Kolumbiai drogkartell megbízásából, Magyarországon kiépített bűnszervezet irányítója és 19 társa ellen emelt vádat az ügyészség.

A NER bevételei mellett eltörpül a kolumbiai drogkartell pénzmosása is

A drogkereskedés sem rossz biznisz, de sokkal veszélyesebb. Forrás: Police.hu

A bűnözők Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában értékesített kábítószerek után befolyó, összesen 46 milliárd forintnyi valutát mostak tisztára – írja az Infostart.

A kolumbiai bűnszervezet tagjai 2006 körül megegyeztek az ügy fő vádlottjával, az 1980-as évektől Magyarországon élő, Budapesten letelepedett vietnámi állampolgárral, hogy anyagi haszon ellenében segítséget nyújt nekik a drogpénzek „tisztára mosásában”.

A vietnámi férfi 2007. és 2014. között olyan bűnszervezetet épített ki és működtetett, amelynek célja és feladata az volt, hogy a kolumbiai drogkereskedelemből származó bűnös pénzt különböző európai országokból összegyűjtsék, rejtve Magyarországra szállítsák, majd banki szolgáltatások igénybevételével tisztára mossák.

A vádlott a bűnszervezetbe közvetítőket, illetve rajtuk keresztül futárokat, és befizetést teljesítő személyeket vont be, anyagi haszon ígéretével. A külföldre kiküldött futárok nagy összegű euró és dollár készpénzcsomagokat, elsősorban Hollandiából, Belgiumból, Németországból és Spanyolországból, kifejezetten rejtett szállításra kialakított személy- és tehergépjárművekben szállítottak Magyarországra.

A bűnszervezet vietnámi irányítója mellett 19 magyar állampolgár ellen emeltek vádat, valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést kértek.

Forrás: Infostart
Fotó: Police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az ilyen piti maffiózók csak tanulni jöhetnek ide.
Yoda69
Szerintem az orban maffia meg az olasz amerikai maffia klanokat is kenterbe verik az ellopott penz mennyiseget illetoen.
nemkati
"...drogkereskedelemből származó bűnös pénzt különböző európai országokból összegyűjtsék, rejtve Magyarországra szállítsák, majd banki szolgáltatások igénybevételével tisztára mossák... futárok nagy összegű euró és dollár készpénzcsomagokat szállítottak Magyarországra."

Az OTP-nek ez a piti összeg (46 milliárd) érthető, hogy nem szúrt szemet, csak az ellenzék adományba kapott horribilis összegű 526 milliója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.