Brüsszel a magyar kormány számos olyan intézkedését szeretné eltöröltetni, mint a rezsitámogatás, a kamatstop vagy az extraprofitadó – mondta Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol a leendő nemzeti konzultáció lehetséges témaköreiről beszélt.

"Észszerűtlen döntés, kifejezetten elmebaj" – Élő adásban borult ki a politológus az EU-ra

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kijelentette, ezek mind olyan követelések, melyeket az Európai Bizottság fogalmazott meg, és el lehet "lamentálni" azon, hogy "egyrészt mi köze van ehhez Brüsszelnek" és észszerűek-e ezek a döntések.

Lánczi Tamás hangsúlyozta: azt gondolja, a magyar emberek ebben a kérdésben markáns véleményt fogalmaznak meg, és érdemes jelezni Brüsszelnek, hogy a magyarok továbbra is szeretnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és azt, hogy a nagy cégek, amelyek az elmúlt egy-másfél év "abszolút nyertesei" voltak, adók révén kivegyék a részüket a közteherviselésből.

A politológus megjegyezte: a konzultációban a migránskvótáról is szó lesz, hiszen – mint mondta – a brüsszeli tervekben most pontosan az köszön vissza, amit évekkel ezelőtt Soros György megfogalmazott, miszerint milyen módszer alapján kell elosztani Európában a migránsokat. Arról van szó, hogy a "teljesen elhibázott bevándorláspolitikának az árát velünk akarják megfizettetni, és ide akarják átlökni azt az elképesztő embermennyiséget", melyet Nyugat-Európa már nem képes befogadni – mondta Lánczi Tamás.

Hozzátette, ezzel azokat a problémákat is, melyeket ezek az emberek magukkal hoznak, "a különféle törzsi, etnikai, vallási villongások és hát maga a terror". A terror a nyugat-európai emberek részévé vált – emelte ki a politológus.

Arra a kérdésre, hogy a nyugat-európai nagyvárosokban rendszeresen történő terrorcselekmények ellenére miért erőlteti Brüsszel a "migrációs paktumot", Lánczi Tamás azt válaszolta, az európai döntéshozók tudják, milyen problémákat szabadítanak Európára a migrációval, és ahelyett, hogy föllépnének ellene, "a problémát akarják szétteríteni". Brüsszelnek minden eszköze meglenne arra, hogy föllépjen az illegális migráció ellen, mégsem teszi, így arra lehet következtetni, a döntéshozók tudatosan cselekszik a rosszat és "itt próbálják meg deponálni azokat a migránsokat, akik nekik nem kellenek" – tette hozzá.

Lánczi Tamás az interjúban az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte: a kormány és a magyar emberek két éve konzekvensen elmondják azt a véleményüket, hogy a háború nem fog megoldani semmit, a szankciók pedig nem Oroszországot fogják tönkretenni hanem Európát. Megjegyezte, a csaknem két éve tartó háború következményeiként Németország recesszióban van, Magyarország küszköd a recesszióval és egész Európa gazdasága olyan problémákkal néz szembe, mint például az infláció. Brüsszelben éppen a tizenkettedik szankciós csomagot fogalmazzák meg annak ellenére, hogy tizenegy nem működött – mondta.

Ukrajna európai uniós csatlakozását érdekes kérdésnek nevezte, hiszen – mint mondta – az ország katonai, gazdasági és demográfiai összeomlással néz szembe, az európai uniós vezetők pedig azon gondolkodnak, hogy ezt "az elképesztő problématömeget hogyan emeljék be az Európai Unió sáncain belülre".

Lánczi Tamás úgy fogalmazott, ez nemcsak egy észszerűtlen döntés, hanem "kifejezetten elmebaj". A magyar embereknek arról is érdemes lenne véleményt mondaniuk, hogy az az Ukrajna, melyért az elmúlt két évben "nagyon szorult helyzetében" Magyarország és a magyarok áldozatokat vállaltak és melynek humanitárius segítséget nyújtottak, "képtelen volt arra például, hogy a magyar kisebbségek ügyében bármilyen gesztust tegyen".

Kiemelte, érdemes feltenni a kérdést, hogy "ez az Ukrajna a maga problémáival és háborújával" alkalmas-e arra, hogy tagjelölt legyen, hogy fölvegyék az Európai Unióba. Ha az országot felvennék, akkor területileg az Európai Unió legnagyobb országa lenne, és akkor az "Európai Unió valahol a Don-medencének a keleti részében végződne", ahol jelenleg is harcolnak – mondta.

Lánczi Tamás megjegyezte, sok olyan kérdés van, amit érdemes lehet feltenni a nemzeti konzultációban, és érdeklődéssel várja, ezt a témát hogyan fogja érinteni.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Kedves Fideszközeli Úr,ez amit most mondott hazugság azért nem mindenki ostoba az Országban hogy elhiggye azokat a hazugságokat,amikkel a kormány az EU-ellen kampányol semmi olyat nem kér az EU-hogy meg kell szüntetni a Rezsi csökkentést,csak azzal van bajuk hogy a jobb módúak is ugyanúgy megkapják mint a szegényebbek,egyébként a rezsi csökkentés egy ócska kamu Nép hülyítés,elérkeztünk oda hogy nem a Kormány fizeti meg a szolgáltatóknak a Rezsi csökkentés miatt kiesett bevételeiket,hanem a szolgáltatóknak kell saját bevételeikből,kipótolni a kiesett bevételeiket,ezáltal a közművek felújítására kicserélésére már nem maradt pénzük ezért rohadnak szét a közművek csövei vezetékei!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ezzel a fószerral MZP felmosta a padlót.
telegdilaci
Kedves Fideszközeli Úr,ez amit most mondott hazugság azért nem mindenki ostoba az Országban hogy elhiggye azokat a hazugságokat,amikkel a kormány az EU-ellen kampányol semmi olyat nem kér az EU-hogy meg kell szüntetni a Rezsi csökkentést,csak azzal van bajuk hogy a jobb módúak is ugyanúgy megkapják mint a szegényebbek,egyébként a rezsi csökkentés egy ócska kamu Nép hülyítés,elérkeztünk oda hogy nem a Kormány fizeti meg a szolgáltatóknak a Rezsi csökkentés miatt kiesett bevételeiket,hanem a szolgáltatóknak kell saját bevételeikből,kipótolni a kiesett bevételeiket,ezáltal a közművek felújítására kicserélésére már nem maradt pénzük ezért rohadnak szét a közművek csövei vezetékei!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:00
Nem tökmindegy mit mond az eu,hisz a bátoran beszaró fidernyák putyin csicskák az élen orbánnal úgysem hajtják végre a szerzödésben foglaltakat.Pénz nem lesz.itt már a kilépésre megy a játék.
Az eu féléves elnökeként szarrá alázzák a dagadtat,utánna jön egy kis kezelés neki,majd a kilépés.
Nessy
@kulabombaafityiszre: Ha nem leszünk eu tagok, akkor már nem leszünk érdekesek sem az oroszok, sem a kínaiak számára! Arról nem beszélve, hogy rengeteg kedvezménytől esik el az ország! Ha ez bekövetkezik, hazáng jelenlegi nagyjai, az államkasszával a hónuk alatt itt hagynák az országot a bajban.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:28
Ezt írtam én is nem.Amelyik ország nem képes betartani a szerződésben foglaltakat az inkább lépjen ki.Ezt meg is mondták orbánnak világosan.Szó szerint így:Nem kötelző az unió tagjának lenni.
namihami
Ez a hátránya annak a Nagyot Együttmondás Rendszerének (NER), amiben ezek élnek, hogy az állandó egymásra licitálás már ilyen vadhajtásokra kényszeríti a versenyzőket! És, mivel a pénz mindent visz, kénytelenek egymást folyton túllicitálni!
Ha egyszer kiesnek a pénzsorból, borzasztó nehéz visszakerülni!
kulabombaafityiszre
@Nessy: ma, 09:33
Orbánnak a hatalomvágy az élete,ez minden diktátor hibája.Elrugaszkodva a valóságtól teljes téveszmében él.Itt nincs már kormányzás.Simán csak a napi túlélésük zajlik,ötletelgetésekkel.
Ami itt folyik egy agyrém.Lassan már a vilábban a legnagyobb ellenségünk az eu.Ez megy minden kormány által futtatott médiéban.Úgy ahogyan a goebbelsi propaganda csinált.
"A goebbelsi agymosás lényege: zárd el a közösséget a külvilágtól, és bombázd egyoldalú információkkal. Annyival, amennyi csak a csövön kifér. Hazudj bátran, bármekkorát, ha máshonnan nem jut a közösség információhoz, úgyis előbb-utóbb elhiszi, amit az agyába akarsz vésni."
Nessy
@kulabombaafityiszre: Minden cezaromániás vezető fő támogatója, hatalmának bázisa,a lebutított, félelembe tartott tömeg, akik előtt eljátszhatja a nagy megmentőt!
Néro2
Hülle vagy te fitymasz mint a zakkant várbeli desznyó gazdád.
Mondjuk a fajtátok ilyen.
Azt biztos , hogy bennetetek valahol tenyésztenek mert a természet ilyen állatokat nem alkot pedig igen változatos dolgokat tud előállítani.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 10:00
Aztán kik szavaznak az internet korában jelentős részt a fideszre.Pontosabban orbánra.
Egyébként az internet egy lehetőség a tájékozódásra,aztán vagy él vele az ember vagy nem.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:45
Ja,nemzetállamokra van szükség,mi?
Ez az orbán agyréme.
kulabombaafityiszre
@Nessy: ma, 10:04
Ez már sajnos bejött neki,mert ennyi,mert szószerint hülyülnek az emberek.
Nessy
@kulabombaafityiszre: Miután kizárólag sokakhoz csak a királyi média jut el, más már nem is érdekli öket!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:58
Ez egyszerü.Amennyiben nemzetállam lenne az összes eu ország akkor megszünne az eu,mert maga a lényeg szünne meg,ez orbán egyik beszédéböl világosan következik.
kulabombaafityiszre
@Nessy: ma, 10:30
Ezért nem vagyok optimista a jövőt illetően,hiszen minden lehetőség adott a tények megismerésére,de valahogy nem élnek vele az emberek,mert egy kicsit "utánna kell járni" a dolgoknak.
A jelentős rész(tisztelet a kivételnek)csak azért használja a netet,hogy a közösségi oldalakon tupírozza magát illetve megnézze a másik ál sikerességét,ami viszont frusztrációt okoz.+Ehhez jönnek az irányított vélemények,hírdetések,hírek.
Sámannus
Bocsika fütyfasz tesvíreim. Ki mondta, hogy visszautasíthatatlan "kérés" miatt marad ki a csúcstalálkozóról. Ki hatalmazta meg ezt a disznópásztort, hogy a képviseletünket a labancokra ruházza át? Mikor kapott felhatalmazást az országárulásra?
Mióta független az aki csicskázik másoknak. Csak az alja a legalja képes ilyesmire.
Sámannus
Nórmális helyeken a rezsit úgy csökkentik, hogy kissebb fogyasztást valósítanak meg. Amit a fidesz demagóg módon megkerül, árt a környezetnek árt a fogyasztóknak, és árt az emberiségnek. Mikor jut már el az igazság az emberekhez?
Hamis kérdés felvetésekor lófingot sem ér a konzultáció. Az emberek maradnak a düledező romos kifűthetetlen viskókban, olcsón. Esetünkben én kidobtan a gázt a lakásomból és környezetbarát és olcsóbb fűtésre áltam át. A napot is ellopja már az égről ez a banda csak hülyíteni tud mundenkit
Nessy
Vajh tudják a hívek, hogy a közületi többszörös energia árat, a profit adót, a bankok növekvő költségeit 27% ÁFA kulccsal növelve mindannyian fizetjük? Ők is!! Elgondolkoztak már azon, miért csak kizárólag nálunk van "háborús vészhelyzet", a legmagasabb infláció, a legalacsonyabb minimálbér, a legmagasabb ÁFA, ?? Azt hiszem jó részük ezzel nem is foglalkozik! Párunk és kormányunk illusztris tagjait, a kegyenceiket ez nem is érinti!
justhpeter
Mekkora billentnek kell lennie annak aki egy Magyarország miniszterelnöki posztját hatalomnak képzeli. Ennak a "hatalomnak" három és fél óra alatt egyik végéból a másikba érek, kisebb terület már csak a kert vége. Gazdaságát tekintve egyedül az őslakosok szorgalma lenne értékelhető, mert sem föld felett, sem föld alatti természeti értékekben nem dúskál. Társadalmilag azt mondhatjuk, hogy egy maroknyi semmirekelllő néhány tucat mihaszna támogatásával uralkodik a semmi felett, hiszen természeti kincsek hiányában csak az ész lehetne az, ami az őslakosokat Európa élmezőnye felé segítené. Ennek a célnak az elérése becsületes szándék és anyagi források hiányában kizárt. Az egyetlen országa Európának ahol az értékek helyébe a primitív hit lépett.
Sámannus
Valóban elmebajosok vagytok. Minden lehetőségetek meg volt a gyógyulásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.