A központi költségvetés csak a múlt hónapban 586,7 milliárd forintos hiányt könyvelhet el.

Hatalmas bajban van a kormány: óriási a költségvetési hiány

Fotó: 123rf.com

Ez kimondottan  rémisztő, hiszen a novembert kicsit feljavította az MVM 309 milliárdja. Így az év elmúlt 11 hónapjában már 4000 milliárd forint fölötti lett a hiány. Ezáltal a kormány az eredeti hiánycélját már rég meghaladta, de az októberben megemelt új hiányterv teljesítése is lehetetlennek tűnik.

Ahogyan az az elmúlt években lenni szokott, jelentős mértékben kilyukadt a büdzsé novemberben. Az államháztartás pénzforgalmi egyenlege önkormányzatok nélkül számolva 586,7 milliárd forint mínuszt mutatott a 11. hónapban a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint. Ha hozzátesszük azt is, hogy az MVM novemberben fizette be az államkasszába a 309 milliárd forintos osztalékelőleget, akkor azt mondhatjuk, hogy ezen rendkívüli befizetés nélkül 895,7 milliárd forint lett volna a novemberi deficit, ami a valaha volt 2. legmagasabb 11. havi hiány lett volna a magyar költségvetés történelmében. Vagyis az állami energiaszolgáltató extra befizetése ebből a szempontból is életmentő volt

- számol be a Portfolio.hu.

Ezzel a 11 hónap alatt 4074,3 milliárd forintos hiány jött össze. Ez azt jelenti, hogy a januárban elfogadott 2023-as éves pénzforgalmi terveket már 670 milliárd forinttal haladta meg az idei költségvetés, és az októberben módosított, megemelt hiánycélt is vészesen közelíti. Az október elején bejelentett hiánycélemeléssel ez az éves nominális pénzforgalmi hiányterv 4166 milliárd forintra emelkedett.

Forrás: Portfolio.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Tapsoljatok hülyemagyar maffiahívők! Erre szavaztatok, de sajnos ezt mi mindannyian megkaptuk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Ezodabasz: És, a fő-fő kérdés, hogy ha ilyen sohasem látott mennyiségű az ország devizatartaléka- akkor miért is imbolyog a forint a 400 Ft körüli árfolyam szinten?
ómió
@Aki Én: Bolsiék szarkupaca! Ellopta a tetvesbolsi fajtád Magyarország pénzét, vagy még "küzdötök tovább" az ellopásán!? Meséld már el ennek az idióta
@Toller Béla: efftársadnak - hátha megértené!
Peller Anikó
@ómió: Brüsszelben tartod a pénzedet hülyegyerek? Miért nem az ótépében, az való az ilyen gyökereknek.
ómió
@Peller Anikó: Ilyen "sikeresen" elhazudtátok előled az efftársaid Magyarország pénzét, vagy csak az idiotizmusod kulminált!?
Ezodabasz
@ómió: ma, 08:57 Te szerencsétlen marha! Nem azt lopják 13 éve amit előtte már más néven más ideológiával elloptak.
A jövőt lopják már amit az unokáink unokái is nyögni fognak te félkegyelmű! Kölcsön! Tudod mi az és mennyi? Sejted hogy kiknek az üvegzsebében fog kikötni? Tudod hogy kik fogják visszafizetni?...
ómió
@Ezodabasz: Lecövekeltél a böszmekorszakodnál és annak minden hazugságát mocskát tologatod másokra, bolsiék fajkreténje, vagy csak az idiotizmusod kötött ki a hazudozásaidnál!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.