A NAV adatai szerint 2022-ben bruttó 418 ezer forint volt az átlagos havi kereset (munkaviszonyból származó jövedelem), ami nettó havi 285 ezer forintot jelentett (kedvezményekkel együtt). Ez alacsonyabb a KSH által számított 332,5 ezer forinthoz képest, amely a teljes állásban foglalkoztatottak adata.

A NAV szerint kevesebbet keresünk, mint a KSH állítja

Településtípusok szerint a legmagasabb átlagos havi nettó kereset Budapesten volt (370 ezer forint),ezt követik a megyei jogú városok (304 ezer forint); majd a városok (273 ezer forint); a legalacsonyabb érték pedig a községekben volt (243 ezer forint).

Ez azt jelenti, hogy a budapesti munkavállalók átlagosan 22 százalékkal keresnek többet, mint egy megyei jogú városi munkavállaló, 36 százalékkal többet, mint egy városi munkavállaló és 52 százalékkal többet, mint egy községi munkavállaló.

A legjobb havi nettó kereset a fővárosban a II. kerületben volt (568 ezer forint); a városok közül Diósdon (436 ezer forint); a megyei jogú városok közül pedig Székesfehérváron (346 ezer forint).

Vármegyék tekintetében a legmagasabb érték Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyében volt, ahol havi 315, illetve 304 ezer forintot kerestek.

Forrás: Economx.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezt mindíg is tudtuk, hogy a cigány geci és maffiaállama ha kinyitja a száját csak hazudni tud! Ez olyan, mint a megvédjük, a nyugdíjakat szlogen. Az Orbán rezsim óta az átlagnyugdíjak, most 50 % alatt vannak az átlagkeresethez viszonyítva a kezdeti 70 %-os szinttől és még a nincs vége a totális elmebajnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A NAV, a megürült munkahelyeire, várja az Orbáni KSH által kiképzett dolgozók jelentkezését! A bemondandó összegek előzetes egyeztetése, betanulása és bejelentése (a hasonló esetek ezutáni előfordulásának elkerülése végett) az alkalmazás alapfeltétele!
namihami
@Nessy: 12.01: Látod, itt a baj, nem érted a lényeget!
Hogy mondta örökbecsű Hofi Géza? ""A meleget nem érezni kell, hanem érteni!"" Az emberek által felvett pénzzel is pont ez a helyzet! Nem a számok fontosak, hanem a lényege éppen az, amit MÁR NEM vehet meg belőle!
Hiába növekszik ez a szám, ha a valós értéke folyamatosan csökken !
Sámannus
Nagy Marci is monta úgy kell csinyáni, hogy a zemberek azt higgyék többet költhetnek. Így tesz a KSH is.Több mézet a madzagra.
Nessy
@namihami: Pont erről írtam, hogy ez az egy szám önmagában csak propaganda célt szolgál! Valamikor úgy tanultam, hogy mindig a legkisebb egységet kell alapul venni. Pl. az egy órára eső bért (ilyet azt hiszem nem számolnak.) És megnézni, hogy a legalapvetőbb dolgokét hány órát kell dolgozni! Igy lehetett összehasonlítani pl.az országok közti vásárló értéket!
namihami
@Maccska: 13.01: Igen! A gond csupán annyi, hogy nem nominálbérből eszel, hanem reálbérből!
Hiába írnak 1 milliót, ha abból 100 ezret adnak! A tény---tény marad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.