Orbán kijelentéseit eddig csak pehelysúlyú zsarolásnak tekintették, ami érdemben nem fenyegetheti a közelgő EU-csúcsot.

Egyre jobban zavarja az uniós diplomatákat Orbán vétó-handabandája

Orbán pácba kerülhet, ha így folytatja. Forrás: Facebook

Mostanában viszont egyre komolyabb fenyegetésként élik meg a kirohanásait.

Eddig úgy tűnt, hogy Orbán bárdolatlan kijelentései csupán az az EU-pénzek megkaparintásának szóló „politikai színház” részei. Mostanra viszont attól tartanak, hogy egy esetleges politikai alku is ellehetetlenülhet, mert ebből a hangnemből egyre nehezebb visszavenni. A diplomaták mostanra reális veszélynek tartják, hogy Orbán megvétózza Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásainak megkezdését, ha az napirendre kerülne – írja a Politico.

Múlt hétfőn Budapesten tárgyalt Charles Michel, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke, hogy megpróbáljon dűlőre jutni Orbánnal, aki figyelmeztető levelet küldött a testületnek.

Ezután pár nappal Orbán mégis így beszélt:

Ha nem tudjuk, akkor nem kellene elkezdeni a tárgyalásokat. Ezért azt az álláspontot fogom képviselni, hogy az EU előbb írjon alá egy stratégiai partnerségi megállapodást Ukrajnával.

Charles Michel gyorsan meg is üzente Budapestre, hogy ilyen stratégiai partnerség már létezik. Orbán vétót is kilátásba helyezett, ha Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdése mellett akarnának dönteni:

Ukrajna uniós tagsága, a csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdése ma nem esik egybe Magyarország nemzeti értekeivel. Ezért ezt nem is kell csinálni. Ezért nem azt javasoljuk, hogy vitassuk meg, utána pedig állapítsuk meg, hogy nem értünk egyet, hanem azt, hogy ne tűzzük napirendre. Előre lehet látni, hogy nem lesz egyetértés és akkor megbontjuk az európai egységet. Az egységet úgy lehet megvédeni, ha azokat a kérdéseket, amelyekben nincs egyetértés, azokat nem tűzzük napirendre.

Facebookon is megerősítette álláspontját:

Ukrajna uniós tagsága nincs megfelelően előkészítve. Napirendre sem szabad tűzni!

Twitteren pedig törzsszavazóinak, a magyar gazdáknak azt írta, hogy „Le akarják nyomni a torkunkon Ukrajna uniós csatlakozását”. A kommunikációs offenzíva szombaton is hasonló mélységeket ért el, a jól ismert fideszes hangnemben.

Ezek után uralkodott el az aggodalom és a kétségbeesés az uniós vezetők között, mivel ez a hozzáállás alapvetően kérdőjelezi meg a december közepi EU-csúcs legfontosabb napirendi pontját, az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdését.

Forrás: Politico
Fotó: Facebook

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Úgy beszél a dagadt, mintha már holnap fel akarnák venni Ukrajnát. Bele telhet 10 évbe, vagy még többe, mire alkalmasak lesznek.
Montenegro 2008-ban adta be a kérelmét, 2010-ben lett tagjelölt, 2012-ben kezdődtek meg a tárgyalások, és még mindig nem tag, pedig a geci nagyon szorgalmazná.
Csakhát ott is problémák vannak a (i)gazságszolgáltatással, véleménynyilvánítás és a média szabadsággal, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem hiányosságaival.

Kéne Montenegrónak az eu segítsége, mert a kínai autópálya építésbe sz@rrá adósodtak.
Az eu meg úgy gondolja, élősködőből már van elég, nics szükség többre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
Úgy beszél a dagadt, mintha már holnap fel akarnák venni Ukrajnát. Bele telhet 10 évbe, vagy még többe, mire alkalmasak lesznek.
Montenegro 2008-ban adta be a kérelmét, 2010-ben lett tagjelölt, 2012-ben kezdődtek meg a tárgyalások, és még mindig nem tag, pedig a geci nagyon szorgalmazná.
Csakhát ott is problémák vannak a (i)gazságszolgáltatással, véleménynyilvánítás és a média szabadsággal, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem hiányosságaival.

Kéne Montenegrónak az eu segítsége, mert a kínai autópálya építésbe sz@rrá adósodtak.
Az eu meg úgy gondolja, élősködőből már van elég, nics szükség többre.
Menőmanó
@KisTehen: Tagjelölt lehet bazmeg. Ennyi.
lusta
@Menőmanó: Törökország még régebben.
Clavigo
@KisTehen: Azt se tudod,,hogy mi zajlik körülötted..
Nessy
A félművelt híveiknek ezt is el lehet adni, mint az óvodások nem váltását! Az euban meg kétségbeesés helyett döntsenek már érdemben ez ellen a kisstílű zsarolás ellen!
Dr. Proktor
Ez nem Bergengócia hanem már Bunkócia...
Fejétől bűzlik az ország!
csak úgy....
gyözöbácsi kipicsázta mikor hazudozott, sajnos már senki sincs a láthatáron, aki szintén kipicsázná a hazugságai mitt,pedíg most nagy szükség lenne valakire,aki kiveri belöle a hazudozási hajlamot...,jahh,hogy gyözö bácsi sem tudta, - akkor viszont rábasztatok magyarok!
Dr. Proktor
@Pegero: Hitler és Sztálin se volt félreállítható, Csau elvtárs pedig falhoz állítható volt, így példakép...
csak úgy....
@KisTehen: tetszik benned,hogy már gondolkodás nélkül is véded 0rbánt, - ha egyszer kutyasétáltatóra lesz szükségem megkereslek!
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 16:08
Ne dőljünk be a szándékos vagy akaratlan hangulatkeltésnek. Nagyon sok múlik a szóválasztáson. Ugyanarról lehet írni, hogy a politikusok aggodalommal telve figyelik, vagy pedig kétségbeesve. Rokonértelmű kifejezések, árnyalatnyi hangulati eltérésekkel, néha persze azok az árnyalatok nagyon markánsak tudnak lenni.
Itt van az írástudók felelőssége, ami nem csak az újságíróra, hanem az olvasóra is vonatkozik.
Kedvenc példám a mennyiségi becslés. Az egyik szerint alig pár száz tüntető lézengett a téren, a másik szerint kicsivel kevesebb mint félezren demonstráltak.
Ugyanaz, mégis más.
Az "egyre jobban zavarja" messze van a kétségbeeséstől.
Nessy
Milyen szép is lenne, ha a hazai parlamentbe is teljes összhangban lehetne csak a törvényeket elfogadni, és nem 135 jól fizetett droid döntene!
NKF
Na,baloskáim elmehettek a francba!Az UNIÓ mehet a kurva anyjába! Ursulával az élen!
verőce21
Magyarország fáklyaként világít az európai jobboldal szószólójaként. Alig tudja éppen most is, megakadályozni Európa vesztébe rohanását...!
Eladott Ország
Saját egyéni érdekeiket a magyar emberek akaratának hazudják meg, amikor korrupt, oroszszopó, EU bomlasztó szarrágóknak nevezik őket és erre azt kiabálják, hogy bántják a magyarokat. Őket akarta örök időkre a magyar nép 2010-ben. Az örök idő meg még nem telt le. 12 éve hivatkoznak emberek millióira, akik legszívesebben a pokolban látnák őket újra. Amikor 26 egyetért, és 1 vétózik, akkor ki a qrva anyád nem törekszik konszenzusra, te ótvar shemale. Budapest-Világvalaga tengely. "Németország támogatja azt, hogy Magyarország elveszítse a vétójogát az Európai Unióban – ezt mondta Németország európai ügyekért felelős minisztere, Anna Lührmann az Euronewsnak adott interjújában." Hol van a világban még egy társaság/egyesület/liga , ahol az egyik tag folyamatosan szembemegy a többiekkel akadályozza a működést, ám állandóan támogatást/segítséget követel magának. Az ilyen tagot sehol sem tartják kívánatosnak. Általában rövid úton kipenderítik.
uploads.disquscdn.com/images/3c5f29883d62b5f8accafcb10c9784ebb29fd52972a406a05e842478816e67ed.jpg?w=800&h=967
csak úgy....
@Maccska: a 45 utáni szarrá bombázott ,volt hitleri németországra gondolj, akiktöl már a 60 as években kölcsönt kellett kérnetek ,nektek okos,büszke magyaroknak , ti akik azóta semmit sem változtatok csak még "okosabbak" lettetek !:)
csak úgy....
@verőce21: igyál jó pajtásom, töled nem sajnálom..., sokáííg vegetálj ! -bahha-rahha-rahaha.
"Addig kell a vasat verni, amíg tüzehhe-rehhe-rehehes,
semmit sem ér olyan hordó, amely ürehhe-rehhe-rehehes.
Köll hát bele tenni, ki köll aztán venni,
Ha szüksé-gehhe-rehhe-rehhehes. " :)
Nyírfa
Figyeljétek Orbán problémamegoldását: amiben nincsen egyetértés, azt vegyük is le a napirendről.
Nos, erre a hárító manőverre ő is ráfázhat, ugyanis, amennyiben nincs egyetértés az ország számára megítélt források blokkolásában, mondhatják a képviselők, hogy az egység hiányában Magyarország követelései nem képeznek tárgyalási alapot, így napirendre sem veszik. És akkor ennyi neked, Orbánka, beleestél a saját csapdádba.
Visszatérve a "nincs egység, nincs napirendi pont sem" témakezelésre, most betekintést kaphattunk arról, hogyan söpör félre Orbán , minden, számára kellemetlen, nehéz, kínos ügyet, mennyire feloldhatatlanok a belső konfliktusai által előállított konfrontációi, s mi az oka annak, hogy csak különválasztott részekre koncentrálva , az átfogó gondolkodásra képtelenül, pillanatról pillanatra él.
A maga generálta harcokban elfáradt, egyre gátlástalanabb megnyilvánulásaival leplezi le szellemi fogyatékát. Nem hiszem, hogy addig kell hagyni ezt a vergődést, dúlást, amíg magával együtt minket is elpusztít. Nézzétek meg, Kína már mennyire bevásárolta magát az országba. Régen nem hittem a sárga veszedelemben. Most pedig itt van.
verőce21
@csak úgy...: téged is addig kellene verni, amíg ilyen rühehhes...!
Nyírfa
"btekeintést kaphattunk arról " helyett: abba.
Cherry
Érthetetlen egy ilyen elmebeteg zsiros cigány miatt problémáznak , az kellene a többség döntsön,nem egy ilyen retek vétóján problémázni, vagy kirúgni vissza a diasznóóljába ahonnan jött !!!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.33

Azt azért tegyük hozzá, hogy Németország az USA segítségével állt talpra.
csak úgy....
@Nyírfa: de jó befektetés volt nekik, ugyi!?
csak úgy....
@verőce21: 17:44 mint téged anno az osztálytársaid,te tetves senki!?
verőce21
Németországba még a Beatles-ek is azért mentek a 60-as évek elején, mert ömlött a sok buta némethez az amerikai segély...!

Amíg a "győztes" angolok csak tengődtek a háború után...!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.55

Ugyi. De ez nem válasz arra, hogy a németek sem önerőből másztak ki a romjaik alól, s teremtettek szuper gazdasági fellendülést.
verőce21
@csak úgy...: te már megint csak össze-vissza hazudozni jársz ide, rühes...!
simmering73
"Egyvalami ennek a nyitott kapukat döngetésnek az alapján is biztosnak tűnik: valószínűleg nem Orbán és az ő pehelysúlyú bandája fogja ezt a kérdést eldönteni, mindenki más fejére taposva. A magyar birodalmi állampárt, az ő választottai és senki által meg nem választott bürokratái egyre inkább akkora szerepet töltenek be az Európai Unióban, mint itthon az ellenzéki pártok: semmilyet. Beleértve a 12 senki földjén kóválygó EP-képviselőt, akik semmilyen szóra érdemes, kisebb vagy nagyobb befolyással bíró pártcsaládhoz nem tartoznak, legfeljebb a jó fizetésért és a nem sok sikerrel kecsegtető szabotálásért tengődnek a bűnös, hanyatló városban. Bomlasztani, rágalmazni és hangoskodni, a gazdájuk kollaboráns politikáját képviselve és nem azért, hogy elősegítsék a közös munkát."
kolozsvaros.com/2023/12/04/marpedig-ezt-az-undorito-hazardirozast-is-szankcionalni-fogjak/
csak úgy....
@Nyírfa: okos politikusaik voltak, - mikor bevezették a dm. et, akkor minden német kapott abból ingyen 50-et, -ami akkoriban a mostani 2-300 eurónak felelt meg! a németek már akkor kitalálták,hogy csórókkal soha nem indul be a gazdaság !
- nem öneröböl,már akkoriban kezdtek ide szállingózni az olasz,portugál,jugoszláv,spanyol,török ...stb vendégmunkások, akik itt a romokon is a többszörösét keresték mint otthon!
verőce21
@csak úgy...: a Marschall-segélyről persze nagyvonalúan megfeledkeztél újra...!
csak úgy....
@Maccska: ebböl is látszik,hogy számodra kurvára nehezen megy a gondolkodás! :)
csak úgy....
@verőce21: amit nem loptak el a német politikusok,te buta pötsch! -mint pld. 0rbánotok az eu.-s pénzeket! :) te eggyik szavaddal baxod agyon a másikat lányos? - buzis zavarodban! :)
csak úgy....
@verőce21: egy " Marschall-segélynyit" lopott el 0rbán a gengsztereivel és més még mindíg koldulni jár nyugatra! - ti idióták meg észre sem veszitek...
verőce21
@csak úgy...: te már megint csak össze-vissza hazudozni jársz ide, rühes...!
csak úgy....
@verőce21: te 0rbán buta,rühes kutyája, a gazdi lábához és pitizz! :)
Clavigo
@verőce21: Lassan nyilvánvaló lesz számodra is,,hogy mekkora hülye vagy.
csak úgy....
@Clavigo: a szerelem vakít és @verőce21: piszoku bele van esve a vikibe..
csak úgy....
@Shikari: a magyarok pénzét 0rbánnál ,lölönél és a haveroknál keresd, te buta patkány!
Clavigo
@Shikari: Köszönjük Bumburnyák... .. Ennyi aggyal kész csoda, hogy haza találsz,te félkegyelmű..
Nyírfa
@csak úgy...: 18.14

Amikor polgazt tanultam, megértettem, miért nem működhet a szocialista gazdaságtan, miért nem fogjuk soha utolérni Ausztriát, és, hogy piszok rossz vége lesz ennek az egésznek, ha nem állunk át egy szélesebbre tárt, nyitottabb gazdasági modellre, amely ugyan kötelezi a prosperáló vállalatokat az adózásra, de arra is, hogy a nyereségükből növeljék a kapacitásukat, növekedjenek, s törekedjenek az exportképességre. És még sok-sok mindenben kellett volna fejlődni. Pofonként éltem meg, amikor megtudtam, hogy mindez Kádár tervei között szerepelt, csak már nem volt ember, aki meg is valósította volna.
Éretlenek voltunk, éretlenek vagyunk, és nem folytatom, mert hátha...csoda történik.
verőce21
@csak úgy...: már megint csak össze-vissza hazudozni jársz ide, te gazember...?
csak úgy....
@Nyírfa: erre van egy elcsépelt példám,- mikor a 80 as években nem a szakembereket küldték ki nyugatra bányagépeket vásárolni,inkább a megbízható és jó efftársakat,nejestöl mindenestöl, aminek az lett a vége,hogy a több milliárdért vásárolt használhatatlan cucc,ott rohadt el a bánya udvarban!
- felelelösségre vonás semmi ,viszont a pártbizottságon dícséret és köszönö beszédek,hogy nem dobbantott (disszidált) senki a csapatból!
ezt a storyt egy megbízható bányamérnök ismerösömtöl tudom! -csodák pedíg nincsenek!
csak úgy....
@verőce21: már megint csak össze-vissza hazudozni jársz ide, te gazember! :)
te "Idióta libkány" (@Shikari: )
verőce21
@csak úgy...: képtelen vagy kijönni a beidegződött hazugságaidból, idióta?
Nyírfa
@csak úgy...: 19.22

Mindenre van példa, jóra, rosszra egyaránt. Én közelről ismertem azt az embert, aki csak úgy vállalta el egy gyár vezetését, ha nyugati gépeket vásárolhat. Mivel szakemberként már bizonyított, az ajtók kinyíltak előtte. A siker nem maradt el, mintául szolgált az új gazdasági mechanizmus bevezetéséhez. A hatvanas éveket írtuk.
Ja: és csodák márpedig vannak, de azokhoz mi is kellünk.
verőce21
@Nyírfa: Azért az "új gazdasági mechanizmus" is elsősorban a hitelfelvételről szólt '68-tól...!

Hasonlót csinál most is az Orbán-kormány. :)
csak úgy....
@verőce21: képtelen vagy kijönni a beidegződött hazugságaidból, idióta?:)
csak úgy....
@Nyírfa: ami bejött a vámnál az elment a révnél vagy fordítva..., oszt kádár ment megint köcssönkérni ! - csodák csodájára ,ö mindíg kapott! ;)
verőce21
@csak úgy...: kopjál le gyengeelméjű...!
csak úgy....
@verőce21: kopjál le te gyengeelméjű! :)
verőce21
@csak úgy...: te még másolni sem tudsz?
Nyírfa
@csak úgy...: 20.26

Igen. Kapott, mert az eladósodott ország a kölcsönadó érdekei szerint köt kompromisszumokat, meg azért is, mert tudták, hogy Kádár tárgyalókész és tárgyalóképes államfő.
csak úgy....
@verőce21: gyogyóst soha nem szabad másolni,te gyogyós! -még fertözö is lehet! :)
verőce21
@csak úgy...: kár lenne érted, te a suttyóságnak, a gusztustalanságnak vagy a szimbóluma...!
Dr. Proktor
@verőce21: Nem fáklyaként világít hanem falloszként emelkedik ki a jobboldaliak közül!
Apropó, a korrupció és a lopás ezek szerint jobboldali irányfény?
verőce21
@Dr. Proktor: Apropó, aki értően olvasni tud annak nincs ezzel semmi gondja.
De a világon senki nem várja el ezt tőled.
Dr. Proktor
@verőce21: értően fogadod el a lopást és a korrupciót? Lehet hogy ezzel neked nincs semmi bajod, ergo nem vagy keresztény, tudod: ne hazudj, ne lopj, szeresd felebarátod mint tenmagadat...
De a világon senki nem várja el ezt tőled.
verőce21
@Dr. Proktor: 06:30) Azt a "korrupciót és a lopást" nem bizonyította még senki, csak a levegőbe beszélsz!
Aki Én
@verőce21: @Shikari: Nem volt könnyű eldönteni, de ti ketten vagytok a nap túlmozgásos idiótái.
Két ilyen ártalmas, mocskos, aljas, buta, hazudozó, tájékozatlan, megvezethető balfaszt, mint ti...
verőce21
@Aki Én: ilyen mocskos, aljas, buta, hazudozó, tájékozatlan, megvezethető balfaszt, mint te...?
Csizmás Kond
A zuniós diplomatáknak nem a különböző irányzatok ránk kényszerítésé volna a feladatuk hanem éppen a védelme a bármilyen áramlatok ellen amit valaki nem akar...de hát mit várj egy velejéig romlott buzitársaságtól ?
Aki Én
@verőce21: ...jesszusom, de értetlen buta vén lúzer vagy...
Aki Én
@verőce21: ...buta a Feri, de te ebben is ráversz köröket.
Béla333
Az Uniós politikusokat zavarja, a normális gondolkodású magyarokat zavarja, de a hülyemagyar maffiahívőket nem zavarja.
Sőt! Ők még büszkék is erre a mocsokra...!!!
balos
@Béla333: Sőt!Egyik másik nácifideSSes már annyira depech,hogy összekeveri a csútit a hitlerrel!Pedig az nem is nyalta le a szart a szája széléről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.