Az Európai Bizottság energetikai biztosa, Kadri Simson szerint Magyarországnak fokoznia kell az erőfeszítéseit, hogy leváljon az orosz energiaforrásokról, melyek sebezhetővé teszik az országot a Kreml rosszindulatú befolyásolási kísérletei előtt.

Orbán legnagyobb biznisze végveszélybe került, már az unió is beszólt neki

Európa egyre idegesebb a Putyin által kézi vezérelt Orbán-rezsim miatt. Forás: Pixabay

A Politico szerint Simson arról beszélt: Magyarországon is tudják, hogy az orosz energia vásárlásával lehetőséget teremtenek Oroszország számára, hogy manipulálják a piacot, és Magyarországnak sem érdeke, hogy fenntartsa ezt a függőséget – idézi a 444.hu.

A Gazprom orosz gázóriás októberben jelentette be, hogy növelni fogja a Magyarországra érkező földgáz-szállítmányok mértékét. Erre azután került sor, hogy Orbán Viktor Pekingben tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Ezzel kapcsolatban Simson elmondta, hogy Orbán az egyetlen európai politikai vezető, aki kezet fog ezzel a háborús bűnössel.

A legutóbbi találkozó a második alkalom volt, amikor Budapest és Moszkva további földgáz-vásárlásról egyezett meg az Ukrajna ellen indított totális orosz háború kezdete óta.

Bár a fideszes kormány előszeretettel hivatkozik arra, hogy az orosz földgázt nem lehet leváltani, és ezért ők nem politikai, hanem gazdasági kérdésként tekintenek erre, a környező országok közül Szlovákia és Bulgária is komoly lépéseket tesz azért, hogy 2027-ig kivezesse az orosz gázt a piacukról.

Simson szerint az összes tagállam felé, amely például orosz technológiát használ az atomenergetikában, azzal a kéréssel fordultak, hogy készítsenek terveket a diverzifikációról. De az EU-biztos szerint sajnálatos, hogy közben Budapest a Paks II építésére készül, amihez orosz támogatást és nukleáris fűtőanyagot használnának fel, és a fideszes kormány már előre jelezte, hogy ellenezni fog bármilyen szankciót, ami az atomenergia területét érintené.

Forrás: 444, Politico

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
0rbán legnagyobb biznisze a magyarok és Magyarország legnagyobb vesztesége. És amíg az orosz gázért a gáz árának 7-szeresét adja az oroszoknak, ezzel a háborús bűnös agresszort pénzeli, tehát ő a háborúpárti. Nem kicsit, nagyon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
0rbán legnagyobb biznisze a magyarok és Magyarország legnagyobb vesztesége. És amíg az orosz gázért a gáz árának 7-szeresét adja az oroszoknak, ezzel a háborús bűnös agresszort pénzeli, tehát ő a háborúpárti. Nem kicsit, nagyon.
nemkati
@durbincs: soros rettenet vesztesége 0rbán.
rakitics41
Orbánnak is volt az energia leválására 2018-ban egy terve, de azt valahogy nem sikerült teljesíteni, s ezt kormány nem is nagyon hirdette.Ez is biztosan a sikeres tervek között fekszik valahol a kormány írat tárában, s ha néha aktuálissá válik az energia függetlenség megvalósításának a terve, akkor előveszik , leporolják, bemutatják és hivatkoznak rá, majd vissza teszik és kötünk még két három szerződést az oroszokkal az energia szállítások biztosítására!Mi amióta az oroszok kivonultak hazánkból így függetlenedünk tőlük, ne tudtunk vagy akarunk megszabadulni ettől a kötöttségtől, pedig mindig azt hangoztatta még ÓViktor kormány is hogy Nyugat felé orientálódunk!Az emberek csak azt felejtik el amire ÓViktor már korábban felhívta a figyelmünket, hogy ne azt nézzük amit mond , inkább azt amit csinál!És itt van a titok nyitja a megítélésben!
Yeromos
@KisTehen: Mielőtt írsz valamit legolább tájékozodj, akkor nem fogsz annyire tudatlannak tűnni, nézd meg az ICIS vagy a TTF oldalán mennyibe kerül a gáz és próbálj utánna nézni mennyi amit a komcsi elvtársaidtól veszünk a tízszeres ár nem igaz csak kb a nyolcszoros de pont fordítva van az orosz drágább annyival.
csak úgy....
@KisTehen: marhácska,téged már csak szecskával etetnek a fideszes gazdák ?
Yeromos
@KisTehen: Ma az 45 euróért (MW) ment az üzlet kötés, neked a tények libsi agymosás, amit te csinálsz az meg komcsi propaganda. Tudatlnul tájékozatlanul, tolod a propagandát amit az elvtársaid a szemináriumon beléd sulykoltak.
csak úgy....
0rbán az egyetlen európai politikai vezető, aki kezet fog ezzel a háborús bűnössel!
viki csak egy jó és hüséges buta pincsi..
Cherry
@nemkati: Teljesen igazad van,,, csak elhiteti a sok buta hivőivel hogy ő a békegalamb. pedig egy báránybőrbe/disznöbőrbe/ bújt ördög,,,
Cherry
@KisTehen: Te vagy OV legprolibb seggnyalója,/imádja az ilyen barmokat/, takarodó te agyatlan 10 IQ s primitiv tehén,, kiismert itt mindenki, semmihez nem értesz csak büfögöd a libsi szót amit a kocsmádban tanultál te idióta
csak úgy....
@KisTehen: marhácska,végre egy jó hír! :) különben hülyék a fönökeid,hogy ilyen idiótát foglalkoztatnak mint te!
Csizmás Kond
@nemkati: ...Kati. ezt most mint szakértő mondtad, vagy mit fakanálbajnok ?
Az orosz gáz bármilyen nyugati hazudság ás félrebeszélés ellenében ma az egyetlen olyan erőforrás amiért nem kell többmilliós átállási költséget létrehozni. A nyugatnak azért elfogadhatatlan mert így a nagyratörő akaratát nem tudja mindenkire ráerőltetni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: eszed annyi mint egy cserép virágföldbek!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..te olyan vagy mint azok a zöld legyek akik minden szaron a legelsők...
csak úgy....
@Csizmás Kond: értelek,tehát akkor te vagy a szar ! :)
csak úgy....
@KisTehen: hazudsz mint minden fideszes proli idióta ! HAHAHA
Béla333
Ki tudja, hogy az általunk kifizetett, felülszámlázott részből mennyit csurgatnak vissza a maffiózóknak?:

""Számításaink szerint, amennyiben az MVM Zrt. az idén októberi gázárakon értékesítené tovább az energiahordozót,
akkor mintegy 650 milliárd forintnyi pénzügyi veszteséget kellene elkönyvelnie."
24.hu/fn/gazdasag/2023/11/13/foldgaz-gaz-gazbeszerzes-orosz-kulonleges-foldgazkeszlet-szijjarto-peter-kkm-energia-rezsi-gazar/

Szemét tolvaj bűnözők ezek!
Clavigo
@KisTehen: Te még ahhoz is buta vagy ,hogy pénzt kérj a trollkdásért... Meggyőződéses hülye vagy .
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...neked úgy látszik igen...mert milyent beírtam bármit egyből rajtam döngicsélsz...és ez is mutatja hogy mennyire igénytelen szarbogár vagy ha csak egy szart szeretsz...
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi, ezt már túltárgyaktuk,hogy te egy rakás buta szar, talán ha nem irogatnál baromságokat rendszeresen akkor senki nem "döngicsélne" a butaságaidon! :)
cirmi,te egy ritka buta emberke és talán még büszke is vagy erre!
qunta
Érdekes módon ezeket a brüsszeli férgeket nem zavarja, hogy ny-európa 1 év alatt megduplázta az orosz LNG importot.
simmering73
@KisTehen: Ennyi hülyét. Mind szembe jön az autópályán. Igaz? Megvezetett marha.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...szarbogár, te túlértékeled magadat...te egy parazita vagy, aki megszűnik ha nem lesz akin élősködjön.
csak úgy....
@Csizmás Kond: jééé , egy rakás beszélö buta kakik, cirmi te nem semmi! :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ahogy látom élvezed a szerepedet...
Namely
Gyönyörű egy színjáték:
mindenki ugyanúgy vásárolja az orosz olajat, földgázt. Orbán nyíltan csinálja. Ha Orbán is sunyiban venné közvetítőkön keresztül, mint mindenki más, rendben lenne?
Csak nem azért, mert a kedves biztos haverjai azok a bizonyos közvetítő cégek? :)

jaj, nem, korrupció, megvesztegetés csak Magyarországon lehetséges az egész Unióban. Mindenki más, főként a brüsszeli központ, a korrupciómentesség iskolapéldája.
justhpeter
Orbán már minden nap várja a december közepét, amikor az Unió emberei (brüsszeli bürokraták) elmennek karácsonyi pihenőre, mert akkor egy ideig nem fognak jönni neki sallerok és kokik. Ám pontosan tudja, hogy január közepétől új saller-koki invázió indul, viszont ettől a nemzeti inzultációtól valamiféle előnyt remél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.