Más problémák érintik az élelmiszerboltokat és a ruhaboltokat. 

Rekordszámú üzlet zár be Magyarországon – Ez lehet az oka

A KSH friss adatai alapján fél év alatt majdnem 4600-zal csökkent a boltok száma az országban. Ez rekordnak számít: idén január és június között több mint kétszer annyi üzlet zárt be, mint egy évvel korábban. Az RTL híradója olyan üzletet is bemutatott, ami már több mint egy éve eladó egy olyan településen, ahol most a lakóknak 10 kilométert kell utazniuk, hogy vásárolhassanak. 

A Pénzcentrum szerint főleg az árstop, illetve a zuhanó vásárlóerő hatására indult el ez a folyamat – írja az rtl.hu. Magyarországon októberben 10 százalék alá csökkent az infláció, ám ez nem sokat segít a családokon: még így is a legnagyobb maradt az Unióban.

Forrás: rtl.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" RTL híradója olyan üzletet is bemutatott, ami már több mint egy éve eladó egy olyan településen, ahol most a lakóknak 10 kilométert kell utazniuk, hogy vásárolhassanak. " Nincs ezzel semmi baj a vidék nagy része erre szavazott , legalább meglesz a reggeli kondi a legközelebbi boltig ! Kinek mit intéz a kormánya !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Szégyen!
A kis országunkban hatalmas a fejlődés, gazdasági növekedés nélkül növekedett a jólét, pláne vidéken. A vidéki emberek szeretik, ezért karcolnak X-t a fidhez.
Nincs orvos? - nem kell gyógyszerre költeni
Nincs oktatás? - nem kell tanszerre költeni
Nincs üzlet? - nem kell élelmiszerre költeni
Nincs posta? - nem kell csekket befizetni, levelek feladására költeni
Nincs tűzifa? - nem probléma, mert luxusra nem telik, ha fáznak összebújnak, megéri, mert Babaváró program van!
Nincs munkahely? - ezek után szükség lenne rá?
A tömegközlekedés is hanyatlóban, és már sok helyen a vízellátás, vízminőség is problémás. Stb., Stb...
Gazdag ország volt ez 13 évvel ezelőtt!
kereső
@verőce21: Ne má" az igaz, hogy szomszédos ország, de a háborús övezet több száz kilométerre van a határtól. És Ukrajna többi részén ahol nincs frontvonal- igyekeznek viszonylag normális életet élni- nem hisztériáznak, mint itt a fideSS. A zukrajnai inflációs ráta még igy is jó néhány százalék ponttal alacsonyabb, mint Magyarországon. És ne is mond, mert ha ránézel a térképre akkor kiderül, hogy Moldáviához, Romániához sokkal , de sokkal közelebb van a "nem háború". Érdekes, amikor Magyarország déli határainál dúlt a háború nem volt ilyen hisztéria, mint amit orbán csinál. Ez csak egy ürügy, a további teljhatalmi kormányzáshoz, aminek sokkal több köze van az üzletek bezárásához, mint a "nem is háború"- hoz.
Macskaszem
Akik elérhető közelségben laknak bármelyik határhoz, átmennek bevásárálolni, mert mindenhol olcsóbb mint itthon. Sőt, akik távolabb laknak, azok is mennek, faszbukon szervezik a bevásárló utakat.
percsi
@Horizont: Macsek spórol, a bezárt kisboltokba jár, megmarad a pénze.
2022-re a hat nagy kereskedelmi láncnak közel 130 milliárd forintot kellett befizetnie "különadó formájában" a költségvetésbe, miközben az energiaköltségek is jelentősen nőttek.
Hol a pénz kisnindzsa?
Zárnak be a boltok, gyártok-termelők, egyre több a munkanélküli, bravó!
Hamarosan anorexiás nudista ország leszünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.