Börtönből házi őrizetbe megy.

Schadl Györgyöt kiengedik a börtönből, hazamehetRTL.hu

Megszünteti a Fővárosi Törvényszék a korrupcióval vádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének letartóztatását – tudta meg a 24.hu a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőper csütörtöki tárgyalásáról. Schadl a bíróság döntése értelmében házi őrizetbe kerül, az ügyészség tudomásul vette a döntést. Schadl Györggyel együtt a büntetőper harmadrendű vádlottja is bűnügyi felügyelet alá kerül. Mindkettejüket eltiltitták a tanúkkal való kapcsolattartástól.

A letartóztatás megszüntetését Schadl ügyvédje, Morvai Attila indítványozta, másodlagosan pedig bűnügyi felügyelet elrendelését kérte.

Egyebek mellett azt mondta, szó sem volt arról, hogy Schadl el akart volna szökni, és a tanúk befolyásolása sem merült fel, ráadásul a tárgyalás ezen szakaszában abszolút okafogyott lenne. Az ügyvéd közölte, a végrehajtói kar elnöki posztjáról is lemondott Schadl, így az sem lehet indok, hogy a korábbi pozíciójával visszaélne. Szerinte a bűnismétlés is kizárt, hiszen ha a bűnelkövetés Völner Pálra épült, akkor már ez sem állhat, hiszen Völner is lemondott a posztjáról korábban. Szilas András ügyvéd, a harmadrendű vádlott, R. Róbert védője szintén az ügyfelével szembeni kényszerintézkedés megszüntetését kérte, másodlagosan pedig a bűnügyi felügyelet elrendelését. Az ő esetében is döntött a bíróság.

A vesztegetési per másik főszereplője Völner Pál, a Fidesz volt igazságügyi államtitkára, aki az eljárás kezdete óta mindvégig szabadlábon volt.

Az ügyészség mindként vádlott esetében kérte az indítványok elutasítását. Az eljáró ügyész többek közt arról beszélt, a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye továbbra is fennáll, és Schadl közvetlen munkatársainak meghallgatása még csak ezután következik – tette hozzá. Ezt elutasította a bíróság.

Schadl György azt mondta, nem áll szándékában elszökni, szerinte, ha valakinek érdeke az eljáráson végig részt venni, az éppen ő. Sem a kollégáit, sem más tanúkat nem kíván befolyásolni. A bíróság méltányos eljárását kérte.

Forrás: 24.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Becsület szavát adta, hogy nem szökik el. Hát persze, hogy hazaengedték ezt a szimpatikus ganéjtúrót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Becsület szavát adta, hogy nem szökik el. Hát persze, hogy hazaengedték ezt a szimpatikus ganéjtúrót.
izéke
Kárpótlást mikor kap? Esetleg visszahelyezik a volt állásába megerősített jogkörrel? Atomot erre az országra! Ez a hallgatás ára,nehogy kiderüljön ki is a tóni meg a barbi meg az ádám...varga juci is megmenekült...
vitriol
Biztos, hogy így kell eljárni egy szemét fideszes bűnözővel???
Ditrich
Szaros ravasz róka! Simán megússza!
De gusztustalan!
csak úgy....
nincs itt semmi látnivaló, gyuri hüségesen fizette a százalékot a lopásaiból a fidesznek...,megérdemli,hogy megszökhessen ,hiszen még kellemetlenkedhetne a vallomásaival julcsinak (akit az eu.ba szánt a góré) és a palinak...
fidesz = genya maffia
nejlontacskó
Kitartás Gyuri, nem is olyan sokára, meg lesz a felmentő ítélet!
Hogy dögölnétek meg mind, kormányostul, mindenestül!
nejlontacskó
" Schadl György azt mondta, nem áll szándékában elszökni, szerinte, ha valakinek érdeke az eljáráson végig részt venni, az éppen ő. Sem a kollégáit, sem más tanúkat nem kíván befolyásolni. A bíróság méltányos eljárását kérte. "
Mondom én, ártatlan a kurva anyját neki!!!
csak úgy....
a budaházy gyuri köccsönadta a lovat az sch. gyurinak, aminek a hátán ö szabadult? :)
cigány,ne lopj tyukot mert ott rohasz meg a börtönbe! -tanulj ,végezd el a 8 általánost és lépj be a fideszbe! :)
percsi
@Horizont: Lovagkeresztet mind a kettőnek izibe!!!
+ többezer sikeres törvénytelen végrehajtást, fillérekért elvett ingatlant!
Ezodabasz
Ez nagyon durva! Kiengedik ezt a bűnözőt??? Miért? Bár tökmindegy mert neki mindent szabad...valamit tudhat amit mi nem!
A börtönből irányította a végrehajtókat, nem kellett lemondania a "tisztségéről"...hmmm furcsa világ ez!
Talán kevés a hely a börtönökben és felszabadítják másoknak? Kit akarnak a helyére rakni??? A fideSS-maffia karaktergyilkosságainak áldozatait?
Remélem a fideSS-maffia magának építi az új börtönt csengeren, hogy kényelmesen elférjenek! liner.hu/havi-netto-400-ezer-uj-borton-csenger/
Megyek börtönőrnek ingyen is, ha ez a sok bűnöző ott lesz a kalickába!:)))
Yoda69
A mafia nem hagyja a tagjait az arokparton
Ezodabasz
@Yoda69: Fosnak tőle...ez többet tudhat mint Tóni és Tompika, vagy a Pesty Fekete Doboz:))
Dr. Proktor
@m73: Most vannak az eligazításon, hogy mikkel tereljék el a figyelmet...
kereső
Tipp verseny: hány százalékkal fog nőni a fideSS népszerúsége/támogatottsága ennek a nagyszerú hirnek a hallatán? No meg a sándor palota döntésének eredményeként?Két nagyszerú hir qrva országban.
kereső
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az államtitkár úr- aki visszaélt hivatali hatalmával, és nem mellesleg a pegasus ügyben képviselte az (i)gazságügyminisztert még csak házi őrizetbe sem került. A múvésznó meg megmentette a saját x@ros 3,14csáját- orbán segedelmével. Ezek tényleg nem hagyják az út szélén saját tagjaikat, ahogyan egy rendes maffiához illik.
Eladott Ország
A fidesz Gyurit sem hadja az út szélén ő is a mi kutyánk kölyke, így legalább nem fog pofázni. Az egész Schadl ügy csak egy nagy szappanopera, církuszi bohózat. A fidzse' nem is érti miért van probléma a jogállamisággal Gecisztánban!
Dr. Proktor
@Eladott Ország: Pontosan! Csak itt a jó elnyeri büntetését, a rossz pedig megkapja jutalmát...
Persze csak képletesen.
kereső
@Dr. Proktor: orbán felépitett egy "másik valóságot", amelyben a hazugság az igazság, a jó a rossz, és a rossz a jó. Ebben él az ország- csak azt nem tudom, hogy ezt a Cipollát ki fogja kivégezni- ki lesz az aki kiáll és világgá kürtöli, hogy az ország most él egy nagy hazugságban.
Dr. Proktor
@kereső: ... valamint a király nem meztelen hanem esztelen!
Ezodabasz
@verőce21: ma, 06:46 Hmmm...??? Nem értem bocs.
verőce21
@Ezodabasz: nem azaz éles kés vagy a fiókban...!
csak úgy....
@verőce21: ...szólt ki a fakanál a fiókból! :)
Yoda69
Es meg csodalkoznak orbanek hogy az Unio nem kuldi a penzt :)
Ezodabasz
@verőce21: Te vagy a legélesebb fakanál! Kár hogy a fiókba vagy zárva:)) Mi a faszt értettél azon, hogy: Együttesen...!???
verőce21
@csak úgy...: @Ezodabasz: MZP buta muskétásai...!
izéke
És onnan folytatja,ahol abbahagyta...bassza az anyját az a bíró aki kiengedte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.