Szembeötlő a kontraszt a mindennapi tapasztalat, és aközött, ahogy a kormány és propagandája interpretálja a gazdasági híreket. A kormány szerint ugyanis kizárólag az ő érdemük, hogy lassult az infláció, és 10% alá csökkent az éves áremelkedés üteme. A (közpénzből) kitartott agitkáik meg egyenesen óriási bravúrról és nagy győzelemről írnak. A mindennapi tapasztalat azonban még mindig horrorárakat lát a boltban, 1000 forintos kenyeret a pékségben. A hatalmas győzelemmel ugyanis több probléma is van: Ez még mindig a legnagyobb áremelkedési ütem az Unióban. Három és félszer akkora, mint Nyugat-Európa inflációja. Nagyobb, mint Nyugaton akkor volt, mint amikor az Orbán-kormány azt hangoztatta, hogy az EU lábon, tüdőn, egyéb testrészeken lőtte magát. Háromszorosa a jegybank inflációs céljának. Még annál is nagyobb, mint amikor Orbán 2022. májusában, a választási győzelmet követő beiktatási beszédében megígérte, hogy megfékezi és megszelidíti az áremelkedési ütemet. Bő...

Forrás: b1.hvgblog.hu
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kormányunk és a kegyencei remekül! A plebsz még keresi a valós 10% alá csökkent áru élelmiszereket, hentesárut, zöldséget gyümölcsöt, stb. szolgáltatást! Jelenleg csak a hírekben vannak!
balos
@Nessy: Hát a csirke farhát is "olajárban" fő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.