlődés eredményeiből a nyugdíjasok rendszerszerűen részesültek, vagyis növekvő reálbér esetén nem csupán a reálérték megőrzése volt garantált; ugyanakkor csökkenő reálbér esetén a nyugdíjak reálértéke is csökkent volna. ...
kereső
" A svájci indexálást a Bajnai-kormány egy 2009-es törvényben feltételessé alakította, amennyiben a nyugdíjak éves emelését a GDP növekedésétől tette függővé: ha a GDP növekedése nem érte el a 3 százalékot, akkor csak az inflációt lehetett figyelembe venni; e felett a GDP-növekedéstől függően már egy sávos, tehát lépcsőzetesen emelkedő (a béreket és az inflációt 20:80-tól 50:50 százalékos arányig terjedő) vegyes indexálás vezetett be, ahol az 50:50 százalékos megosztás csak 5 százalékot elérő GDP-növekedés esetén volt alkalmazható. Ez előnyös volt a nyugdíjasoknak, hiszen a világgazdasági válság következtében a reálkeresetek csökkentek, vagyis a nyugdíjak reálértéke is csökkent volna 2010-ben.

A 2010-ben bekövetkezett kormányváltás a nyugdíjrendszert sem hagyta érintetlenül. A JóKor című kiadványban 2021-ben Orbán Viktor így fogalmazott: „2010-ben megállapodást kötöttünk az idősekkel, melynek értelmében a gazdasági növekedés eredményeiből a magyar nyugdíjasok is részesülnek.” Itt tekintsünk el attól, hogy ez a megállapodás nem létezik, sehol sem olvasható. Ennél izgalmasabb, hogy 2012-ben, amikor már számítani lehetett a gazdasági növekedés megindulására, az Orbán-kormány a fenti rendszert megszüntette, és csak az infláció ellentételezését, vagyis a reálérték megőrzését iktatta törvénybe; a gazdasági növekedésből való részesedést, vagyis a keresetnövekedés figyelembevételét törölte. Ezen a rendszeren a mai napig nem változtatott az orbán kormány."

Ennyi(ke).
Hazug orbán...
Aki Én
Nagyon jól csinálja, mert az a célja, hogy a csekély képességű híveit meggyőzze. Azok meg annyira buták, hogy ez pont elég nekik. Hova a faszba erőltesse magát? Hát, nincs igaza?
Hogy dilettáns, becstelen hazaáruló tolvaj, az meg egy másik dolog.
kereső
Hol a 3,14csában volt a miniszterek elnöke, amikor az mnb/ a matolcsy klán gennyesre kereste magét a devizahitelesek nyomorán? Ki terjesztette be azt a jegybanki tv. módositást a mamaelukoknak, hogy az mnb nyereségét nem kell befizetni a költségvetésbe. Ennek lett az eredménye a matolcsy klán magaánalapitványainak gründolása- rossz nyelvek(hozzáértők szerint ez az összeg eléri a 500 milliárd forintot), most meg majd a magyar adófizetők fizethetik a mnb veszteségét- 2500 milliárd- amelyet a szúkúlő állami ellátások csökkenésében fog még jobban megérezni, mert évi 450-500 miliárddal kevesebb jut minderre. Te "gyurcsány korszakol" B+, amikor te raboltad ki ezt az országot- matolcsy segitségével!
Nessy
@kereső: Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Na, ezt még kormányunknak és a szócséplkőinek gyakoroli kell!
Yoda69
A fenti hazugsagokkal szemben a teny az, hogy az orban-inflacio miatt a nyugdijak realerteke evente 15%-kal csökken
gina
Te beteg patkány,, látszik mennyire félsz az ellenzéktöl, aljas tolvaj,, az inflációtól amit csináltál attól kell félni és a sanyargatott néptöl te zsiros skizofrén..
jáger laszló
O1G még álmában is Gyurcsányról álmodik!!
A vele folytatott vitát soha nem felejti!!
Beleégett a tudatába örökre!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
"Viktor!
Mélyen agyamba vésődött, amikor a ripoter neked szegezte a kérdést, hogy a szavazatok megvásárlása miatt kiüresedett kassza miatt lesznek e a későbbiekben megszorìtások, s te azt válaszoltad, hogy nem.
A testbeszéded elárult. Már akkor tudtuk - mivel egy becstelen, szenny alak vagy -, hogy megint hazudsz.
Amióta az utolsó választást is behúztad, egymást érik az életszínvonalat csökkentő, megszorító, a normális életet lehetetlenné tevő intézkedéseitek.
Te vagy Magyarország sírásója, a nemzet szégyene, a haza leggyávább, legbecstelenebb politikusa. Nem államférfi vagy, hanem emberi tartást nélkülöző gyáva tolvaj, aki az ország javainak nagy részét magàra, családjára és talpnyalóira tékozoltad el.
Lehettél volna államférfi, rendbe tehetted volna a kommunista dúlás után az országot, de te a saját gyarapodásod, s beteges hataloméhséged miatt nem éltél az alkalommal. Pénz, paripa, fegyver - minden megvolt hozzá. Szégyelld magad!
A teljes összeomlás szélén áll Magyarország. Élhetetlenné, törvénytelenné, antidemokratikussá tetted. Te, aki fiatal korában többünk nagy reménysége voltál, s olyan frázisokat puffogtattál a zsarnokok, a tolvajok, az elnyomók ellen, hogy azt hittük, ezeket komolyan is gondolod, s majd elvezeted néped a fejlett gazdaságú nyugati demokráciák szintjére.
Nem, hogy ezt nem tetted meg, hanem egyenesen az ellenkezőjét csináltad: a vállalhatatlan, fasiszta és kommunista diktatúrákra hajazó, velejég korrupt és elnyomó rendszert építettél, amire az sem mentség, hogy mindezt hagymázas keresztény és nemzeti köntösbe csomagoltad. Te nem vagy sem keresztény, sem nemzeti. Annak ellenére sem, hogy a tőlünk kilapátolt és előlünk elvett pénzekből külhoni testvéreinket kilóra megvetted. Persze, ezt sem szeretetből, viszont érdekből, kizárólag azért, hogy hatalomban tartsanak. Jobb ha tudod: nincs jogod többé megszorító intézkedéseket hoznod addig, amíg a következőket nem teljesíted:
Eladott Ország
Ha valaki 12 év kétharmados kormányzás után nem a sikereivel kampányol, hanem az ellenzékkel riogat, az önmagában lesújó vélemény a teljesítményéről. Egy sikere lett, Hungakurimmá tette a csirkefarhátat.Vannak itt sikerek, kérem. A nyugdíjpénztárak kisajátítása, a baltás gyilkos szabadon engedése, Budapest-Belgrád vasútra, Paks II-re, választás előtti pénzszórásra, horribilis hitel felvétel.Egy beteg elme, aki csak hátra tud mutogatni. Mára már mindenhonnan ki van utálva. Putyin is magához rendelte a magyar pincsit. Valószínű, hogy ő ott csak a beosztott szavait mondhatja : - értettem, - kérek engedélyt szopni és távozni...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306278677_1425812257898677_3673282018158254454_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=rkHTTFK6OO0AX_LL2qc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDe4dKxdrKAPzQJPs9A6CY1U6qIH-iy50n-Ga3PhC2sDg&oe=651BC170
kereső
1. Kirúgod Vargàt, s meneszted Matolcsyit.
2. Kirúgod Pintért, mert mindenki ellen van, aki csak ebben az országban él. Képtelen megbírkózni a rá bízott ágazatok rendbetételével.
3. Kirúgod a jóllakott napközist, a gazdaságfejlesztési (?) minisztert.
4. Az összes léhűtőnek, aki a holdudvarodban kártékonykodik negyedére csökkented a javadalmát. Hidd el, még így is felül lesznek fizetve.
5. Kirúgsz nindenkit, akinek csak azért csináltatok státuszt, mert meg akartátok hálálni a szolgálatait.
6. Felszámolod az állami vízfejet.
7. Egészségügyi, környezetvédelmi és oktatási minisztériumot szervezel, s élükre szakembereket teszel.
8. Vagyonosodási vizsgálatot rendelsz el minden olyan esetre, amelynél 200 millió feletti a vagyon.
9. Elkoboztatod a gázszerelő strómanod teljes vagyonát, simlis cégeit felszámoltatod, s kizáratod minden közbeszerzésből. Ès ezt teszed azzal a többi szarjankóval is, akik se kalkulálni, se a dolgokat értékükön megvalósítani nem voltak képesek.
10. Eltávolíttatod Poltot, mert vele ez az ország sosem lesz jogállam. Azonnal belépteted Magyarországot az Európai Ügyészségbe.
11. Lemondatod Kövért és Novákot, mert mindkét pártkatona teljesen alkalmatlan arra, amivel meg lettek bízva.
12. Lemondatod Szíjjártót, mert már egy normális barátunk sincs, s mert ő a valaha volt legrosszabb, leghaszontalanabb külügyminiszter.
13. Elmész Brüsszelbe, és a magyar nép nevében bocsánatot kérsz a hülyeségeidért, vétóidért, unió ellenességedért, obstruktív magatartásodért.
14. Egy minden csatorna által közvetített adásban megköveted a magyar népet.
15. Felszámolod a propaganda-minisztériumot és kirúgod Rogánt.
16. Visszaállíttatod a felsőoktatási intézmények függetlenségét, minden komisszár lábára útilaput kötsz.
17. Visszaállítod az MTI, a közszolgálati csatornák, a médiák és rádióadók kormánytól való függetlenségét.
...
Péter2
Már megint hazudik ez a cigány , A 13. havi nyugdíj kifizetését Bajnai kormány függesztette fel , nem Gyurcsány , 2011-ben orbánék meg eltörölték az egész törvényt , a választásokra újra elővették , ennyi nagy vonalakban . A Gyurcsány, Bajnai kormány alatt svájci indedx alapú volt a nyugdíj elszámolása ,infláció követő volt , 2010 után a fidesz megszüntette és 2010 óta rendesen elmarad az inflációhoz képest a nyugdíj kifizetése , tehát orbán a 13 év alatt több havi nyugdíjat nem fizetett ki ! És még 2010-ben lenyúlták a magánnyugdíj pénztár majd 3000 milliárd forintját ! Hol a pénz fiúk ?
kereső
18. Az összes focistát és kaszinót adófizetésre kötelezed, s minden általatok épített stadion fenntartására a klubokat kötelezed. Meneszted a politikailag kinevezett sportvezetőket, s hagyod, hogy maguk döntsék el, ki legyen a vezető.
19. Felszámolod a FIDESZ-t, elég volt belőletek! Egy korrupt pártot csináltál belőle, egy elnyomó, antiszociális, zsarnoki közösséget, akik hagyták, hogy te eljátszd a történelmi esélyt. Úgyhogy már senkit sem indítasz az uniós választásokon.
20. Összebékíted egymással a gyűlölködőket, hogy közösen egy élhető Magyarországot teremthessünk.
21. Feloszlattatod a parlamentet, kiírod a választásokat, de előtte még egy igazságos választási törvényt alkottok.
+ 1. Lemondasz, és a családoddal elhúzol olyan messzire, amilyenre csak lehet.
És ha mindez megvan, AKKOR talán még benyeljük az UTOLSÓ békát. Mert mi ÉRTETEK már több áldozatot nem vállalunk: miattatok elveszítettük a Balatont, nemzeti èrtékeinket, közútjainkat, a tudás megszerzéséhez a lehetőségeket, és gyakorlatilag mindent, ami a tartalmas élethez kell. Ti megkaptatok tőlünk mindent, milliárdosokká lophattátok össze magatokat.
Úgyhogy több áldozatot ne kérjetek tőlünk, mert nem érdemlitek meg!
Ne velünk - ártatlan, becsületes, dolgos emberekkel - vitessétek el ezredszer is a balhét a szemétségeitek és kapkodásotok miatt. Itt az ideje, hogy ti is megegyétek, amit főztetek.
Mert minden rossznak ti vagytok a forrása!
Nem Soros, nem Gyurcsány, nem az unió, nem Brüsszel, nem a háború, hanem ti. Csakis ti!
Elég volt!"

/Elter Károly/

Mit kiván a magyar nemzet??? Ezt!!
Eladott Ország
A szemem nem Gyurcsány lövette ki. Egy frászt! Mert azt Orbán lopta ki, Odaadta Erdogannak mint trófeát.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/380370010_600000222289178_6904397149873611370_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=FoceK6nH_5YAX8Sbyw_&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD5911BuLcoTGsw_Gow0ZJ3ZfHrYDPMjIcaFA1jWeV0tQ&oe=651ACD22
1796-ban kilövette a szemem Gyurcsány Ferenc
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/248548588_2100552916760092_1145093654013785616_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=6a0516&_nc_ohc=bnCkNT84m3sAX-GjT7f&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA_xwOyNw8gKv1IfBPEGNM8gVZFfgkpq-4WKOWjZ9E2Ig&oe=651BFD2D
Gyurcsány havi fizetése 2004-2009: 0 forint, Orbán havi fizetése 2022-től - ?-ig több mint 5 millió forint. Gyurcsány alatt, 1 euró = 265 forint – Orbán alatt, 1 euró 400 forint felett. Mi nem leszünk az úrizálás kormánya, megszüntetjük a pofatlanul magas állami fizetéseket, és végkielégitéseket, akkor ,hogy is van ez miniszterelnök úr?! Lenullázta az országot és még fizetésemelést adott magának! SZÉGYENTELEN!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/286376049_1364498097363427_6256008851990133076_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=vy4qmp7HhJMAX86lvoZ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCmn0GYPNXvS5ns5oKUevJjbSidwPpC2P-zrLfCW0pbVw&oe=651BBDAB
Nyírfa
@kereső: 10.40

Ez egy határozott, érthető IGEN!
Nyírfa
@kereső: 10.35

Kommunista dúlás? jaj, istenem! Aki ezt írta, az számomra nem mérvadó.
Yoda69
@kereső: Ehhez kell egy erős ellenzek, es 3 millió szavazó.
csak úgy....
@Nyírfa: de miért nem, hiszen léteznek,élnek még azok akiket a komcsik tettek tönkre a te tudtod nélkül! persze a pocsék múlton nem érdemes vitatkozni, hiszen az a jelenlegi pocsék helyzeten nem változtat semmit! csak egy ötlet!- az ellenzéki szavazóknak nem szabadna hasonló függöséget kialakítani a kedvenc pártjaikkal szemben , mint az a fideszben szokás és akkor megy minden mint a karikacsapás.
kereső
@Yoda69: Amint a parlamenti pártok beismerik azt, hogy ez itten nem demokrácia, a 2018-2022 választás sem nem szabad, sem nem demokratikus volt, és a pártérdekeken felül emelkedne az ország érdeke, és nem egymást akarnák túllicitálni, hanem orbánt és a fideSS-t, - akkor lenne erős ellenzék. Persze ehhez "ember kell nem nadrág", . Amint ez megvan- van 3 millió ellenzéki szavazó.És nem utolsó sorban , talán a legfontosabb elhitetni-és hihető módon bemutatni, hogy "tudnak kormányozni"!! Na, de erre még csak akaratot sem láthatunk- itt van ez a nyűves önkormányzati választás, és már majd mindegyik azzal foglakozik, hogy ő kit jelölt polgármesternek- és eszi-nem eszi nem kap mást. A többi meg igazodjon az úő 1 %-hoz. Gondolom, már azzal is foglakoznak némelyek, hogy ki mikor kerül az adott település önkormányzati cégeinél pozicióba. Hááááááát, igy nem lehet. A hülyék odaát vannak- és majd ismét az lesz, mint 2022-ben: 800 ezer ellenzéki szavazó maradt otthon. Nem tanulnak- és nem is akarnak, úgy látszik.
Nyírfa
@csak úgy...: Ha rám nézel, láthatod, hogy egy igazi, nem bemondásos alapon kommunista hogyan nevelte a gyerekét: szabadság, egyenlőség, igazságosság mindenek felett!
Nem kétlem, hogy a kos-telihold is rátesz, de ma végképp nem tűröm a "kommunista dúlás"-megjegyzéseket, mert a megfogalmazója akkor is történelmi szemellenzőt visel , ha Orbán, a fidesz dúlását a helyén kezeli.
simmering73
"Jézus Viktor in the house! Kezeket a magasba, kedves narancs- és sütőtökszínű, illetve -érzelmű nyugdíjas szavazók! Ki nem ugrál lipsi nyugger, hej-hej, ria-ria Hungária, és így tovább. Mint láthattuk, hallhattuk, mielőtt ma reggel becaplatott volna a rádiójába igét hirdetni, az egyélőisten tegnap még a kormányinfó előtt kamerák elé ült. Bejelenteni. Nem mellesleg emlékeztetni a feledékeny táborát, hogy ők még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.
Számoljuk bruttóban a hazugságot, amit előadott ez a pajkos ember, aki az utcán távolról sem annyira bátor, mint a kamerát tartó talpasai körében. Nettó kamuzásról akkor beszélhetnénk, ha legalábbis minimális igazságtartalma lenne annak, amit szemrebbenés nélkül az ájult közönsége arcába nyomott ez az áldott ember.
Hogy az Isten áldja meg minden lépését, a Szűzanya vigyázza az egészségét, és szálljon rá az egész Anyaszentegyház áldása! Ezeket nem én találom ki, hanem a rajongótábor, amelyik a posztja alatt úgy ömleng, mintha az ember a sajátjából adná adományként. Fontosnak érzem, hogy még egyszer tegyük tisztába ezt az ordas nagy hazugságot, ezt a jelenlegi reménytelen gazdasági helyzetben a jövő évi választásokra kacsintó, azaz tudatosan, előre megfontoltan elkövetett aljas mellébeszélést."
kolozsvaros.com/2023/09/29/nem-pampalini-adomanya-amit-a-gyurott-zakojabol-vesz-elo-es-ad-oda-nagylelkuen/
csak úgy....
@Nyírfa: azt tudod,hogy a 50-60-70 es években csak a tehetös kiváltságos elvtársak nevelhették a gyerekeiket "szabadság, egyenlőség, igazságosság mindenek felett" címszó alatt?
te burokban születtél és ezért sosem fogsz szabadulni az akkori illúzióktól !
a mostani dúlás teljesen más jellegü,persze az alapok ugyanazok.
csak úgy....
@Nyírfa: haggyuk a dagadt dölyfos buta komcsikat másra, inkább 0rbánt vigyük föl a padlásra!
Nessy
Voltunk nem kevesen párton kívűli, ősök gyermekek, fiatalok, az ötvenes években. Orrba is vágtak bennünket, ahol csak lehetett. azért később legalább tovább tanulni lehetett, munka mellett, ha nem is épp azt, amit szerettél volna. De miután genetikailag alkalmatlanok voltunk párttagnak, magasabb beosztásba már nem kerülhettünk.
Ennek következtében az ember megmaradt pártokon kívűlinek, ahogy ma becéznek, libernyáknak. Viszont nem kell "vissza sírni az 50 - 60-s éveket", egyre több mindenben visszajöttek, egy, két esetben más előjellel, más favorizált kegyenc csoportokkal.
csak úgy....
@sgl: te a mai napig nem tudsz különbséget tenni az 56 utáni fövárosi komcsik és a vidéki vonalas,sokszor írástudatlan komcsik között? egy vidéki osztályellenes kölkének,unokájának lenni ,a vidéki sötét pártitkárok között? -hiszen a leszármazottjaik is mind 0rbán szavazók! :)
Clavigo
@Horizont: Jöjjön az államcsőd... aztàn legyen vége ennek az agyrémnek.
csak úgy....
@sgl: nem, ezt én ezt tapasztaltam! -"lehet helyi sajátosság!" - egy bizonyos kor után a keserü múlt rózsásabbá válik,mint a keserves jelen!
csak úgy....
@Clavigo: @Horizont: gondoljátok,hogy az a megoldás? fideszéknek még van mit eladniuk..
bence
Csak figyelmeztetem ezt a csüngőhasú potrohost , hogy ő 12 éven keresztül nem adta meg , pedig választás előtt még a 14 havit is megígérte ! "Ne azt nézzétek amit mondok , hanem amit csinálok" !
Nyírfa
@simmering73: 13.29

Jó ez a Kolozsváros.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.50

Tudod, ha az az eszme, amely megalapozta az életemet, burok, akkor ezt nem vállalni kell, hanem örülni neki, és megélni.

A szabadság, egyenlőség, igazságosság hármasáról az igazat írtam, nem a valódit. Ha érted.
Amúgy minden bizonnyal a kiváltságok kiváltsága volt az a kétszobás óbudai lakás, amelyben felnőttem.:)
De tény: volt fürdőszobánk, s bár a gyerekszobán osztoznom kellett a tesommal, de elfért benne mindkettőnk könyvszekrénye is, ami nem gátolt meg minket abban, hogy ne járjunk rá anyánk könyveire is.
Igen, nagyon jó volt gyereknek lenni, végigolvasni a délutánokat, fürdeni a Dunában, és a konyhában hétvégeken dinnyeevő összejöveteleket tartani. És isteni volt anyával mindenféle szellemi játékot játszani, vagy megfogni az apám kezét, és túrázni indulni a budai hegyekbe.
És kurvára unom a sirámaidat, akkor is, ha több közülük megalapozott volt, mert ezektől a fáktól a mai napig nem látod az erdőt.
Értelmes embernek tartalak, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek korlátaid. Ezekkel foglalkozz, hogy pártatlanul tudj állást foglalni a múltról, amely nem választható le a jelenről, kévén, előzménye a mának.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.58

Hagyjuk a buta embereket másra, és a mosott ruhát is vigyük ki a szabadba. Rendben?
Ezodabasz
0rr-Bán egy jóstehetség! Nostradamus ehhez képest sehol sincs, bár ő hosszú távra jósolt és ez nyilván nagyságrendekkel meghaladja 0rbán jóslatait. 0rr-bán mindig megjósolja, hogy mi lett volna HA...az ellenzék nyert VOLNA. Honnan a faszból tudná azt, hogy mi lett volna HA??? Lehet hogy sokkal jobb lenne, vagy lett volna! A puding próbája...
Az 0rbán vajda féle puding szar.
Valamiért nagyon fosik ez Gyurcsánytól! Itt a valódi énje a cigánynak: pestibulvar.hu/2022/04/03/orban-a-filmvasznon-meggyozoen-alakitotta-a-tolvaj-szerepet/
Nyírfa
@sgl: 14.01, 14.03

Dőreség lenne tagadni a hibákat. Hogy a rendszernek az lett a vége, ami , az köszönhető az "ezek ugyanazok"-nak.
Szóval, kosnak tetszik lenni! :) Nem könnyű jegy, de nagy barátságok és nagy szerelmek tárháza vagytok. :)
csak úgy....
@Nyírfa: mi mindenben dülöre jutuk egymással harag nélkül ! ...,arra azér kíváncsi lennék,hogy az apukád és az elvtársai miként élték meg a mások tönkretételét ideológiai okokból ,mondjuk azokét akik kulákok voltak, aztán betették a seggüket a házaikba,birtokaikba...
csak úgy....
@Nyírfa: azt még nem is mondtam,hogy nekem egy börtönt viselt nagyanyám is volt, ainek az volt az egyetlen büne, hogy enni akart adni a kölkeinek és ezért stikában levágott egy malacot! még a mai fideszes értelemben is az öreganyám egy bünözö volt,aki nem fizette be az áfát a kismalac után, akit ö nevelt föl és etetett ..
Nyírfa
@csak úgy...: 21.36

Apám nem fogadta el az ötvenes években felkínált budai luxuslakást, mert az egy zsidó családé volt, akik ugyan nem kerültek elő a háború után, de a faternak akkor sem fért bele, hogy elfoglalja valaki más tulajdonát.
Még egyszer: ami a másé, az nem az övé. Akkor sem, ha valaki kulák. Nehezen fogod fel, de egyszer talán leesik, hogy van, aki ember marad mindég, minden körülményben.
Talán nem meglepő, hogy az "övéi" számára sokszor jelentett terhet, és emiatt nem egyszer éltünk meg nehéz időszakot. De tudod, mit, ha benned lett volna annyi bátorság, hogy az ötvenes években ráborítod az asztalt egy felettesedre, akkor talán közeledhetnének az álláspontjaink.
Nyírfa
@csak úgy...: 21.55

Most srófoljunk egymásra? Nekünk a magunk életét kell élnünk, itt és most, nem azon sírni, vagy azt bizonygatni, kinek a családja szenvedett vagy tett többet az elmúlt ezer évben.
Yoda69
@kereső: Az ellenzeknek volt normalis proramja, letoltheto volt a netrol. Szerintem a kutyat nem erdekelte.
A DK-s arnyekormanyban szakemberek ulnek, akikre en ra mernem bizni a kormanyzast. Sokkal inkabb mint a fideSSre.
De en mar ott tartok barki jobb lenne a fideSSnel. A legfontosabb lenne a szabad sajto es a szabad valasztasok visszallitasa.
simmering73
"Ahol fejsze van, ott tuskónak is kell lennie. Az is van, jó nagy, sok fát fel lehet rajta aprítani. Ilyen fegyverarzenál láttán az infláció helyében összeszarnám magam, az biztos. Üstökön ragadnak, lelőnek, szétvernek, földre visznek, fejszével csapkodnak, mi lesz még? Atomot dobnak le rá? Óvatosan, ráérősen bár, de mindenki kezdheti behűteni azt a pezsgőt, mert az álmoskönyv szerint ezeknek nincs sok hátra. Egyszerűen nem lehet kidumálni az elcseszett orbáni szankciókat. Ide kevés lesz a rogáni propaganda és az egyébként jól bevált hülyének nézés. A tettek mezejére kellene lépnie, de a fent említett okok miatt ez lehetetlen küldetés lesz Jézus Viktor számára. Most jön az a rész a Bibliában, hogy a nyáj a mester ellen fordul. Szerintem szép lesz, alig várom."
kolozsvaros.com/2023/10/01/beszaladtal-abba-a-bizonyos-erdobe-es-nyitva-volt-a-szad/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.