Szentkirályi Alexandra közölte, hogy pénteken érkezik a nyugdíjjal együtt a nyugdíjkiegészítés.

A novemberi nyugdíjjal együtt utalják pénteken az átlagosan plusz 78 ezer forintos nyugdíjkiegészítést is, illetve a Magyar Posta ezen a napon kezdi a kézbesítéseket

– mondta a kormányszóvivő a Facebookon.

Rendkívüli hírrel érkezett a nyugdíjasok számára a kormányszóvivő – ezt lépi meg az Orbán-kormány

Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. MTI/Bruzák Noémi

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videójában azt mondta: a kiegészítést januárig visszamenőlegesen fizetik ki, így biztosítják az inflációkővető nyugdíjemelést "a mostani megemelkedett háborús és szankciós infláció mellett is".

Jelezte, hogy a kifizetés 2,5 millió embert érint: az öregségi nyugdíjasokat és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket.

A kiegészítő nyugdíjemelésre majdnem 190 milliárd forintot fordít a kormány – emelte ki Szentkirályi Alexandra.

Úgy folytatta, hogy a kiegészítés mértéke – az éves inflációhoz igazítva – 3,5 százalékpont, ami egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forintot, éves szinten pedig, a 13. havi nyugdíjjal együtt, majdnem 85 ezer forintot jelent.

Hozzátette, hogy a nyugdíjkiegészítés azokhoz is eljut a napokban, akik nem átutalással kapják meg a nyugdíjat, hanem a postás kézbesíti nekik.

Arról is szeretném biztosítani az időseket, hogy januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb hat százalékkal, mert ennyire becsüljük előre a jövő évi inflációt

– fogalmazott a kormányszóvivő, hozzáfűzve, hogy februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj is.

Kitért arra is: a kormány tisztában van azzal, hogy a nyugdíjasoknak különösen fontosak a rezsidíjak és az élelmiszerárak, ezért a kabinet kitart a rezsicsökkentés mellett, "még akkor is, ha Brüsszel ezt el akarja törölni". Az élelmiszerárakat pedig az online árfigyelővel "vették célba" és a "multikat" a kormány rávette az élelmiszerárak csökkentésére – mondta.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Inflációkövető? Az! Csak qrva messziről követi!
Persze, amíg a Kmalac mondja meg, mennyi az infláció mértéke(!!!) akkor és addig valóban az lesz! A KSH feladata marad a bólintás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága Alexandra! Azt is tegye hozzá, hogy fidesz matekkal szépen átverték a nyugdíjasokat! Jó pár százalékot, milliárdot spórol a kormány fontosabb dolgokra! Úgy mellékesen értelmes nyugdíjas egyszeri hírből is megértette, ez a nponta történő bejelentés már a komplett hülye fokozaton is túl van, a híveik részére!
namihami
Inflációkövető? Az! Csak qrva messziről követi!
Persze, amíg a Kmalac mondja meg, mennyi az infláció mértéke(!!!) akkor és addig valóban az lesz! A KSH feladata marad a bólintás!
rakitics41
Alexandra!Szerinted a nyugdíjakkal kapcsolatos bejelentésed rendkívüli volt?Nem nem hiszem, hiszen már minden nyugdíjas tudta ,hogy mikor érkezik a novemberi nyugdíjjal együtt a korrekció is , a tartozások megfizetése!A rendkívüli az lett volna ha Orbán Viktor a jó viszony miatt mit nyugdíjasokkal alakított ki megmondta volna, hogy a mostani korrekciót jövő év februárjában felül vizsgálja a kormány és ha az infláció magasabb lett 18.5%-nál akkor a ki nem fizetett nyugdíjakat a tavalyi 1,2%-al kijavítja a kormány!De sajnos ilyen hír messze elkerülte Orbán Viktor száját!
Havanagi
A hülye szavazóitoknak megy szájbarágás.Hányszor fogjátok még elmondani?Inkább arról mondjál valamit te csicska-pcsa,hogy gazdád miért nem tartja be a saját törvényét.?Miért lopja meg a nyugdíjasokat??Menj a kaszinóba,ott add elő magad a rusnya férjednek.
simmering73
"A kormány törvényi kötelezettsége, hogy az infláció mértékének megfelelően emelje minden évben a nyugdíjakat. Mivel januárban az éves alap emelés 15% volt, és a kormány az idei évre már 18,5%-os átlagos inflációt vár, ezért volt szükség a 3,5%-os pótlólagos emelésre, ami a matematika szabályai szerint 3,1%-ot jelent novemberben "
www.portfolio.hu/gazdasag/20231110/ma-erkezik-a-nyugdijemeles-de-sokan-meg-fognak-lepodni-650687
Ezt nevezzük unortodox matematikának.
Eladott Ország
Ez nagyon karcsú, hogy rohadna már meg az orbán rezsim minél hamarabb. Én még nem vagyok nyugdíjas, de az idei brutálisan magas inflációt figyelembe véve minimum 4%-os nyugdíjkorrekciót (de inkább többet) kellett volna adniuk januárig visszamenőleg, és nem szaros 3.1%-ot. Erre azért nincs pénz (és a pedagógusok, egészségügyi szakdolgozók, és a szociális ágazatban dolgozók béremelésére sem) mert a fideszmaffia, és a csuti varangykirály NEM tud, és nem is akar leállni a LOPÁSSAL, és a vagyona gyarapításával, magasról leszarják a nyugdíjasokat, a családokat, és a melósokat, nem foglalkoznak azzal, hogy millók nyomorognak, nélkülöznek és éheznek a súlyos gazdasági és megélhetési válság miatt, anit ők okoztak. A Svájci indexálás(ami figyelembe vette az inflációt, és a reálbéremelkedést)megszüntetése miatt, az elmúlt 13-évben 2.5-3-millió forintot vettek el(loptak el) minden egyes nyugdíjastól ezek a hitvány, mocskos férgek. A nyugdíjak folyamatosan veszítenek(veszítettek) a vásárlóértékükből, már most nagyon sok nyugdíjasnak okoz gondot az élelmiszerek, gyógyszerek megvásárlása, és a rezsi kifizetése, amit én nagyon szomorúnak, és elkeserítőnek tartok. Kormányozni nem tudnak, csak fosztogatni, tönkretenni, eladósítani(több évtizedre)és kiárusítani az országot az orosz, és Kínai politikai, és gazdasági érdekeknek. Aki kitermelhetné ezen összegeket ellehetetlenítik és vagy elzavartatják hazánkból. S az alaptörvénynek csúfolt papír szerint is csak adható a nyugdíj.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/262400071_4697633656994322_9164192384600285006_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=BdD65Sc2qgsAX8CpBAQ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCHCytli6oOQYFT0Ss280Z1QvPV584FBcEc6o6InAD_kA&oe=65534908
vacsi
Nem értem, mi ez a sok nyavalygás! Én előre kiszámoltam (mindent kiszámolok), hogy mennyit fogunk kapni, és fillérre annyit is kaptunk. Persze, a mondás itt is igaz: ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli!
Eladott Ország
@vacsi: ma, 15:30 ☻ 26 % infláció, ezen belül 43% élelmiszer infláció mellett ez igen brutális nyugdíjcsökkentést jelent. Mellesleg ne emlegessük az "emelés" szót, ha az infláció alatti mértékű, mert ennek korrekt elnevezése részleges nyugdíjkorrekció. Orbánnak biztos kegyelem kettese volt matekból, vagy hazudik . Nála 10 hónap x 3,1% ~50%. A jó qrvaanyátok, tolvaj geci banda! A Ti fizetések emelkedjen ennyit! Megint jócskán csökkent a nyugdíjak reálértéke. Lehet hálálkodni a kolostormalacnak. 3,1 százalék - gyengéden ölelj át és fingass szelíden...
uploads.disquscdn.com/images/ae9c73cec0fd57f239178219a642f241914333395a49e3b0e7bc0e1e229490b6.jpg?w=800&h=636
Nyugdíjasok megvédve, átlagosan félhavi nyugdíjjal visz többet a postás novemberben.
uploads.disquscdn.com/images/d57dc639626ec79cf84f1697ba2ac41dfffebbcaece87e3ddff6f8aa0e90dfa2.jpg?w=800&h=1060
ŐK A FIDESZES SZAVAZÓK... Ezektől még el is vennék! Nem a nyugdíjak reál értékét, hanem a szavazóbázist akarják megőrizni és ahhoz elég a 3,1 százalék.
youtu.be/WCOGlkiWFyQ
Nessy
@vacsi: Ez rendben van. Én is kiszámoltam, annyit kaptam. De én januártól számoltam és még a KSH adataihoz képest is több vol az eredmény, mint 18,5. amiből a 3,5-ből kaptunk 3,1 %-t. Legalább ne mondják, hogy "megőrizték a vásárló értéket"! Ja, 500ezer Ft/hó nyugdíj esetében.
verőce21
Én meg vagyok elégedve a rezsicsökkentéssel...!
Úgy költözök a váci és a verőcei házam között télen ill. nyáron, hogy a rezsink mindenhol a kedvezményes tarifában maradjon...! Most pl. jövőre egész évben nem kell majd fizetnem a havi átalányt az egyik ingatlanomban, mert annyira túlfizettem ezévben, az emelt tarifával...!

Jókaiék is így költözködtek annó, nyáron a Sváb-hegyi villájukba szüretig, télen a Pesti, (mai Jókai utcai) házukba...! :)
verőce21
20:02) Pardon, ...mai Baross utcai házukba...! :)
csak úgy....
@verőce21: a dicsekvés nálad az élet sója, te jókai bableves! :)
verőce21
@csak úgy...: Nincs jelentősége, hogy mit mondasz, te "jókai bableves!" :)
csak úgy....
@verőce21: de dicsekvö buta pötsch,már hogy hogy ne lenne! :)
te néha még a shikarik alá is betudsz férközni szellemileg és kultúrhálisan!
verőce21
@csak úgy...: te félrevezetett hülyegyerek...?
csak úgy....
@verőce21: te félrevezetett hülyegyerek! :)
verőce21
@csak úgy...: te megvezetett hülyegyerek...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.