Magyarország a keleti vállalatok beruházásainak köszönhetően ma a negyedik helyen áll az elektromos akkumulátorok gyártása terén, de hamarosan feljön a második helyre a globális rangsorban – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Szijjártó óriási örömhírt hozott az akkugyárak rajongóinakA Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az Övezet és út kezdeményezés nemzetközi fórumán Pekingben 2023. október 18-án. MTI/KKM

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Egy övezet, egy út kezdeményezés nemzetközi fórumán arról számolt be, hogy a Kelet és Nyugat közötti, kölcsönösen előnyös együttműködésre Magyarország a legjobb példa, amely óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy a beruházások fontos találkozási pontjává váljon mindkét irányból.

Rámutatott, hogy hazánkban mind a három német prémium autómárka gyártóbázissal fog rendelkezni. Emellett pedig kiemelte, hogy a világ tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártójának mindegyike keleti vállalat, amelyek közül már öt is elkötelezte magát Magyarország mellett, a szektor legnagyobb cége, a kínai CATL is.

Ennek köszönhető az, hogy ugyan Magyarország a lakosságszámát tekintve csak 95. a világon, a globális rangsorban az akkumulátorgyártási kapacitást illetően jelenleg a negyedik helyen áll, rövidesen pedig fel fog jönni a második helyre – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

"Hogy miért nem azt a célt tűztük ki, hogy világelsők legyünk, annak az az oka, hogy a világelső Kína"

- fogalmazott.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Van az akkugyáraknak rajongója?
Költözzön Gödre vagy Bátonyterenyére és élvezze ott helyben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezen a kínaiaknak és a vendégmunkásoknak kell örvendezniük és nem a lesavazott magyaroknak!
ez az elektro autó egy akkora bukta lesz,hogy még a holdról is látszik majd!
Menőmanó
Van az akkugyáraknak rajongója?
Költözzön Gödre vagy Bátonyterenyére és élvezze ott helyben.
simmering73
Magát szórakoztatja ez az elmebeteg? Egy taliga kanmajom okozzon neked örömöt, gyagyás.
kereső
Azért ez nem semmi, rajong a toporzék. A magyar meg "örül+, merthogy az ő adóforintjaiból hoz ide környezetszennyező beruhátásokat toporzékja, az ő adóforintjaiből épit luxus "munkásszállókat" , és ad támogatást a harmadik országbeli munkavállalónak- és schengeni útlevelet.
Gratulálok- milyen nagy öüzlet ez a magyaroknak, és minő nagy öröm- hogy majd nem lesz egészséges ivóvize, termálvize, és nem lesz egészséges termőföldje sem. Hajrá magyarok!!!
rakitics41
Ennek a Szíjgyártónak az az öröm ha minél előbb tönkreteszik a külföldi multik az ország környezetét, élhetetlenné változtatják a tájat.Ez nem normális dolog!
Dr. Proktor
Akkugfyárat ezeret!
Oda ahol Kis Marha, Macsika, Őragy és a többi gyogyós lakozik...
Nessy
@Menőmanó: Kormányunk és hívei! Lassan minden településen lesz egy akkugyár!
terlasz
Minden rosszban az elsők vagy a másodikak vagyunk a világon. Sajnos, lassan kipusztul a magyar.
kakukkmadár
Jelenleg éppen hatalmas a befékeződés az elektromos autó piacon, állami támogatások nélkül nem nagyon viszik. Vagyis nekünk támogatni kell az elektromos autózást azért, hogy fogyjanak a rengeteg támogatásból épülő akkugyárak termékei, hogy ezzel is támogathassuk a bennük dolgozó kis pici kínai-filippínó munkások családjait a távol-keleten, na ez tényleg világelső baromság Petikém. Ipari bűnözés a javából.
ómió
Akkor ez a magyar efftársak gyásznapja!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.