Iványi Gábor azt állítja, a NAV azonnal levonta tőlük a civilek egyszázalékos adományát.

Iványi Gáborék 71 milliót gyűjtöttek egyszázalékos adományokból, a NAV azonnal benyelte a pénztMTI/Koszticsák Szilárd

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség sorsa igencsak jól alakult: a tavalyi 454 millióról 718 millióra nőtt a támogatásuk. Ez annak köszönhető, hogy az előző évhez képest 41 százalékkal többen jelölték meg őket kedvezményezettként, egész pontosan 73 381 fő. Ám kérdéses, hogy az egyházi egyszázalékok után járó pénzt megfogják-e kapni Iványiék, mert a szintén általuk működtetett,

Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott civil egyszázalékokból befolyt 71 milliós támogatást azonnal levonta a NAV.

Az esetről a szervezet számolt be, mégpedig egy Iványi Gábor által aláírt, pénteki közleményben – vette észre a hang.hu. Ebben szó szerint ez áll:

az Oltalom számára felajánlott 71 milliónyi egyszázalékokból származó adományt a NAV azonnal levonta.

Megnéztük a civil adatbázisban: az Oltalom Karitatív Egyesület javára 7 565 személy rendelkezett, így 71 736 448 forint járt volna nekik, ám vélhetően az adótartozás miatt nem utalt a NAV, mert az adóhatóság egy szeptemberi közleményében az állt: hivatalból teljesítik a kiutalást, ám „ha a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a kiutalás nem teljesíthető, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó rész utalható ki”.

Forrás: hang.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Iványi Gábor egyházának köztartozásait a magyar állam idézte elő, és most már azt a pénzt is elveszik tőle, amit az emberek azért adnak, hogy szociális munkája az Orbán-kormány törvénytelenségeit és üldöztetését is túlélje. Biztos, hogy ez is törvénytelen, mert ehhez nem nyúlhat az állam. Ezért amit az Oltalomtól elvettek, azért is perelni kellene. De Magyarországon mennyi ideig tart egy ilyen per? Különösen az Orbán-rezsim által megszállt bíróságokon, még hozzá egy ilyen presztízs jellegű ügyben."
nepszava.us/az-1-szazalekos-adofelajanlast-is-elvettek-ivanyi-gabortol/
kereső
2023,07,25 NAV adatbázis: a 180 napot meghaladóan 100 millió Ft adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók:

Az adatbázisban 1321 adózó adatai találhatók. Az adótartozás összege több száz milliárd Ft. Mit tett a NAV ezen adótartozások végrehajtása érdekében???

A másik adatbázisban találhatók a vh. alatt lévő adózók: az oltalom karitativ egyesület adószámra keresés - nem hozott eredményt.Az adatbázisban nem található ilyen adószámmal rendelkező adózó. Hogy is van ez akkor??
Eladott Ország
"Az Orbán-kormány tartozik Iványi Gábor egyházának, nem fordítva. Már az sem igaz, hogy a MET visszakapta volna az egyházi státuszát. 2013-ban az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget alkotmánysértő módon fosztották meg egyházi státuszától, és a magyar államnak 2012. január 1-jével helyre kellett volna állítani a státuszukat. Az alkotmánybírósági határozat az eredeti státusz helyreállítását mondta ki, az azzal járó jogokkal együtt. Ez soha nem történt meg."
nepszava.us/az-orban-kormany-tartozik-ivanyi-gabor-egyhazanak-nem-forditva/
bence
Hát nem érdekes ?! Ezer milliárdokra rúg több ezer adózó tartozása amit a NAV figyelmen kívül hagy ! Ám amint megjelenik Iványi Gáborék számláján egy fillér is , az a NAV által azonnali leemelésre kerül ! Ez kizárólag egyszemélyes bosszú orbán bosszúja , amihez a NAV gátlástalanul asszisztál ! Nem is értem miért nem indít pert Iványi Gábor ellenük ?!
Kapanyél
7565 főt köptek szembe! Így is kell ezt csinálni!
justhpeter
Söpredék kormány söpredék hivatala intézkedik.
Aki Én
@KisTehen: már magadat is kineveted, mi, balfasz?
kereső
Tolvaj? Iványi a tolvaj, amikor az állam 2016 óta tartozik az egyházának- amely összeg mára 14 milliárd forintot tesz ki? Miközben rigó püspök megépitetette a sport komplexumát szaunával, meg wellnes hotellel?
Abban a qrva kapitalista , "imperialista"halódó nyugaton a vállalatok által befizetett szolidaritási adó arra szolgál, hogy az Iványi Gáborék által átvállalt állami feladatokat az állam megoldja. Hogy ne kerüljön veszélybe 3000+ gyermek ellátása- iskoláztatása, és egészségügyi ellátásban részesüljön az a hajléktalan, akinek szüksége van rá,
Nálunk, eü intézménybe fel sem veszik.
Tudtátok? 2023-ban Erdélyből 136 ezren igényelték a magyar államtól az iskolakezdési támogatást 100 ezer Ft/gyermek. Ez- 13,6 milliárd forint- miközben Magyarországon 3000 gyermek ellátására a jó szándékú és adakozó emberek jó indulatára van bizva. Ahogyan az is, ha ritka betegségben szenvedő gyermeknek a kétségbe esett szülők az emberek jóindulatára számithatnak csak, mert az állam megtagadja a segitséget- igy aztán "összekalapozzák" azt a -6-700 milliót, ami a gyermek gyógyulásához kell. A qrva nyugat meg megoldja a szolidaritási adóból, igaz nem kap belőle valamelyik kormány közeli ló wellnesre, vagy a tehenészet -hogy a tehenek vizágyban elljenek.
'Qrva' ország/állam!!!- az. Azzá tette orbán.
Csizmás Kond
...71 millió egyszázalékos adományból ???...hiszi a piszi.
nejlontacskó
@Shikari: hmmm, ha minden tolvajt lecsuknának, narancssárgára kellene festeni, az összes börtönt!
Péter2
Ilyen a hazaáruló kártékony nemzethy rendszer , jó pár rászoruló alól húzták ki a talajt , és vannak olyan állat barmok akik ennek tapsolnak , remélem a sorstól visszakapják
!
jáger laszló
No és miért tartoznak Iványiék!!??
Erről nem igazán olvashatunk,pedig erről szól ez a negatív sztori!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@FLETÓ: tegnap, 20:37 ☻ - Marika néni mit gondol arról, hogy a dollárbaloldal 900 milliós támogatást kapott a külföldről? -Jaj hát az annyuk’ Istenit ilyet, külföldről támogatás és még el is fogadták! - Arról mi a véleménye, hogy újabb 60 milliárdot kap Mészáros csak ezen a héten magyar adófizetői pénzből? - Jaj hát biztos megérdemli, legalább magyarok kapják! Na megyek aranyom mert így 25-én már vagy egy hete elfogyott a havi nyugdíjam és gyorsan kell odaérnem a sarki kukához, hogy meg tudjak reggelizni mielőtt elviszik a szemetet. A kisboltban feliratja amit vesz. Abban a boltban, amely saját zsebből finanszírozza az árstoppot.
Mi is van Marine Le Pen támogatásával? Mi is van az USA-ba küldött 100 milliós lobbi pénzekkel? Mi van a határon túlra küldött 100 milliárdokkal? stb. Napestig lehetne sorolni a mi is vant. Azért még egyet hozzáteszek: a szerb terroristáknak juttatott milliárd eurós támogatás, miközben rúgják ki az embereket és fagyoskodnak a gyerekek mert "spórolni" kell. Ezermilliárd számra lopják a közpénzt százmilliárdokat elkampányolnak, erre a magánadományok miatt nyomoznak. -elb@szott egy országban élünk. De vidéken 3 millió szarzabálónak ez a legfontosabb problémája most, nem a 16 fokos kádárkocka, a bezárt patika vagy megduplázódott bevásárlás, hanem EZ! A "magyarok 97 %-a nemet mondott a szankciókra" plakáton kiabálják tele az országot egy olyan hazugsággal, amit már egy általános iskolás alsó tagozatos is ki tud számolni és csípőből cáfol. Rogánék eddig több, mint 4 milliárd forintot költöttek a bombás plakátra + a konzultációs ívek postai és nyomdai költsége 2,7 milliárd forint, vagyis 7,37 milliárd forintot költöttek el valamire, amit amúgy korábban már réges-régen megszavaztak!
„És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített.”
Eladott Ország
@Maccska: tegnap, 19:59 ◘ Krisztus is menekül a keresztről, ha Semjént meglátja
uploads.disquscdn.com/images/b2287a18b207aa246632420a1151bea23e0c891b0054829fa9d52bc5ed3dac55.gif
Pap akitől mindent elvett Orbán és álpap, akit milliárdokkal tömött ki Orbán ( Hitgyülekezet Német Sándor)
twitter.com/szerelem1133/status/1688278744874598400/photo
B@zmeg te stroke-ot kaptál írás közben? Én is olvasás közben!
i.pinimg.com/736x/3f/ba/a7/3fbaa7b57650dd9ff125d13d81d47d30.jpg
ómió
"Köllött a járulékfizetési hátralékra"!? Asztaaa!
FLETÓ
@Maccska: Hagyd ! Beteg! Már rég nem állok szóba vele! @Eladott Ország: sajnos elveszett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.