Változások várhatók az idei költségvetésben, és nem kis léptékűek. 

40 milliárdos kormányzati átcsoportosítás: a köznevelés helyett propagandára és a Nemzeti Filmintézetre megy a pénzMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Jelentős összegű költségvetési átcsoportosításról jelent meg kormányhatározat a csütörtök esti Magyar Közlönyben: összesen közel 40 milliárd forintot tesz a kormány a költségvetés egyik zsebéből a másikba – vette észre a hvg.hu.

33,9 milliárd forint összegben a rendkívüli kormányzati intézkedések központi tartalékát csapolja meg a kabinet. A legtöbb pénzt a közlekedési közszolgáltatások szinten tartására irányítják át: a vasúti pályahálózat működtetésére 9,7 milliárd Ft, a vasúti személyszállítási közszolgáltatásokra 5,9 milliárd Ft, az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásra 7,4 milliárd Ft, a közlekedési társaságok forrásjuttatásaira 1 milliárd Ft, valamint az elővárosi közösségi közlekedés költségtérítésére 0,8 milliárd Ft megy majd.

A gazdaságfejlesztési tárcának is jut 2,6 milliárd forint körüli összeg gazdaságfejlesztési programokra, továbbá az agrártárcának a nemzeti agrártámogatások kifizetésére 2,7 milliárdos összeg.

Jelentős pluszpénzhez jut a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda is, amely közel 3,4 milliárdot kap mégpedig „kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra”.

De Rogán tárcájához érkezik még 600 millió forint, amit „Kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra” költhetnek.

Ezt már nem a központi tartalékból teszi át a kormány, hanem más céloktól von el pénzt, például a Honvédelmi Minisztériumtól és a Honvédségtől összesen csaknem 1,7 milliárd forintot. Ennek a pénznek a másik része, 980 millió forint kerül át „vasúti fejlesztések” címszóval Lázár János tárcájához.

Kevesebb jut más területekre is, hiszen például köznevelési feladatoktól (a Belügyminisztériumtól) 881 milliót vesznek el.

Ez utóbbi összeget egy az egyben a Miniszterelnökség kapja meg „nemzetiségi célú költségvetési támogatások” címszóval.

Az állami közútfejlesztési beruházásoktól lehúzott újabb 1,9 milliárd forint egy jelentős része, több, mint 1 milliárd forint a Nemzeti Filmintézet Zrt. soron kívüli támogatására megy el.

Ennél kevesebbet, 920 millió forintot pedig „kulturális értékmegőrző beruházásokra” kap szintén Lázár János tárcája, az Építési és Beruházási Minisztérium.

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Amit elvett a nyugdíjasoktól,most oda adja a havernak pofázására.Gané a mini elnök!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Még győzködni kell a 2 bytes kreténeket...
Havanagi
Amit elvett a nyugdíjasoktól,most oda adja a havernak pofázására.Gané a mini elnök!
csak úgy....
közben a gagyi katyi világszerte reklámozza a családbarát magyar kormányt ! :)
ti fidesz magyarok,szoktatok ti olyasmit is csinálni,hogy mondjuk gondolkodni!?
- ti valóban nem veszitek észre,hogy zizi a góré?
justhpeter
Orbán tökéletesen érzi a végjáték szagát és mivel javítani már nem tud rajta megpróbálja megdumáltatni az ugyanolyan szaß emberekkel mint ő.
csak úgy....
@Horizont: lásd shikari,tehenke...a fideszék apraja -naggya.
kereső
@Horizont: @sgl: Kell a megafonnak, a mandinernek, a trombitás kristófoknak- és kell az amerikai diaszpóra "magyar" szervezetinek is- elhajlitani a valóságot nem megy pénz nélkül. Te fizeted, meg én, meg 9,7 millió magyar- a csecsemőt is beleértve.
Ezodabasz
FideSS propangandáva már teli a padlás!...Ígérgetés, hazugságok, megvédés.
verőce21
Ilyenkor évvége felé nem az határozza meg a költségvetési mozgásokat, hogy hova kellene a pénz, hanem, hogy ki tudja elkölteni a tervezettet...?

Ilyenkor számít a tárcavezető képzettsége..., rátermettsége...! Mert akinek még ötlete sincs a pénzköltésre, attól elveszik és megkapja a nagyobb zsivány...! :)
csak úgy....
@verőce21: ezek szerint ,te tisztában vagy a lopós tieiddel! :) még,hogy cigány bünözés, hiszen ti mind hófehérkék...
Ezodabasz
@verőce21: El kell költeni és mindegy hogy mire? Nem oda kellene költeni ahová szükséges lenne??? A költségvetési pénzekhez ötlet is kell? Kell hogy legyen helye, főleg ha "tervezett" és ennek ellenére zsiványok kapják a pénzeket?
vitriol
Átcsoportosítás=szemfényvesztés. Ide-oda rakosgatja a milliárdokat, helyette inkább törlessze a tartozásait, mert a legszegényebb rétegektől már mindent elvett, és ígéretekkel akarja kifizetni őket! Arra viszont mindig van pénz, hogy amire fáj a foga, azt megvegye, így kegyenceivel felvásárolták már az ország egy részét, de még mindig nem elég!
gina
Minek iskola tanulás,elég ha ki tudják mongani az embetek hogy ALAVJU, retkes zsiros cugány, hányingerem van egy ilyen romlott aljas pojácától
verőce21
@Ezodabasz: itt nem szó szerint kell érteni a "zsivány"-t, inkább jó értelemben...! - a költségvetési fejezetek megvalósítása több éves előkészítést igényel néha, mégis előfordulhat, hogy áthúzódó megvalósítású lesz. Ilyenkor találni olyan vezetőt, aki előkészít olyan költségvetési programot is, ami nincs betervezve, vagy előre lehet hozni egy másik futó programot, vagy van ötlet új, megvalósítható projektre...! Mind kivitelezhetőségi, mind pályáztatási szempontból...!
Ezért van szükség kreatív, agilis, tettrekész vezetőkre...! A kv.-i pénzeket el kell költeni tárgyévben...! :)
Ezodabasz
@verőce21: Rendben! Akkor vannak még jó zsiványok akik arra költik a a pénzt amire valóban szükséges, vagy a jó zsiványok dolga csak a tárgy évben való elköltés/felhasználás (valamire)?
verőce21
@Ezodabasz: a "jó zsiványok" jókor költenek jó helyen...! :)
verőce21
@Ezodabasz: mire háromig számolok...! :)
Ezodabasz
@verőce21: Tudsz háromig:) Az már ritka mint a fehér holló!
Na akkor számoljunk: Egy...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.