Több jelentős globális hotelüzemeltető cég nyit különféle méretű és kínálatú szállodákat a következő 3-5 évben Magyarországon, több ezek közül a NER prominens tagjai által felépített vagy felépítendő ingatlanban – írja az Mfor.

Tovább hízik az orbáni-elit: A NER vadul építkezik és vásárol

A legközelebbi itthoni nyitás a Marriotté lesz, novemberben adják át a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. Dorothea nevű komplexumát a Vörösmarty tér sarkán – írja a lap.

Az amerikai óriáscég a Balatonnál is bővíti a felső kategóriás kínálatot, a 102 szobás Le Méridient várhatóan 2025-ben adják át Balatonfüreden. Budapestre jön egy új márkája is, a Moxy, abban 280 szoba lesz és szintén két év múlva szeretnék átadni.

A Marriott 105 szobás Sheratonja idén nyár óta fogad vendégeket Orbán Viktor török üzletember barátja, Adnan Polat angyalföldi ingatlanfejlesztésének (Duna Pearl) részeként. A török üzletember másik óriás projektje, a volt Közvágóhíd helyén épülő komplexum (City Pearl) is befogad egy nagyobb üzleti szállodát, ott még nincs megállapodás az üzemeltetőről.

Még idén, az év utolsó heteiben vehetik birtokba a vendégek a Wing által fejlesztett Liberty tömbön belül az Ibis és a Tribe hoteleket, amelyek az Accor Csoport márkái. A francia gyökerű globális vállalat egyre több vidéki helyszínen lát üzleti fantáziát. Tavaly nyáron Debrecenben vágták át a szalagot a hozzá tartozó Mercure lánc új, 155 szobás egységénél. Most, október elején pedig azt közölte, hogy a város repülőterén 2025-ben nyit egy 73 szobával és 20 apartmannal felálló szállodát.

Idén nyáron a székesfehérvári Magyar Király Hotel lett tagja a Mercure hálózatnak egy felújítás után, ott 83 szoba van. A Minaro Hotel Tokaj MGallery 100 szobája is a csoporthoz tartozik, azt 2023 eleje óta lehet használni, ott az építtető projektcég mögött résztulajdonosként az Indotek Group főtulajdonosa, Jellinek Dániel milliárdos is szerepel.

A NER jelentős üzlete ezen felül két nagy felújítás is:

a 154 szobás Gellért és a 365 szobás Sofitel, előbbit talán még idén befejezik, az utóbbi átadását 2024 végére tervezik és az Accor Csoporthoz tartozik majd.

De a NER nem csupán itthon pörgeti fel a hotel bizniszt. Mészáros Lőrinc a horvát piacon lett igen aktív. Az isztriai Iciciben vett egy szállodát, amit nemsokára Mariott Opatija néven fog üzemeltetni a világcég.

A leggazdagabb magyarnak tartott volt gázszerelő korábban a Miramar Hotel átvételével már bevásárolta magát a félszigetre.

A cikk további részletei az Mfor-on olvashatók! 

Forrás: Mfor

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Minek ide ennyi szálloda mikor alig jön valaki a Balatonhoz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Minek ide ennyi szálloda mikor alig jön valaki a Balatonhoz?
kereső
Azt kérdezi orbán: "hol a magyarok pénze"? Itt is van belőle egy "kevéske" B+.
Néro2
Fussa a köz kassza.
De hát mint tudjuk jóvanezígy , meg És és ?
Naugye.
Eladott Ország
@Néro2: ma, 17:27 ♦ Nem kasza kell, hanem egyenes kasza...A NER-propaganda nehéztüzérsége. Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki.A Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jutott így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt. Ide tartozik, hogy a plakáttengeren, valamint a Facebookon mutatott, rejtélyes milliárdokból megszervezett, brutális NER-fölényt gyarapította a folyamatosan kormányzati üzeneteket sugárzó, évi több mint 100 milliárdos közpénzből működő közmédia, az állami hirdetésekkel kitapétázott, több száz médiummal rendelkező Mediaworks, illetve a sorosozó, brüsszelező, békepárti és szanckióellenes hirdetéseket kihelyező kormányzati kommunikáció is. Magyarország a szervezett bűnözés markában vergődik. Az elhanyatlott Nyugaton az elit a minél egészségesebb életével tűnik ki, mozgatja magát, hogy slank legyen, nálunk az "elit" tagjait onnét ismerni meg, hogy vágásérett disznó méretűek, mert nem tudják kezelni a hirtelen jött jólétet. Előjön belőlük a hiánygazdasági, infantilis énjük és zabálnak két pofára. A többségük zsírdisznó: Orbán, Vida, Semjén, Bayer, Mészáros, Nagymarcika, stb. Én kapa és kasza készítő kisiparost keresek. „A Nyár heves s a kasza egyenes. Hé, nagyurak: sok rossz, fehér ököl,”...
justhpeter
Valahol tisztára kell mosni a lopott pénzt.
namihami
""Akinek nincs semmije, az annyit is ér!""---mondta egy 21. századi nagy gondolkodó!
Csak arról van itt szó, hogy nem akarnak újra azok lenni, amik voltak Kri... Orbán előtt, semmik!
csak úgy....
én azért szeretem 0ránt mert ö nagyon " schlagfertig" ,mindenre van válasza a kitenyésztett média ökrei között! -bezzeg ha egy settenkedö ellenzéki kérdi, akkor lemegy buta és kuka tekintetü békába! :) faxa kis kuka istenetek van néktek ti kuka magyarok...,aki még egy gyurcsánnyal, mzp. vel is fosik kiállni egy szópárbajra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.