A jövőben az Oktatási Hivatal nem kérheti be az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát.

Kétségbeesett húzáshoz folyamodnak Orbán emberei a brutális tanárhiány miatt

A legtöbb fiatal még őszinte ember. Forrás: Youtube

Innentől tulajdonképpen senki nem tudja majd nyomon követni, mekkora a pedagógushiány. A fideszes kormányt eltartó, adófizető, gyerekét iskolába járató állampolgár mellett tehát a pedagógus szakszervezet sem.

A közoktatási intézmények statisztikai jelentése októbertől nem méri, hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és ezt az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik már meg, tudta meg az RTL Híradó. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint

A kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nem létezővé tenni a problémát.

Az adatokból eddig sem lehetett sokat megtudni, például azt sem, hogy mennyi a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma, mostantól viszont már a pedagógushiányról szóló adatok sem nyilvánosak. „Illetve annak is hiányként kellene megjelennie, hogy az óraadókkal, hogy próbálnak játszani, illetve, hogy a túlmunkákkal hogyan próbálják eltakarni a problémát”.

Áprilistól kezdve felmondási hullám tapasztalható a jogállásváltásról szóló, úgynevezett státusztörvény miatt. „A kormány nem akarja a valóságot tudni ebben a kérdéskörben, csak ködösíteni hajlandó” – tette hozzá.

Mivel az oktatási intézmények statisztikai jelentései nyilvános adatok, ezeket a szakszervezetek is használták, hogy rájuk hivatkozva beszéljenek a problémákról, vagy arról, hogy milyen típusú működési zavarok akadnak az oktatásban. Ezentúl nekik sem lesz lehetőségük ilyesmire.

A szakszervezet nem tudja, hogyan kaphatna ezután pontos képet a pedagógushiányról.

Szeptember közepén a PSZ még arról beszélt: a 2020/21-es tanévben 20 587 pedagógus hiányzott az oktatási rendszerből. Totyik szerint, ha még ehhez hozzászámoljuk a nevelőket és egyéb segítőket, akkor már 34 618-nál járunk. A PSZ tájékoztatása szerint a legjobban Budapest és a hátrányos helyzetű települések érintettek

Forrás: RTL
Fotó: Youtube

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Amit nem látunk, nem tudunk, az nincs is! Hogy a csemete nem tud két számot összeadni, de remek tigris bukfencet csinál, vagy bibliaii idézeteket citál, az csak a véletlen műve!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Azt a gyakorlatot vette át Ó.Viktor, hogy amiről nem tud az nincs is, a rossz dolgok kijavításáról így intézkednie sem kell , hiszen amiről nem tud róla, arról nem is kell intézkednie!
Toller Béla
Ugyan, takarodjatok mr innen ! Az egész rezsimet vigyétek !
Kovács Máté
basod pár éve ugyanezt csinálja a ksh a létminimum alat élökkel is gond letudva basod
brá(ner)
Nessy
Amit nem látunk, nem tudunk, az nincs is! Hogy a csemete nem tud két számot összeadni, de remek tigris bukfencet csinál, vagy bibliaii idézeteket citál, az csak a véletlen műve!
justhpeter
Orbán = Ceausescu 2.0 Remélem a vége is az lesz.
szegény hazám
Olvasva a kommenteket megvilágosodtam. A dicső kurmányunkban nem csak kakadu, hanem struc is található. Természetesen az állatkert vezére a malac.
Béla333
Majd behoznak Bangladesből vagy Indonéziából egy néhány tanárt, oszt annyi!
A maffiózók gyerekei úgyis külföldön tanulnak, így őket nem érdekli a tanárhiány...!!!
jáger laszló
A tanárhiány nem brutális,de a szaktanár hiány igenis jelentős!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Giovanni Alba
@szegény hazám: ma, 17:08
Orwell: Állatfarm.
Bár ezt már sokan, sokszor megírták. Már csak a népnek, az istenadta népnek kellene végre megértenie, hogy sorsának alakítása a kezében van, és a képviselőknek nem a pártjuk érdekeit kellene képviselniük, a miniszterek szolgák, nem pedig uraságok, az ország népének szolgálatára esküdtek fel.
balos
Ezeket a nemzethy korcsságukkal dicsekedő tömeggyilkosokat is Tanárok tanították?Hát akkor bizony azok az említett "emberek" a mein kampfonon szocializálodtak!
namihami
Orbán mester egy újabb névvel szaporodott! Holnaptól a ""Gordiusz"" is jellemző lesz rá!
Ezt is megoldotta, mint nagy elődje, az a bizonyos Gordiusz!
nejlontacskó
@sgl: " csakhogy ezzel tudatosan árt az országnak "
Félő, hogy ez nem véletlen...
kereső
@Qqberci: Tévedés, az van. Amiről ők!! nem beszélnek, az nincs!
nejlontacskó
@kereső: mivel ezek az adatok, már nem lekérhetőek, így sem az ellenzéki képviselők, nem tudják a parlamentben, illetve az ellenzéki médiában az emberek elé tárni a problémát, mert az nem is létezik...
A kormány, illetve Orbán őfelsége számára...
kereső
@nejlontacskó: Az adatok nem lekérhetőek, de megismerhetőek az országgyúlési képviselők számára jelenleg!!- ha csak nem módositják a képviselők jogállásáról szóló tv.-t- tehát , ha érdekli az ellenzéki képviselőket , akkor megismertethetik az adatokat. A királyi média eddig sem foglakozott vele, tehát a nagy tömegek számára eddig sem volt "ismerhető" az adat- mert amiről nem beszélnek, az nincs.
Igaz, hogy az ellenzéki képviselőknek esetleg egy kicsit több "mukaórájába" kerül, de ha akarja, akkor megtudhatja.
kereső
@Shikari: Nincs adat, nem lehet "vinnyogni". Ja, hogy ettől több lesz a szaktanár- már értem. Faramuci egy logikád van.
Mert nem az "adat" megismerése a lényeg, hanem az, hogy ne az énektanár tartsa a fizika/kémia/ biosz/matek órákat. Vagy nem igy gondolod?
Aki Én
Az nem baj, hogy tanárhiány van, az a baj, ha tudunk róla.
Az nem baj, ha korrupció van, a Hadházi q anyját, ha bemutatja.
ómió
De, hisz', az efftársak anélkül is simán meghazudhatják!
Aki Én
@ómió: ...ismét megértetted a lényeget, te agyhalott bolsi balfasz. Anyáddal élsz még, te buzeráns csicska?
Dr. Proktor
@Aki Én: Nem biztos hogy buzeráns, de balféknek nagyon balfék...
Aki Én
@Dr. Proktor: ...hogy buzeráns, az a legkisebb baja.
telegdilaci
@sgl:Attól hogy tagadják a Tanárhiányt,sajnos még létezik!
Nessy
@Shikari: Ez igaz! Egyes politikusoknak, vezetőknek a a matematikát a torna tanár tanította.
Aki Én
@Őrnagyagyás király: Brutális a tanárhiány, még ha te ezt nem is tudod. Hogy még nem omlott össze teljesen, az meg kizárólag a tanároknak köszönhető.
Az baj, hogy minden ilyen hosszú butasággal amit előadsz, csak az lesz totál világos, hogy mennyire nem érted mi történik.
Nem az a baj, hogy buta vagy, hanem az, hogy okoskodsz.
szaboria1
Teljesen mindegy mit tesznek már régóta nem titok, hogy a statisztika is Orbánék szája szerint készül.
Ezzel a húzással nem fognak semmit sem elérni, mert a szülők fogják pótolni.
kereső
@Shikari: És akkor már minden megoldódott, mert "nem lehet hisztizni"??? Tudod, a te gyermekedet, unokádat tanitsa matekra az iskola őr- meg mindét, aki ebben látja a tanárhiány "megoldását".
kereső
Aszongya a cég "angol nyelvű diszpécsreket"is felvesz. Minden buszjáratra alkalmaznak belőlúk, vagy elég lesz ha a busz utasai közül valaki beszéli az angolt/malájt/indonézt/filippinót...aztán fordit.
Nessy
@Őrnagy: A száraz tények, hogy nm ritkán a matek, fizika, kémia, biosz órákat "nem szakos" helyettes tanárok tartják. Feladják a könyvben leírtakat, amit aztán visszakérdeznek, A gyerek bemagolja, elmondja, csak éppen a felét sem érti. De ze manapság nem probléma, lényeg, hogy felnőve lojális hívő legyen. Szakembereket meg majd "közvetítenek" innen, onnan!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Én meg azt hallottam, biztos helyről, hogy oktatásunk színvonala magasan első a világon, minden fizika és matemaítika verseny biztosan nyerik középiskolásaink és egyetemistáink, mindenkinek van angol, német és spanyol nyelvvizsgája, tódulnak egyetemeinkre az USAból és Európából a diákok...
Oktatási rendszerünkben és egészségügyünkben minden nagyon szép, minden nagyon jó, kormányunk mindennel nagyon meg van elégedve...
Világos?
Nessy
@Őrnagy: Nem tudom, de nekem is, gyermekemnek is szaktanárok tartották az órákat. Igy nem volt gond az évek folyamán tovább tanulni, képezni magát az érettségi után a a delikvensnek!
kereső
@Shikari: Amiket irsz, azok nem "okok", hanem következmények. Ami meg fél napos munkaidőt illeti, azt azért gondold át alaposabban- mert az órára készülni kell, feladatlapokat kell késziteni a számonkéréshez, a dolgozatokat/feladatlapokat ki kell javitani, kötelező továbbképzésen kell részt venni, és mert a világ-és benne a tudomány állandóan változik, tanulni kell...még a végén kiderül, hogy a fél nap, az napi 12-14 óra. Nyáron nincs három hjónap: június közepéig tanév-azaz szorgalmi időszak.+1 hét atanévzárásig: osztálynaplók lezárása, bizonyitványok kitöltése etc..., utána még legalább két hét leltározás és egyéb engyem-begyemek. Július - na az szabi, hacsak nincs napközi a gyerekeknek, mert ott ügyeletet kell adni, vagy éppen táboroztatni kell. Augusztus- ott van három hét, mert aug.20-tól már kötelezően az iskolában kell lenni- felkészülés a tanévre, a tankönyvek fogadása, az egyes osztályok tanszercsomagjainak aktualizálása, eljuttatása a szülőkhöz...etc. Hol van itten három hónap?? Nagyon nem vagytok képben, ami az oskolát és atnárok elfoglaltságát illeti. Ezeket a városi legendeket valahogy meg kéne szüntetni, amint azt is, hogy a 65 éves mentős, túzoltó, járőrüző rendőr teljes értékú munkát tud végezni- mert a társadalom agyilag nem teljesen gondolkodásra képes része, azt mondta, hogy a 25 év szolgálati idő után ne menjen nyugdijba. Bár sohasem próbálta azt a szakmát, és sohasem volt abban része, hogy ,mindegy -kaácsony, újév, húsvét...a szolgálat az szolgálat, a családtól külön. Ferdén gondolkodtok- és mentek egymás hülyesége után. Na ennyi(ke).
jáger laszló
Azt se felejtsd L,hogy régen 35fős volt 1 osztály,ma + talán alig 20fő és ezért kevés a tanár,
A sok tanulnivalót nem tudják így sem +felelő színvonalon a nebulók fejébe önteni!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Shikari: Na, de ha te otthon "készültél" a másnapra, az munkával töltött idő. Mint a home office. Akkor a fél nap, már nem is fél nap.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Beírásodra, hogy buta vagyok, gyerekkori mondás jut az eszembe: Nem tagadom hogy buta vagyok, amit sz... neked adom...
Volt egy másik is: F..., idd meg mind!
Ezzel pár pillanatra leemelkedtem a szellemi színvonaladra.
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
Havanagi
@sgl: Az ország minden oldalról be lett kerítve a mocskos fidesz átlal.Erre a cikkre most találtam.Ha kellemetlenkedsz,gondnokság alá helyeznek:www.szabadeuropa.hu/a/bosszufalvak-magyarorszagon-tul-sokat-kertek-gondnoksag-ala-akartak-oket-venni/32554044.html. kb 58.000 ember van gondnokság alá helyezve.Diktatúra!
ómió
@Aki Én: Sehogy nem találod az értelmedet!? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.